עזרה באקורדים לשיר האישה שאיתי

עזרה באקורדים לשיר האישה שאיתי

שלום, התחלתי לנגן בגיטרה לפני חצי שנה. בימים האחרונים אני מנסה ללמוד לנגן את השיר הנהדר "האישה שאיתי". התחלתי לפענח את האקורדים והפריטה בעזרת הוידאו של ההופעה במצדה מיוטיוב ובעזרת האתר tab4u.com. האקורדים באתר ההוא לא רעים אבל יש כמה אי דיוקים שממש נשמעים. האקורדים לשיר שיש באתר ההוא קשים, אבל אם שמים קאפו בסריג הרביעי, כמו שדיוויד מנגן בהופעה, האקורדים קלים יותר. אשמח מאוד אם מישהו יוכל להשלים לי את האקורדים שחסרים (סימנתי אותם ב- XX). תזכרו - קאפו בסריג 4. להלן האקורדים שמצאתי, ואלה שלא מסומנים ב- XX: F-------------E---------Am האישה שאיתי אינה מתעקשת Am--------E--------F-----------Am לרחוץ את גופה בבריכה מקודשת Am---------------XX--------------C היא לא בשבילך, כך אימי ממלמלת E---------------------F------XX ואבא אומר שרזה היא כמו שלד C--------------------------F אבל היא אמיתית יותר מכולנו F--------------------------------E זו אהבה כמו בזמנים לפני שנולדנו E------XX------------F רק אני יו - דדדד - עעעע .... .... תודה רבה.

glitter8

New member
ברוך הבא לפורום דיויד ברוזה../images/Emo24.gif

חכה שניה, עמרי יתעורר, ישתה קפה וירתם למשימה...הוא איש האקורדים שלנו, בינתיים אתה מוזמן ל
ולספר לנו מי אתה, איך הגעת אלינו, ו...האם כבר היית במצדה? (סתם, שאלון שגרתי..
)

מי אני

קוראים לי ליאור, בן 26 ממודיעין. האמת שהגעתי לפורום אחרי שניסיתי לחפש בכל מיני מקומות את האקורדים לשיר הזה, ואמרתי לעצמי שבטח פה מישהו יוכל לעזור לי. לצערי לא הייתי במצדה (לא הייתי בהופעה של ברוזה אף פעם...). תודה.

glitter8

New member
יופי, אז יש לנו סניף במודיעין../images/Emo13.gif

דודי, תעשה לו קבלת פנים כמו שצריך!

handlessman

New member
הנני כאן...

תודה על המחמאות... אז ככה - ברוך הבא דבר ראשון!! עכשיו... הנה האקורדים שאני הוצאתי, ע"פ הסולם המקורי (דו# מינור אם זה מעניין אותך). האקורדים שאתה הבאת הם די דומים בסגנון, רק בסולם אחר - בלה מינור, שזה הכי קל כמובן כי אתה יכול לנגן את האקורדים בלי ברה. זה שיר ספציפי שמלא מתבלבלים בו, בעיקר באזור אמצע הבית (איפה שיש לך את ה-C#m7/B... זה היה יכול להיות אפילו יותר מורכב אבל לא רציתי לסבך אותך). ניסיתי שיישמע הכי טוב שאפשר. A Ab C#m האישה שאיתי אינה מתעקשת C#m Ab A C#m לרחוץ את גופה בבריכה מקודשת C#m B E היא לא בשבילך, כך אימי ממלמלת Ab A C#m7/B ואבא אומר שרזה היא כמו שלד E A אבל היא אמיתית יותר מכולנו A Ab זו אהבה כמו בזמנים לפני שנולדנו (Ab F#m (break רק אני יודדדדדדעעעעע זה בעיקרון כל השיר, יש בתים קצרים יותר וארוכים יותר (תשחק עם קטעי האקורדים שהבאת לך). אם זה קשה לך מידי עם הברה, אתה יכול לשים קאפו (אם יש לך) על סריג 4, ולנגן את האקורדים בלי האצבע, כאילו סריג 5 הוא סריג 1 (במקום C#m תעשה Am למשל). אתה יכול באותה מידה אם אין לך קאפו, לנגן את האקורדים בלי ברה בסולם לה מינור. אם אתה צריך עזרה עם אקורד כלשהו או במשהו אחר, רק תגיד.

handlessman

New member
בנוסף...

אם אתה מעוניין לנגן את הפתיחה (הריפים לגיטרה ולפסנתר) אני יכול להוציא לך את הצלילים שלהם (בתווים או בטאבים איך שתרצה) - לגיטרה כמובן, במידה ואתה רוצה טאבים.

תודה רבה

תודה על האקורדים, הכל נשמע מצויין. הדבר היחיד שקצת נשמע לי מוזר זה האקורד B בקטע "היא לא בשבילך". במעבר לסולם לה מינור הפכתי אותו לאקורד #F, וזה לא נשמע לי כל כך מתאים ללחן. עוד דבר, לא הצלחתי למצוא איך מנגנים את האקורד C#m7/B. אני אשמח גם אם תוכל למצוא לי את הטאבים של הפתיחה. ניסיתי למצוא לבד, אבל זה קצת קשה, וחסרים לי כמה קטעים חשובים. שוב תודה, ליאור.

סליחה, טעות שלי

האקורדים שנתת נכונים לגמרי, אני פשוט התבלבלתי במעבר של B לסולם לה מינור... ליאור.

handlessman

New member
נכון, זה G ולא F#

יש לך מרווח של 2 טון בין שני הסולמות, ואתה ירדת 2.5 טונים. בלה מינור אין לך שום דיאזים ושום במולים - כל הצלילים טבעיים. ובקשר לפתיחה - יש לך גיטר-פרו?

