עזרה באלתור ממולאים

שרונה164

New member
עזרה באלתור ממולאים

נשאר לי מלא אורז בסמטי+עדשים <צריכה ללמוד לבשל בכמות קטנה יותר כי נמאס>
וגם קצת בורגול מבושל+בצל מטוגן.
חשבתי למלא לי 2 פלפלים בשאריות,
להכין רוטב עגבניות ולבשל - 45 דקות בערך?
יעבוד? יש טיפים לשדרוג? <ממש גרועה באלתורים וגם חדשה בבישולים>
 
נשמע נהדר

אני הייתי לוקחת סיר עמיד לתנור, שמה בו רוטב עגבניות שאת אוהבת, בתוך הרוטב מסדרת פלפלים עם המילוי [מעורב] כשהם מכוסים בראש הפלפל שלהם. מקרצפת לימון, חותכת לשניים וזורקת אותו לרוטב ככה בלי לסחוט בלי כלום. תוקעת בתנור על 180 מעלות עד שהפלפלים רכים.
מעדן וממש מהיר.
אם בא לך רוטב עגבניות מהיר אפשר סתם לערבב רסק עם מים ותבלינים. זה אמנם קצת פחות טוב, אבל מספק כשממהרים.
 

שרונה164

New member
אין לי כ"כ סיר עמיד לתנור בהישג יד


ברוטב עגבניות אני דווקא אוהבת להשקיע - לחתוך עגבניות טריות ולבשל..
לגבי הלימון - אח"כ אוכלים אותו?
 
בכיף

אני מנסה לחסוך זמן. משאב יקר.
לגבי הלימון- לא אוכלים אותו בסוף, למרות שאפשר אם רוצים.
 

ladybug6

New member
טיפים

אני הייתי מערבבת את תערובת האורז והבורגול והעדשים ביחד עם קצת ירקות מגוררים (עגבניה, גזר, קישוא) ומוסיפה עשבי תיבול קצוצים. מערבבת עם קצת מיץ לימון, מלח פלפל וסוכר, טיפה מהרוטב עגבניות לתערובת, ולמלא את הפלפלים. בטח יהיה לך יותר מילוי ותוכלי למלא גם ירקות נוספים אם יש לך, כמו קישואים. את הממולאים מסדרים בסיר, שופכים את הרוטב ומבשלים עם מכסה עד שהם מתרככים.
ממולאים זה די הרבה עבודה, לא הכי משתלם אם זה רק 2.. אני במקומך הייתי מערבבת את השאריות עם ירקות מגוררים ועשבי תיבול והתבלינים, ממלאת את הירקות ושמה בתנור. יותר קל מלהכין רוטב ולבשל תוך השגחה וערבוב וכו'. לא צריך סיר, אפשר ככה בתבנית קטנה, ורק שתהיה להם תמיכה ויעמדו בלי ליפול
 
למעלה