עזרה בבחירת מוסד לימודים

cohenhila4

New member
עזרה בבחירת מוסד לימודים

שלום לכל חברי הפורום, ראיתי שהשאלה הזו נשאלה כבר פעמים רבות אבל לא הצלחתי למצוא השוואה מפורשת בין שתי המוסדות שאני מתלבטת בינהם ולכן חשבתי שאולי תוכלו לעזור לי. נרשמתי לת"א ולבר אילן (והתקבלתי לשתיהן) ללימודי תואר ראשון דו חוגי מדעי המחשב וכלכלה. רשימת הבעד ונגד שלי בגדול מסתכמות בכך שבבר אילן יותר נעים ללמוד, פחות לחץ על הסטודנטים בהשוואה לת"א שנורא לוחצת עם התנאים למעבר משנה א' לב' ונורא לא גמישה במועדי הגשה ובמס' הקורסים הנכשלים וכו'. לעומת זאת יש כמובן את העובדה שהרמה בת"א הרבה יותר גבוהה והאוניברסיטה בעלת שם "נחשב" יותר. מה שבחודשים האחרונים התברר לי כסתם רושם מוטעה ונמר לי כי הרמה בסך הכל אותו דבר. מבחינת המרחק מהבית ממש אין לי העדפה וגם לא מבחינת שכר הלימוד. אשמח אם תוכלו לעזור לי לבחור, אשמח לשמוע דעות לכאן ולכאן ולמה... האם הרמה באמת שונה כל כך? האם באמת יותר נעים ללמוד בבר אילן? תודה לכל מי שיוכל לעזור לי :)

cohenhila4

New member
מכל מני מקורות

שמשום מה לא יהיו אוביקטיביים כי אף אחד לא יכול לתת לי תשובה ממש אוביקטיבית (הכי קרוב שאמצא זה מישהו שלמד בשני המוסדות ואני לא מכירה כזה). בכל אופן מכל מני גורמים שמעתי שהפער הכל כך גדול שהיה בין המוסדות השתווה לאחרונה ואין הבדל ממשי ברמה. אם אתה יודע שעדיין יש הבדל ברמה (באופן מבוסס) ובמה הוא מתבטא אשמח לשמוע. אני יודעת שבאופן כללי לת"א יש שם נחשב יותר בתחום הזה, השאלה היא אם זה אכן מבוסס או שזה כבר לא רלוונטי ושולי ואכן בר אילן השוו את הרמה...

לגבי כלכלה אני לא יודע..

אבל לגבי מדעי המחשב בת"א הרמה יותר גבוהה. (לא יודע בכמה אבל יותר).

אריק109

New member
הרמה בפתוחה יותר גבוהה משל ת"א והטכניון

עכשיו כולם יקפצו עליי ויאמרו לי שאני טועה... ועתם טועים... כבר נאמר לי עלידי כמה אנשים שהרמה בפתוחה בקורסים המתמטיים יותר גבוהים בפתוחה מאשר בבן גוריון, ומעבר לזה אפשר לראות שעל חלק מהקורסים באפיק מעבר מהפתוחה לטכניון או בן גוריון או ת"א מקבלים המון נקודות זכות כי החומר שם מקיף יותר וברמה לפחות גבוהה כמו של הטכניון או של אונ ת"א. מעבר לזה שבת"א לומדים חדווא ואופ לומדים אינפי1... אבל זה לא משנה...

1ca1

New member
תגיד לי, למדת קורס אקדמי אחד בחיים שלך?

אני מניח שהתשובה היא לא, אז פשוט אל תגיב בנושאים האלה. לגבי ת"א, אני לא סגור על זה, אבל הבנתי שאצלם אינפי זה לפיזיקאים וחדו"א זה למדמ"חניקים, בכל אופן, אלא אם כן רצונך להמשיך לתארים מתקדמים בתחומים התיאורטיים של מדעי המחשב, שלימודי המתמטיקה הקשים יותר לא יטרידו אותך (יותר נכון למרבית תלמידי מדמ"ח, גם הלימודים בקורס הקל יותר ("חדו"א" ברוב המקומות) מטריד מספיק, לא לדבר על אינפי 1-2-3-4 (או כמה שמדמ"חניקים לוקחים מהסריה, אני עשיתי את כולה :)). אולי אני אעשה פה איזהשהי תגובה מסדרת לשואלי מוסדות לימוד, בכל אופן, ברור שאתה לא האיש הרלוונטי לעניין....

נופרבלע

New member
אני חושבת שהתשובה היא כן

בגלל שהוא שרשר פה לא מזמן משהו על זה בלי שום קשר קורס אחד או לא קורס אחד,מה נסגר איתך בנאדם? מאז שהתחלת ללמוד באו"פ אתה לא מפסיק לתת עצות שנשמעות כאילו יש לך נסיון של 20 שנה באקדמיה עשה טובה,תפסיק אתה לא מחמיא לעצמך

למעלה