עזרה בבחירת ביטוח בריאות.... 20 תוכניות לבחירה

ramimz

New member
עזרה בבחירת ביטוח בריאות.... 20 תוכניות לבחירה

קיבלתי את המסמך הזה מחברת הביטוח, וקצת הלכתי לאיבוד עם כמות התוכניות שיש שם.
מישהו יכול לעזור לי לעשות קצת סדר בבלאגן ?
החברה שאני עובד בה תשלם $250, ואת השאר אני.
השאלה היא איזה תוכנית מכל ה- 20 שמופיעות כאן תהיה הכי כדאית ?
אני כבר מתקרב לגיל ה- 50, כך שצריך לבקר רופא לפחות פעם בשנה, אם לא פעמיים

John the Savage

New member
קודם כל, שאלה

העלויות שמופיעות שם, זו עלות לאיזו תקופה? אני מנחש שזו העלות לכל תלוש משכורת ושתקבל משכורת כל שבועיים. תקן אותי אם אני טועה. אני מנסה להבין מה תהיה הפרמיה השנתית שלך.

ושאלה שניה: רק אתה מבוטח, או שיש גם משפחה?

בגדול, אף אחת מהתוכניות לא מדהימה. אפילו לא היקרות ביותר ברשימה. אבל בשביל להבין מה יותר משתלם, צריך לחשב מה הפרמיה השנתית לעומת התשלומים הפוטנציאלים עבור טיפול רפואי.

Alfa156 GTA

New member

klemiki

New member
אין לנו גישה לתכנית/לינק

תדפיס ל pdf או משהו.
&nbsp
האם זה תכנית שלך, כלומר לא דרך המעסיק?
&nbsp
1. תכנית דרך המעסיק בדכ טובה יותר, זולה יותר ומהברוטו

John the Savage

New member
התוכנית שלך היא בהחלט תוכנית טובה

כפי שכבר כתבתי לך, זו תוכניות יותר טובה מזו שאני מקבל דרך המעסיק שלי, והתוכנית שלי היא גם די טובה.

Alfa156 GTA

New member
אני עובר על הנתונים מנסה להבין במה היא יותר טובה

יש שם מספרים בחלק מהמקומות שפחות טובים מהתוכנית שצירפתי, מה אני מפספס?
&nbsp

guy56782

New member
מאוד תלוי במעסיק

במקרה שלנו התכנית של אשתי (J2) דרך המעסיק יותר טובה מהתכנית של האוניברסיטה ומכסה גם אותי ללא תשלום. אבל זה תלוי במעסיק שתמצא, ואני לא חושב שזה צריך להיות שיקול מרכזי בבחירת המעסיק. אם שניכם בריאים ולא נוהגים ללכת לרופאים, לא הייתי דואג יותר מדי - התכנית של האוניברסיטה תהיה מספיק טובה בשבילכם.

ramimz

New member
אוקיי, אז בדקתי לגבי תקופות...זה עבור חודש קלנדרי.

אני המבוטח היחיד, אין משפחה.
שאתם אומרים "לא מדהימה" למה אתם מתכוונים ?
יקר, השתתפות גבוהה..... מה לא בסדר עם כל התוכניות הללו ?
אנחנו בסה"כ חברה קטנה של שישה עובדים,
יכול להיות שזאת הסיבה לתוכניות לא הכי כדאיות ?
בכל אופן אני חושב שעדיף זה מאשר להיות ללא ביטוח בכלל, לא ככה ?

John the Savage

New member
בהחלט עדיף על להיות ללא ביטוח

ב"לא מדהימה" הכוונה היא מבחינת גובה ההשתתפות העצמית במקרה של טיפול רפואי. אבל אלו האופציות שיש לכם. וכן, יש קשר לעובדה שאתם חברה קטנה. לחברות גדולות יותר יש יותר כח מיקוח והעובדים בהן מקבלים תנאים טובים יותר.

יש נתון אחד נוסף שיכול להשפיע על בחירת התוכנית. ניראה שיש הבדל ב"רשת" בין התוכניות השונות. חלק מהתוכניות הן HMO, שזה אומר שאתה מוגבל לטיפול בתוך רשת מסויימת (אלא אם אין רופא בהתמחות המתאימה ברשת ואז אפשר לקבל הפניה), וחלק מהתוכניות הן PPO שזה אומר שאפשר לקבל טיפול מחוץ לרשת אבל השתתפות הביטוח במקרה הזה נמוכה יותר.

מעבר לכך, יש שם כמה רשתות שונות: NHP, Choice ו-Choice plus. אין לי מושג מה זה אומר בדיוק מבחינת איזה רופאים נמצאים בכל רשת בדרום פלורידה, אבל הניחוש שלי זה שב-NHP יש את המבחר הקטן ביותר של רופאים וב-choice plus הכי הרבה רופאים. אם תוכל ליצור קשר עם מישהו באזור שיש לו ניסיון עם הרשתות השונות, זה יכול לעזור.

אם מגוון הרופאים ברשת NHP מספיק טוב, אתה יכול ללכת על תוכנית כגון AKO7-PV שנותנת את ההשתתפות העצמית ההכי נמוכה. או לחלופין, את התוכנית AKO1-PV פלוס 2000$ לשנה ב-HSA. אם חשוב לך מבחר גדול של רופאים, אתה יכול לבחור את אחת משלושת תוכניות ה-PPO האחרונות ברשימה.

למעלה