עזרה בבחירת מזגן

Cobhhh

Member
מזגן עילי לחדר 5.5X4 בערך ותקרה גבוהה מהמקובל.
מותקן בחדר מזגן פמילי ישן שבקיץ האחרון לפעמים עבד ולפעמים סירב לעבוד. אני מתלבט אם להשקיע בלתקן אותו.
יש בבית מזגן תדיראן 1כ"ס שעובד היטב, אבל בחדר משמעותית קטן יותר.

תודה מראש

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
מזגן עילי לחדר 5.5X4 בערך ותקרה גבוהה מהמקובל.
מותקן בחדר מזגן פמילי ישן שבקיץ האחרון לפעמים עבד ולפעמים סירב לעבוד. אני מתלבט אם להשקיע בלתקן אותו.
יש בבית מזגן תדיראן 1כ"ס שעובד היטב, אבל בחדר משמעותית קטן יותר.

תודה מראש
ראיתי שבשופרסל און ליין מוכרים מזגני פיילוט 9700 BTU ב 999 ו 12500 ב 1199 , בקשר לאיכות איני יודע, אולי יוסי זיו יוכל להעריך, לדעתי כדאי יותר מזגן של 12500 מאחר שהתקרה גבוהה יחסית והוא צריך לחמם/לקרר נפח גדול יותר ומחיר ההתקנה דומה, אני מניח שבקניית מזגן ניתן לשלם גם בתשלומים כך שהפרש העלות מתחלק על כמה חדשים

יוסי זיו1

Active member
הכל פתוח, לכל חברה יש 4-5 דגמים במזגנים רגילים ועוד 3-4 דגמים באינוורטר ממוצע של מזגן 2600 שח ויש זול יותר ויש יקר יותר ואם תלך למיצובישי תגיע גם ל מעל 7000 אז הכל עניין של חברה, אגב הפמילי לא רעים , מחיר זול יחסית לתדיראן ואלקטרה וגם אחריות ארוכה.
לגבי ההתקנה יש מצב שתצטרך להחליף צנרת אם הישן עבד בגז 22.

Cobhhh

Member
תודה רבה.
אני מניח שלא כדאי להשקיע באינוורטר. הבנתי שמחיר המזגן יקר בעוד שיש חסכון בחשמל. אלא שזה עבור אמא שלי שבקושי משלמת חשמל וגם לא תרבה להשתמש במזגן.
איך אני יכול לברר אם צריך להחליף צנרת ומה המשמעות הכספית ?
מה אומר לי הנתון של ה-BTU ? לא צריך לבחור מזגן לפי כוח סוס ?
איך אני יכול לדעת כמה כח סוס יש במזגן הקיים ?

סליחה על החפירה ותודה מראש.

יוסי זיו1

Active member
קודם כל רק מידע חשוב, בינואר 24 לא נכנסים לארץ יותר מזגניי ON OFF אלא רק אינוורטר , הבעייה היא שמרבית המזגנים הנמכרים כאינוורטר אינם אינוורטר מלא אלא חצי אינוורטר, אין בהם חלקים יקרים שגורמים למזגן לעבוד בהרמוניה כפי שאמור להיות .
אם המזגן הישן מעל שנת יצור 2004 הוא בגז החדש ולא צריך להחליף צנרת או לשטוף אותה.
והכי חשוב, מזמן אין כבר סוסים באורווה, לא מודדים הספק בכ"ס אלא ב BTU או בקווט קרור.
במזגן הישן על דופן ימין יש מדבקה עם הנתונים לפעמים הם ב BTU ולפעמים בקווט מקסימום צלם ותעלה כאן, המזגנים של 9000-10000 BTU הם 1 כ"ס של פעם.
18000 BTU הם 2 סוסים של פעם.

דיברגנט חדש

Well-known member
קודם כל רק מידע חשוב, בינואר 24 לא נכנסים לארץ יותר מזגניי ON OFF אלא רק אינוורטר , הבעייה היא שמרבית המזגנים הנמכרים כאינוורטר אינם אינוורטר מלא אלא חצי אינוורטר, אין בהם חלקים יקרים שגורמים למזגן לעבוד בהרמוניה כפי שאמור להיות .
אם המזגן הישן מעל שנת יצור 2004 הוא בגז החדש ולא צריך להחליף צנרת או לשטוף אותה.
והכי חשוב, מזמן אין כבר סוסים באורווה, לא מודדים הספק בכ"ס אלא ב BTU או בקווט קרור.
במזגן הישן על דופן ימין יש מדבקה עם הנתונים לפעמים הם ב BTU ולפעמים בקווט מקסימום צלם ותעלה כאן, המזגנים של 9000-10000 BTU הם 1 כ"ס של פעם.
כלל האצבע היה שכל 2500 BTU זה רבע כ"ס.

Cobhhh

Member

תודה רבה. כמה עשוי לעלות מזגן יחסית זול כולל התקנה? ברור לי שעל מזגן זול משלמים ביוקר, אבל לצערי יש קצת בעיה כספית כרגע.
האם ההתקנה תהיה כרוכה בהרבה לכלוך ובלגן, ופינוי מראש של תמונות ורהיטים וכו' מהחדר ?
תודה.

קבצים מצורפים

• FamilyAC.jpg
    FamilyAC.jpg
    1.9 MB · צפיות: 9

יוסי זיו1

Active member
לאחר ההוזלה של המזגנים הקטנים מלפני חודש תוכל להשיג מזגן זול וטוב של פמילי בדגם אמצעי ב 1580 ש"ח כשיש גם זול יותר וגם יקר קצת יותר
פרוק מזגן ישן כ 250 ש"ח והתקנה כאשר יש כבר חור בקיר בצנרת שעד 3 מטר כ 700 ש"ח.

