עזרה בבחירת בכרטיס מסך

apricota

New member
עזרה בבחירת בכרטיס מסך

אני מתכוונת ללמוד את התחום בעתיד, ולפיכך החלטתי לרכוש כרטיס מסך חזק המליצו לי על הדגם הבא: Asus GeForce 8800 GTX 768 MB PCIE Graphics Adapter (EN8800GTX/HTDP/768M) מחירו בארץ 3400 ש"ח. האם הכרטיס שווה את המחיר? שאיפתי בתחום היא ליצור סרטונים קצרים ומושקעים, ושאוכל לעבוד מבלי שאוגבל ע"י יכולות המחשב. ועם זאת, נראה לי שהכרטיס המדובר הוא יותר מדי בשבילי. הייתי רוצה לדעת אם קיים דגם שיענה על הדרישות ולא יגביל אותי מבחינת הביצועים ושמחירו לא יעלה על ה-2500 ש"ח. תודה מראש...

cybersatan

New member
לדעתי, אין טעם

לקנות כרטיס מסך כזה, במיוחד אם אתה מתחיל. הרי שבסופו של דבר רק המעבד ואולי גם זיכרון משתתפים ברינדור. כ. מסך רק עוזר לך לראות דברים בviewport, וכרגע כל כרטיס בינוני עונה על רוב הדרישות. אני קניתי מזמן radeon 9800 ועד היום הוא עושה אחלה עבודה לעומת זאת המעבד שלי (athlon 2600) כבר ממש לא מספיק... שורה תחתונה, בעיניי הכי חשוב להשקיע במעבד טוב ומספיק זיכרון.

asaf am

New member
8800gt

לא GTX הוא הכרטיס המשתלם ביותר כרגע- פחות מחצי מחיר משלך. אני מבסוט ממנו...

המערכת הפעלה תומכת לא התוכנה ....

SLI פרושו איחוד או הצלבה של מספר כרטיסי מסך על מנת להאיץ את קצב רענון ויכולות המסך.

RLM

New member
מה לגבי ה GTS?

אני גם קצת מתחפר בנושא בזמן האחרון.. זה שהGTX הוא מוגזם היה ברור לי, השאלה היא אם לא כבר עדיף להשקיע וללכת על הGTS שאפשר למצוא עם 640MB זיכרון ולא GT שמגיע עם 512MB לכל היותר? עד כמה בכלל משפיע הזכרון על העבודה בתלת, ומה חוץ מזה ההבדלים בין הכרטיסים? והאם הם משפיעים בעבודה עם תלת..? ד"א, בקשר לSLI, לפי מה שאני יודע, בניגוד לCrossFire של ATI שבו הדרייבר של הכרטיסים מאפשר שימוש בשניהם בכל מצב ע"י מערכת ההפעלה, הSLI של nVIdia נכנס לשימוש רק במשחקים שתומכים בו, ולא בכל מצב...

hexygen

New member
האם ה GT עובד טוב עם מאיה?

קראתי באיזה פורום (אבל אולי זה היה מזמן ואולי אני לא זוכר נכון) שמאיה עושה בעיות עם ה 8800, ועדיף 7300 או משהו כזה?

eldarinn

New member
מסכים עם ההמלצות שניתנו

ללא קשר לכרטיס מסך ספציפי. אני חושב שכל כרטיס ברמה הבינונית סבירה (לא כאלה שמקבלים על הלוח אם או כאלה שקונים בשביל לעבוד ב WORD) יכול לספק את צרכייך, לפחות בעקומת למידה של שנתיים ראשונות, בהצלחה!

למעלה