יש לי גיטר פרו 5

ותגיד, איך נראה האקורד C#m7/B? לפי מה שמצאתי במקום אחד האקורד נראה ככה: x2212x, זה נכון? תודה.

ועוד דבר קטן

לפני הקטע "היא לא בשבילך" יש מעבר קטן. צירפתי קובץ JPG עם הטאבים שלו לפי איך שזה נשמע לי (בלה מינור). אתה חושב שזה מדוייק?

handlessman

New member
אוקי...

גיטר פרו 5 - מעולה! בקשר לאקורד - ה-7 של האקורד הזה הוא בעצם הצליל B (סי). כשאתה עושה את האקורד C#m בברה (כלומר אצבע על סריג 4, או לחילופין קאפו), אתה מרים את הזרת ושם אותה על סריג 7 במיתר E נמוך (שזה הצליל B). בנוסף, בהרמה של הזרת, "נחשף" לך הצליל ש"מאחוריה", הצליל שנלחץ ע"י האצבע בברה / קאפו, שהוא גם B. זאת הצורה שאני מעדיף, אבל יכול להיות שהיא תהיה לך קצת קשה בהתחלה בגלל המתיחה של האצבעות. והיא עדיפה גם מעוד סיבות, הסבר מתחתי. בכל אופן - האקורד פה ---> הסבר, אם מעניין אותך: האקורד הזה נועד לעשות לך מהלך הרמוני של ירידה בבסים (מה שנקרא Walking Base בשפת העם), בין השורש של C#m שהוא כמובן C#, לאותו אקורד כשהבס הוא ה-7 שלו (B) אל השורש של האקורד הבא - A, שלאחריו Ab... אני מניח שהבנת את הפרנציפ.

handlessman

New member
בקשר למהלך שציינת...

הוא טיפה שגוי, אבל הרעיון הכללי נכון. הצלילים הגבוהים נכונים, אבל הבסים לא. העיקרון שלו מאוד פשוט - אתה מתחיל ממרווח (צמד) של שני צלילים (המרווח נקרא "דצימה" אם זה מעניין אותך - אוקטבה+טרצה - 7.5 / 8 טונים, תלוי בסוג הדצימה), ומתקדם איתם לאורך הצלילים של הסולם. כך שלא יכול להיות שיש לך A בשניים מהצמדים. בכל אופן, הוא הלך ככה (בשני הסולמות):

תודה, אהבתי את ההסברים

אני חייב להתחיל ללמוד סולמות בצורה יותר רצינית...
המעבר נשמע מצויין עכשיו, וגם האקורד המדובר. לצערי אני לא שולט עדיין בברה, אז אני מנגן עם קאפו, ובאקורד הזה פשוט העברתי את הקמיצה (אצבע 3) לסריג ה-7 של מיתר E. שאלה אחרונה, יש הרבה אקורדים שהם מצורה X/X, כלומר אקורד מסויים קו נטוי צליל מסויים (למשל G/B, או האקורד שהסברת לי כרגע). האקורדים האלו לא תמיד מופיעים ברשימות האקורדים, אז איך אני מוצא לבד את G/B למשל אם אני יודע את G? זו רק דוגמא, אני רוצה להבין כמובן את העיקרון הכללי. תודה רבה.

handlessman

New member
זה פשוט...

דבר ראשון, בקשר לאקורד - נכון שאתה עושה עם ברה, ולכן הזרת לא משתתפת ב-C# הבסיסי, אבל עדיין לדעתי יהיה לך הכי נוח עם הזרת על סריג 7 של מיתר E... אבל איך שבא לך. דבר שני - אקורד מהצורה שציינת הם אקורדים עם בס חלופי. כלומר - כידוע, לכל אקורד יש צליל שורש (באקורד A צליל השורש הוא A, באקורד C# צליל השורש הוא C#... שים לב - גם באקורד Am צליל השורש הוא A, ה-m מאפיין את האקורד שהוא מינורי - כלומר מאפיין אותו כאקורד, לא צלילים ספציפיים), שאם לא מצוין אחרת, הוא גם הבס של האקורד, כלומר הצליל הנמוך ביותר באקורד והראשון שמנוגן (אם פורטים בהדרגה). יש לך אפשרות לנגן אותו עם בס חלופי, שכדי לציין את זה אתה רושם את שם האקורד + סלאש (/) + הבס החלופי (מימין ל-/). הבס החלופי יכול להיות אחד מהצלילים שמרכיבים את האקורד, ויכול להיות סתם צליל "לא קשור"... (הסיבות לזה זה כבר חפירה אחת ענקית.) כך שאם אתה רוצה ליצור כזה אקורד, אתה מחפש איפה נמצא המקום הקרוב ביותר שמופיע הצליל המתבקש, ומוצא דרך לנגן את האקורד עם הבס הזה בצורה הכי נוחה (בשביל זה צריך קצת ניסיון וידע תיאורטי על הגיטרה). טוב גלשנו כבר מהנושא של הפורום, אז אם אתה מעוניין, אתה מוזמן לפורום תיאוריה במוזיקה, ששם זה כבר באמת המקום לדבר על דברים כאלה...

handlessman

New member
ובקשר לפתיחה...

אני עכשיו עובד עליה בגיטר פרו, אז אן יש לך מסנג'ר או אייסיקיו (עדיף מסנג'ר, בהרבה), אז שלח לי אותו במסרים ואז אני אוכל לשלוח לך את הקובץ.

למעלה