עזרה באיתור משפחה מגטו לודג'

עזרה באיתור משפחה מגטו לודג'

שלום לכולם הגעתי לפה בעקבות הכתבה בידיעות אחרנות עם ענת אדרת החלטתי לחפש קצת על משפחתי שניספתה בשואה. ממה שידוע לי סבא שלי היה בגטו לודג' ואח"כ עבר לאוושויץ. מבין המשפחה הקרובה הוא היחיד ששרד (שידוע לנו בכל אופן). התחלתי קצת להיכנס לקישורים להתחיל לחפש על המשפח שלי ע"פ שם משפחה אבל אני לא כ"כ מבינה את התוצאות שאני מקבלת. מישהו יוכל אולי לעזור לי ולהכווין אותי איך כדי להתחיל לחפש? אולי מישהו מכיר משפחת טוביאק מגטו לודג' או שמע על שם כזה? תודה מראש

ברוכה הבאה אלינו

בשלב הראשון אני ממליצה לך להכנס ל"יד ושם" ולנסות לאתר מי מילא "דפי עד" למשפחתך, נסי לפי שם המשפחה והאזור. אולי תגלי עוד קרובי משפחה דרך "דפי העד". בנוסף חפשי באתר "גו'אישג'ן" בלועזית. בשלב השני, תיכנסי לפורום: "שורשים משפחתיים", ספרי להם מה מצאת והם ידריכו אותך. בהצלחה וכל טוב!

masorti

New member
זה מה שיש בדפי עד באתר קורבנות השואה...

תקציר: רחל טוביאק לבית מאס נולדה ב Kalisz בשנת 1901 ליעקב ואסתר. היא היתה אורגת ונשואה. רחל נספתה בשנת 1943 בשואה. מידע זה מבוסס על דף-עד (המוצג בצד ימין) שנמסר בתאריך 10/08/1957 על ידי האם. [נמסר ע"י האח יעקב טוביאק] תקציר: Dawid Tuwiak נולד ב Poland בשנת 1910. הוא היה סוחר ונשוי לפולה לבית Lanchitzki. לפני מלחמת העולם השניה התגורר ב Lodz, Poland. בזמן המלחמה הוא היה ב Lodz, Poland. הוא נספה בשואה. מידע זה מבוסס על דף-עד (המוצג בצד ימין) שנמסר בתאריך 19/03/1957 על ידי הגיס נצול/ת השואה. [נמסר ע"י הגיס דוד לנצ'יצקי] תקציר: Pola Tuwiak נולדה ב Dobra בשנת 1912 למנחם ויטה. היא היתה נשואה לדוד. לפני מלחמת העולם השניה התגוררה ב Lodz, Poland. בזמן המלחמה היא היתה ב Lodz, Poland. היא נספתה בשואה. מידע זה מבוסס על דף-עד (המוצג בצד ימין) שנמסר בתאריך 19/03/1957 על ידי האח נצול/ת השואה. [נמסר ע"י האח דוד לנצ'יצקי] תקציר: אבא Tuwiak נולד ב Dobra בשנת 1912. הוא היה סוחר ונשוי. לפני מלחמת העולם השניה התגורר ב Lodz, Poland. בזמן המלחמה הוא היה ב Lodz, Poland. אבא נספה בשואה. מידע זה מבוסס על דף-עד (המוצג בצד ימין) שנמסר בתאריך 19/03/1957 על ידי הקרוב/ה. [נמסר ע"י הקרוב דוד לנצ'יצקי] תקציר: חנה Tuwiak נולדה ב Dobra בשנת 1921. היא היתה רווקה. לפני מלחמת העולם השניה התגוררה ב Lodz, Poland. בזמן המלחמה היא היתה ב Lodz, Poland. חנה נספתה בשואה. מידע זה מבוסס על דף-עד (המוצג בצד ימין) שנמסר בתאריך 19/03/1957 על ידי הקרוב/ה. [נמסר ע"י הקרוב דוד לנצ'יצקי] תקציר: פולצה Tobiak לבית Lenczycki נולדה ב Dobra למנדל ואיטה. היא היתה תופרת ונשואה לדוד. לפני מלחמת העולם השניה התגוררה ב Dobra, Poland. בזמן המלחמה היא היתה ב Lodz, Poland. פולצה נספתה בשואה. מידע זה מבוסס על דף-עד (המוצג בצד ימין) שנמסר על ידי האחות. [נמסר ע"י האח דוד לנצ'יצקי] טוביאך יהודה תקציר: יהודה טוביאך נולד בשנת 1898 ליהושע ושרה. הוא היה חייט ונשוי לרחל לבית מאס. לפני מלחמת העולם השניה התגורר ב Wladyslawow, Poland. בזמן המלחמה הוא היה ב Heidemuhle, Poland. יהודה נספה בשנת 1943 ב Chelm, Poland. מידע זה מבוסס על דף-עד (המוצג בצד ימין) שנמסר על ידי האב. [נמסר ע"י האב(?) יעקב טוביאק]

iwit

New member
זה מה יש בערך ברשימת האסירים בגטו לודז'

הפרטים שמצורפים לכל שם הם תאריך לידה, כתובת בגטו ולפעמים כתובת מלפני, תאריך רישום במשרדי היודנראט או תאריכי שילוח, ומקצוע. הכל, בכל אופן, די נגיש ב jewishgen.org רק צריך לעשות סיסמא בהצלחה TOBIAK, Abram Icek 01/08/1908 M Origin: Turek Insel Strasse 5 Flat 21 14/07/1944 / AG Schneider TOBIAK, Chana 1921 F Lodz, Poland Alexanderhof Strasse 28 Flat 53 TOBIAK, Jakub 1920 M Origin: Posen Alexanderhof Strasse 46 Flat 15 Tischler TOBIAK, Matel 12/08/1916 F Lodz, Poland Alexanderhof Strasse 46 Flat 15 Schneiderin TOBIAK, Towje 28/02/1926 Age: 17 M Origin: Posen Alexanderhof Strasse 46 Flat 15 Died 05/09/1943 Lodz Ghetto Schneider TOBIC, Mojsche Lajb 1916 M Lodz, Poland Sulzfelder Strasse 25 Flat 6 Notes: Nieobecny TOBJAK, Matla 12/08/1916 F Lodz, Poland Alexanderhof Strasse 46 Flat 15 TOBJAK, Taube 31/08/000 F Lodz, Poland Admiral Scheer 24 Flat 10 --------------------------------------------------------------------------------

masorti

New member
לגבי שמות הרחובות...

השמות שהובאו בהודעה הם שמות הרחובות בתקופת הכיבוש הגרמני. כדי לזהות באיזה רחובות מדובר, צריך להעבירם לשמות הפולניים. בלינק הזה מובאת רשימת הרחובות בגטו לודז' בשתי הצורות. אפשר לראות בשורה הראשונה ש- Alexanderhofstrasse הוא המקבילה של Limanowskiego. זה רחוב גדול בלודז' וקל לזהותו על המפה. חלק מהרחוב חצה את הגטו והכביש היה מחוץ לשטח הגטו. הבתים משני צידי הרחוב היו בשטח הגטו.

למעלה