עזרה בארגון זמנים

עזרה בארגון זמנים

צריכה את עזרתכם האדיבה שוב, זה התפריט שאני אעשה בליל הסדר, אנא חוו דעתכם מה אני יכולה לעשות יום קודם על מנת שאני לא אגיע ליום שישי מעולפת
. אהה ואם אתם חושבים שאני צריכה להוסיף או להוריד משהו, תודה

מרק עוף

סלט תפוחי אדמה

קציצות טונה

גפילטע פיש - קנוי

חזרת - מביאים לי

זיתים מבושלים

חרוסת

לחמניות לפסח

בקר ברוטב קפה וערמונים וברנדי ( זה אכין כבר מיום רביעי)

עוף בראטן

אורז

בטטות בתנור

קציצות תפוחי אדמה

קינוח מצות

המון תודה וחג שמח
 

HEYלו

New member
לדעתי

לדעתי:
מרק עוף
סלט תפוחי אדמה
מה זה עוף בראטן? אם אפוי/מבושל כמו קדרה, לגמרי אפשר להכין קודם.
זיתים מבושלים
חרוסת
&nbsp
הקציצות והפחמימות נחמד יותר טריים.
על איזה קינוח בדיוק חשבת?
 

HEYלו

New member
והייתי מוסיפה סלט עלים טרי

חסה, עלים, אגוזים, אגסים, ברוטב ויניגרט. אפשר להוסיף חמוציות אם אוהבים.
אצלנו זה תמיד נטרף וזה מרענן ליד שאר המבושלים.
 
הקינוח זה בעלי יעשה משהו עם מצות

שוקולד יין וקקאו, מהספר הכי עתיק של פסח. אז בעצם מה שאמרת זה שאני יכולה להתחיל להכין כבר מחר את הדברים או להתחיל בחמישי, סליחה שאני משגעת עם שאלות כאלו.
העוף בראטן זה מצאתי באתר או בלוג שנקרא מיני מזונות? לא בטוחה שמותר לשים פה לינק, אז זה המתכון

צלי עוף שחום ונדיר בטעמו בנוסח רומני (בראטן
מצרכים:
8-9 יחידות ירכיים וכרעיים או יותר, נקיים למשעי (מה שתעדיפו)
3 בצלים קצוצים גס
1.5 ראשי שום חתוכים או כתושים
כף פפריקה מתוקה
1/2 כפית פלפל שחור
מלח לפי הטעם
8 כפות שמן חמניה
מים רותחים
אופן ההכנה:
בסיר רחב מטגנים את הבצלים עד להזהבה מושלמת ואז מוסיפים את חתיכות העוף ומטגנים אותן היטב משני הצדדים. מוסיפים את הפפריקה הפלפל השחור המלח וממשיכים בטיגון, מוסיפים את השום לעוד 3 דקות.. מתחילים בטיגון העוף כשהעור למטה לכיוון הבצלים ולסיים כשהעור כלפי מעלה. כשהעוף נראה זהוב אנחנו מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי העוף ומביאים לרתיחה.
לאחר מכן מורידים את הלהבה ומבשלים רבע שעה עם מכסה. לאחר מכן מורידים את המכסה ונותנים לעוף להתבשל על אש קטנה בערך שעה ורבע או עד שאתן/ם רואות/ים שהתבשיל חום והרוטב סמיך ובוהק כמו דבש.
 

HEYלו

New member
כן, נראה שאפשר להכין את העוף ביום חמישי

ואת הקינוח בשישי
&nbsp
ואת לא משגעת, בשביל זה נועד הפורום
 

ybo4

New member
כדי שתספיקי לנשום

הכיני כל מה שאפשר ביום חמישי - כן, זה כולל האורז, בוודאי העוף והמרק.
גם את מי המלח לליל הסדר.
לליל הסדר השאירי לך את לחמניות הפסח ואת הקציצות (למרות שלדעתי גם את הקציצות אפשר להכין מבעוד יום)
אם את רוצה - גם את הבטטה, אבל ממש לא יותר.
סיימי את הבישול בשעות הבוקר, סדרי פרחים לשולחן הסדר, קפלי מפיות וכו'
פני לך זמן לנוח מעט בצהרים.
אחר הצהרים - אפילו מוקדם - ערכי את השולחן (אם יש ילדים או קרוב משפחה מקסים שישמח לבוא לעזור), סדרי את צלחת הסדר, הגדות וכל השאר
 

שרון 337

New member
המלצה ללחמניות לפסח נפלאות ,עשויות מתירס וללא גלוטן,,

במקרה נתקלתי בכמה מרכולים בלחמניות כשרות -לפסח, שעשויות מקמח-תירס,
ובטעם נפלא,מתאימות גם למי לאלרגים לגלוטן.
גם טעימות ,וגם מאוד נוחות להכנת כריכים לארוחת בוקר/לטיולים/וליוצאים לעבודה
בחול -המועד.
אבל,,,
מכיוון שמחירם די יקר, חשבתי להכין בבית.
ואם מישהו התנסה עם לחמניות מקמח תירס,
אשמח למתכון .
&nbsp
&nbsp
&nbsp
 
למעלה