Cobhhh

Member
לאחר ההוזלה של המזגנים הקטנים מלפני חודש תוכל להשיג מזגן זול וטוב של פמילי בדגם אמצעי ב 1580 ש"ח כשיש גם זול יותר וגם יקר קצת יותר
רב תודות.
האם המדבקה נותנת אינדיקציה לגבי איזה מזגן צריך מבחינת btu והאם צריך להחליף צנרת ?

Cobhhh

Member
במחסני חשמל הציעו לי מזגן 1.25 כ"ס (אמרתי להם שהחדר 4X5 מ"ר) ואמרו שהדגם הכי זול של פמילי הוא 1300 ומשהו.
אפשר להניח ש-1.25 לא יספיק ? מה הכוונה דגם אמצעי ? אתה מדבר על דגם מזגן 2 כ"ס ב-1580 ?
תודה רבה.

Cobhhh

Member
הייתי במחסני חשמל ואמרתי שגודל החדר כ-20 מ"ר. המליצו לי על מזגן 1.25 כ"ס של פמילי ב-1390 או של אלקטרה ב-1490 ואמרו שאלקטרה משמעותית יותר טוב וזה מבצע מיוחד שיגמר תוך ימים אחדים. מצד שני ההתקנה עלולה לקחת שבועיים, אז עדיף לי לקנות את המזגן ואז לחפש מתקין באופן פרטי שיבוא בהקדם. היית ממליץ על אפשרות כזו ? אולי עם מתקין ממידרג המחיר יהיה יותר זול, וההתקנה תצריך פחות נקיונות ובלגן בחדר, בלי קשר לזמנים ? והאמנם עדיף אלקטרה ? יש לי נסיון לא כל כך מוצלח איתם.
תודה רבה.

יוסי זיו1

Active member
מחסני חשמל ימליצו תמיד יותר על אלקטרה כי הם בבעלות אלקטרה ובמחיר שהציעו לך זה כנראה מזגן מבית אלקטרה מסוג זול , יש לי נסיון לא מועט עם הפמילי והם טובים מאד.
לגבי מתקין, בשום אופן לא לקחת מתקין מהם אלא מתקין עצמאי ,מורשה ומוכר ומראש תוודא איתו שהוא מבצע ואקום בהתקנה, ללא ואקום לא להתקין בכל מצב !!!

Cobhhh

Member
מחסני חשמל ימליצו תמיד יותר על אלקטרה כי הם בבעלות אלקטרה ובמחיר שהציעו לך זה כנראה מזגן מבית אלקטרה מסוג זול , יש לי נסיון לא מועט עם הפמילי והם טובים מאד.
לגבי מתקין, בשום אופן לא לקחת מתקין מהם אלא מתקין עצמאי ,מורשה ומוכר ומראש תוודא איתו שהוא מבצע ואקום בהתקנה, ללא ואקום לא להתקין בכל מצב !!!

תודה רבה.
רכשתי את המזגן הזה.
התקשרתי למתקין ממידרג. שאלתי אותו אם הוא מבצע ואקום, הוא לא הבין על מה מדובר. הוא השיב שהוא מביא עמו צנרת (נדמה לי מנחושת) במקום צנרת אלומיניום הקיימת. יתכן שלא הבנתי אותו נכון, או לא שמעתי נכון. והמחיר הוא 250 לפירוק מזגן קיים + 850 התקנה. זה נשמע לך סביר ?
המון תודה.

יוסי זיו1

Active member
תודה רבה.
רכשתי את המזגן הזה.
התקשרתי למתקין ממידרג. שאלתי אותו אם הוא מבצע ואקום, הוא לא הבין על מה מדובר. הוא השיב שהוא מביא עמו צנרת (נדמה לי מנחושת) במקום צנרת אלומיניום הקיימת. יתכן שלא הבנתי אותו נכון, או לא שמעתי נכון. והמחיר הוא 250 לפירוק מזגן קיים + 850 התקנה. זה נשמע לך סביר ?
המון תודה.
אם הוא לא מבין מה זה ואקום אז שלא יגע במזגן,ואקום חובה , המחיר אם היה מבצע ואקום טיפה יקר אבל בחום הזה והלחץ יש כאלו שינצלו את המצב, בגדול , תן לו גז ומידרג זה לא פונקציה לקביעת מקצועיות,

Cobhhh

Member
אם הוא לא מבין מה זה ואקום אז שלא יגע במזגן,ואקום חובה , המחיר אם היה מבצע ואקום טיפה יקר אבל בחום הזה והלחץ יש כאלו שינצלו את המצב, בגדול , תן לו גז ומידרג זה לא פונקציה לקביעת מקצועיות,
אתה לא חושב שכדאי לתת למחסני חשמל להתקין ? הם נותנים 5 שנים אחריות על ההתקנה עצמה. אצל מתקין פרטי לא נראה לי שיש אחריות על כלום.
תודה רבה.

יוסי זיו1

Active member
דגם למזגן החדש הינו בסיומת 16
12000 BTU ,כמה שאני זוכר כן צריך להחליף צנרת, אם הצנרת קצרה של כ 2 מטר אפשר יהיה להחליף את האום לצנרת הגדולה לאום מעבר ואז לא להחליף צנרת

למעלה