עזרה בבחירת ארגז צרכים

שלום,
יש לנו 2 חתולים (שלוש +חצי שנה). כיום משמשים בארגז עמוק של 60 ליטר שהפכנו לארגז חול. כשהם יוצאים מהארז הכל מתפזר לכל הכיוונים.
סגירת הארגז עם מכסה, גורמת להצטברות ריח נוראי בתוך הארגז.
חיפשנו משנהו חילופי, שגם יקל על הניקוי.
האם מישהו התנסה בארגז צרכים הזה (סמארטפיט) ? חוששת מהצטברות ריחות שימנע מהחתולי להיכנס.

האם יש ארגזים אחרים מומלצים (עם ניקוי עצמי דומה)?
תודה

גורדיאן-II

Active member
שלום,
יש לנו 2 חתולים (שלוש +חצי שנה). כיום משמשים בארגז עמוק של 60 ליטר שהפכנו לארגז חול. כשהם יוצאים מהארז הכל מתפזר לכל הכיוונים.
האם מישהו התנסה בארגז צרכים הזה (סמארטפיט) ? חוששת מהצטברות ריחות שימנע מהחתולי להיכנס.

תודה
השיטות המקובלות לעניין פיזור החול:
1. שימוש בחול שלא נוטה להתפזר. באיזה אתם משתמשים?
2. שטיחון רך ופרוותי מפריד בין הארגז לשאר הבית, כשהם הולכים עליו הוא מטאטא את החול מכפות הרגליים שלהם.
לעניין הריח:
1. תמיד עדיף בלי מכסה.
2. תמיד עדיף לנקות מה שיותר.

אלישבע777

Well-known member
שלום,

תודה
אני תמיד מעדיפה לנקות את הארגז בעצמי, כדי לראות את ההפרשות ואת הכמות. הן עשויות להראות אם יש בעיה רפואית לחתול. כך היה אצלי - שגיליתי שתן דמי בחתול הקודם ובזה שלפניו גיליתי ש... יש לו עצירות והארגז בעצם ריק. ובעניין הריח. פיזור כף אבקת סודה לשתיה וערבוב בחול, מונע ריחות ואפשר גם לקנות אבקה ריחנית מיוחדת לחול חתולים.

תודה על התשובה.
אכן הארגז פתוח ואנו לא סובלים מריחות, השיקול היחידי בגללו חשבנו לקנות משהו סגור הוא למנוע את פיזור החול
אנו משתמשים בחול מתגבש של חברת פנדה ומאוד מרוצים.
מנקים 2-3 פעמים ביום.
שטיחון פרווותי נראה לי מוזר לשים להם ביציאה מעשיית הצרכים, אני רואה כל מיני משטחים שכביכול מיועדים לאסוף את החול שיוצא מהרגז.
מישהו התנסה בשטיחון דומה לזה (שתי שכבות) או ממליץ על משהו אחר?
תודה

Yukita

Active member
מנהל
האמת היא שאצלנו הארגזים סגורים, כי זה עוזר לצמצום כמות החול שיוצאת עם החתולים. עדיין יש קצת חול לפני דלת הכניסה לארגז, אבל לפחות זה רק שם ולא מסביב לכל הארגז. לא רק זה, שניים מתוך חמשת הארגזים אצלנו סגורים עוד יותר כי מדובר בארגזים בעיצוב מיוחד להגנה מגשם.

אצלנו הארגזים נמצאים במרפסת. התקנתי דלת חתולים בדלת למרפסת כך שהגישה חופשית. בסופו של יום, ההרחקה למרפסת תרמה לנקיון יותר מכל שטיח. שטיחונים רק עיצבנו אותי - קל ומהיר לי יותר מברשת וכף מאשר ניקוי שטחון. IMG_20210104_204732.jpg

גורדיאן-II

Active member
האמת היא שאצלנו הארגזים סגורים, כי זה עוזר לצמצום כמות החול שיוצאת עם החתולים. עדיין יש קצת חול לפני דלת הכניסה לארגז, אבל לפחות זה רק שם ולא מסביב לכל הארגז. לא רק זה, שניים מתוך חמשת הארגזים אצלנו סגורים עוד יותר כי מדובר בארגזים בעיצוב מיוחד להגנה מגשם.

אצלנו הארגזים נמצאים במרפסת. התקנתי דלת חתולים בדלת למרפסת כך שהגישה חופשית. בסופו של יום, ההרחקה למרפסת תרמה לנקיון יותר מכל שטיח. שטיחונים רק עיצבנו אותי - קל ומהיר לי יותר מברשת וכף מאשר ניקוי שטחון. צפה בקובץ המצורף 33822
כן, צריך להיות מודע לכך שמה שלא נעשה, לבסוף קצת חול יתפזר.
אז מה? אני מנקה את הארגזים (3) פעמיים ביום? אז אני הולך אליהם לא רק עם כפפה ושקית לאיסוף התוצרת, אלא גם עם מטאטא, קצת וויש-וואש מסביב וזהו, בשורה התחתונה החתולים תורמים לכך שהבית שלי מטואטא באופן סדיר. את מה שאימא שלי לא הצליחה ללמד אותי הם לימדו אותי.

אצלנו ארגז החול בחלל משותף למרפסת שירות ואמבטיה. האריחים עם חספוס גבוה והכל נהיה כתמים מהחול. אנחנו מטאטאים אך הרצפה נשארת מלוכלכת, נורא מרגיז. כל הזמן הולכים על גרגרים ואם הרגליים רטובות.......
לפחות חסכתם לי קניה של שטיחון יקר שלא יעזור

Yukita

Active member
מנהל
אצלנו ארגז החול בחלל משותף למרפסת שירות ואמבטיה. האריחים עם חספוס גבוה והכל נהיה כתמים מהחול. אנחנו מטאטאים אך הרצפה נשארת מלוכלכת, נורא מרגיז. כל הזמן הולכים על גרגרים ואם הרגליים רטובות.......
לפחות חסכתם לי קניה של שטיחון יקר שלא יעזור
אם המרצפות באזור הזה כל כך קשות לניקוי, אולי עדיף פינה אחרת בבית?

או שאפשר להשיג שטיח פיויסי למרפסת השירות כדי שמה שיתלכלך יהיה רק משטח קל לניקוי.

למעלה