עזרה בבחירת מיזוג לדירה 5 חדרים עם חלל מרכזי די גדול

raamkal

New member
עזרה בבחירת מיזוג לדירה 5 חדרים עם חלל מרכזי די גדול

שלום רב,
אשמח לעזרה בבחירת מיזוג לדירה 5 חדרים חדשה, קומה 13 (לא אחרונה) באזור הקריות, צפון מערבית. צירפתי את התכנית של הדירה.
מדובר בדירה די גדולה, במיוחד החלל הציבורי שלה. הקבלן ביצע הכנה לשני מזגנים במסדרון. מרוב אופציות כבר די התבלבלתי. עלו כמה אופציות:
1. מזגן מולטי 1:5 לכל הבית (האם בכלל יכול לקרר בית כזה ביעילות?)
2. מיני מרכזי לכל הבית עם דמפרים. ואז אינוורטר או רגיל? האם האינוורטר עדיף בהרבה על מזגן רגיל מבחינת חסכון באנרגיה (ובחשבון חשמל). האם אינוורטר רגיש ליותר תקלות ועלויות גבוהות יותר (שיקזזו מהר מאוד את החסכון בחשמל).
הבנתי שבמקרה של דמפרים רצוי פתח בריחת אוויר מהחדרים למסדרון. איפה עושים פתח כזה ומי עושה, המתקין? הקבלן?
ואם מיני מרכזי, איזה מומלץ לדירה הזו?
3. מיני מרכזי לחלל הציבורי + מולטי 1:4 לחדרים. אני מניח שמדובר בשני מנועים אז האם יכול להכנס בכלל במסתור כביסה. איזה מיני מרכזי צריך לשטח כזה והאם צריך מיני מרכזי אינוורטר או רגיל (בהנתן שמקרר חלל אחד גדול).
אודה לעזרתם של המומחים פה בפורום. משיטוט בפורום ראיתי שיש פה כאלה שמבינים היטב בנושא.
תודה.

יוסיזיו

New member
המון שאלות .בגדול דירה גדולה מאד

שצריך מזגן ענק ויחד עם המזגן תקבלו אטמי אוזניים. 2 מנועים במיסתור כביסה אין מצב לעבודה תקינה שלא נדבר על שרות ליחידות . אין קשר בין דמפרים לפתחי שחרור אויר מהחדרים . אז או מיני מרכזי רועש ובזבזני גם עם הוא אינוורטר ועם בקרת חדרים או מיני vrf .

raamkal

New member
לא מעודד במיוחד

הרועש זה בתוך הבית או מהמעבה בחוץ?ואיזה פתרון הכי טוב יש שלא יהיה רועש במיוחד? יש סדרת SQ של אלקטרה למיטב זכרוני, זה לא אמור להיות משהו שקט יותר?
ולמה קבלן עושה הכנה לשני מזגנים אם אין להם מקום במסתור כביסה? לא אמור להיות לו מהנדס מיזוג אוויר שיתן דעתו על התכנון?
מתנצל על כל השאלות.

יוסיזיו

New member
ה SQ של אלקטרה ומקבילו ה SILENT בתדיראן הם השתקת מעבה

כלומר יחידה חיצונית בלבד היחידה הפנימית רגילה,רמת רעש כ 50 דציבל !!
לקבלן בנין אין מהנדס מיזוג אויר והוא לוקח מישהו שמתקין לו צנרות הכי זול שאפשר והכי קצר ובדרך כלל לחדר אמבטיה הצמוד למיסתור כביסה.
אותו מתקין צנרת גם יתקין לו מזגן על מזגן ואפילו אחד אחרי השני ובניגוד להוראות ההתקנה של החברות ואז תקלות קורות מהר וכשמגיעה החברה אין אחריות ומפנים אותך לאותו מתקין.
ממש בימים האחרונים בדקתי 2 מזגנים בני כשנה שמותקנים אחד על השני ודווקא 2 אינוורטרים גדולים ,אין מנוס מפרוק המערכת והתקנה מחדש ,המזל המסתור רחב ושני היחידות נכנסות אבל נדרשת עבודה רבה להתקנה טובה שאחד לא יפריע לשני.
פתח הרפפות להוצאת אויר מהמיסתור כביסה הוא כמטר אחד בלבד!!!
מה שאין בתוכנית וזה אחד הדברים שמפריעים למיני מרכזי זה הספרינקלרים !!!
כל הזזה שלהם זה כ 400 ש"ח לנקודה.
התקנה למיני מרכזי בתקרת השרותים מאד מאד לא מומלצת מאחר וחייב להיות פתח שרות גדול לגישה למנוע/חשמל/מסנן והוא אינו אטום מספיק וריח הניחוח מהשרותים מתפזר לכל הבית.
חפש את הקובץ הסבר שאני מעלה בענין המזגנים ויש דגש מיוחד לנושא מיסתר הכביסה הבעייתי.

נירובי1

New member
רק עצה אחת מניסיון. אם אתה הולך להתקין מזגן מרכזי, תדאג

שלאחד החדרים יהיה גם מזגן קטן עצמאי, והסיבה לכך די פשוטה. לאשתי תמיד קר ואני אוהב לישון בלילה עם מזגן. אז תמיד יש חדר שאליו אפשר לברוח

רשר

Well-known member
מנהל
עם כל הכבוד לא הבנת את הבעיה עם דירות בבנינים גבוהים

אין אפשרות סבירה להתקין יותר מיחידה אחת מקום המיועד להתקנה

יוסיזיו

New member
אכן רשר צודק,ל98% ממסתורי הכביסה אין מקום ליותר ממעבה אחד

ומה שקובע זה רוחב הרפפות .
מצ"ב קובץ ההסבר שאני מעלה מידי פעם ועוסק גם במיסתור עצמו.
מצ"ב מספר תמונות של מיסתורי כביסה עם מזגנים שאסור כך להתקין.

raamkal

New member
תודה על התגובות המקצועיות, כולל התמונות להמחשה.

מה הפתרון המוצע הכי טוב במצב זה, שיהיה הכי יעיל וגם לא יצריך אטמי אזניים בבית?
אני מניח שגם אצלי רוחב הרפפות יהיה כ- 1.20-.130, לא יותר.
אין אף דרך להתקין בצורה טובה ותקנית שני מעבים במסתור כזה?

למעלה