עזרה בבחירת מכשיר

michalm83

New member
עזרה בבחירת מכשיר

אני מעוניינת לקנות בשבועיים הקרובים או אייפוד או iRiver... ואני דיי מתלבטת, מה אתם ממליצים? אשמח נורא שכל אחד שיש לו מכשיר כזה או אחר, יביע את דעתו בנושא... תודה רבה

יאיר B

New member
זה שיקול שלך

לאיריבר יש פיצ'רים שאין לאיפוד. הוא גם מגיע מאובזר יותר בבאנדל וכמעט שאין ציוד נלווה להשגה (גם בחו"ל, לפחות לא בכמויות שיש לאיפוד). לאיפוד יש סטייל ופאשן שאין לאיריבר. הוא מגיע עירום בבאנדל, אבל יש לו הכי הרבה ציודים שניתן לקנות מסביב (נרתיקים ועוד ציוד נלווה). אם תכתבי מה חשוב לך בנגן - אולי נוכל להגיד לך מה לקנות.

snarea

New member
אז ככה

iRiver - אפשר לקרוא לו "iPod משוכלל" כולל את כל הדברים שיש באייפוד+וידאו+חיבור למצלמות והעברת תמונות בלי צורך במחשב+רדיו והקלטה מהרדיו (אין באייפוד נכון?), בקיצור המון דברים שאין באייפוד, אה כן הוא גם משמש כדיסק און קי, אם בא לך להעביר קבצים שהם לא מוזיקה. iPod - חוץ ממוזיקה, אין בו כלום. באמת שכלום. ניתן לקנות אביזרים נוספים (שבאייריבר באים כולם באריזה בחינם!) בהמון כסף. היתרון היחיד שלו הוא העיצוב. לסיכום - אם את רוצה נגן עם הרבה דברים חוץ ממוזיקה, לכי על האייריבר. אם המטרה של הנגן היא לעשות פוזה ולא לשמוע מוזיקה - לכי על האייפוד.

נועלה 123

New member
למרות שאני לא בדיוק מפה, אני חייבת

להגיב לך. אז ככה: 1. אייפוד זה לא רק פוזה, זה מכשיר שיש בו גם משחקים, לוח שנה אם אני לא טועה, ועוד כמה דברים קטנים ושימושיים. ואני מדברת פה על דור שני, ולא מעיזה אפילו לחשוב מה יש באייפוד פוטו (דור רביעי 40 ג'יגה). 2. לפי דעתי, אייריבר זה סתם חרטא. אולי מתחרה באייפוד, אבל האמת, בשביל מה קונים נגן MP3? או לפחות אני? אני קניתי בשביל לשמוע מוזיקה, וכדי לא להסתובב עם דיסקמן בכל מקום. 3. מי שעושה פוזות יכול לקנות כל מכשיר במחיר מופרז, ואני יודעת מה, להוסיף לו מערכת קולנוע ביתית. לא חזרים הפוזרים שיעשו את זה. ולמי ששאלה על המכשיר, אני אומרת לך, לכי על אייפוד. הוא איכותי ואמין. והכי חשוב, תוודאי שיש לך אחריות של ידע. יום טוב.

נועלה 123

New member
**

לא אמרתי בכלל מה דעתי על האייריבר: הוא סתם חיקוי של אייפוד, שיש בו תוספות קטנות ולא חיוניות למי שמחפש נגן לשמיעת מוזיקה. אולי הרדיו עוזר, אבל כל השאר סתם בולשיט. בקיצור, לוותר.

weird dust

New member
אני יגיב

הקטע לא יראה יפה, אבל אני עושה דברים הפוכים במקרה והדיון הוא מוקצן לנגן אחר. לוח שנה אינו פעיל בכל כך קלות אם אין לך מאק. אייפוד פוטו הוא בדיוק כמו אייפוד דור שני רק ששונה לו המסך או המעבד - בסופו של דבר הוא מציע אותו דבר בדיוק. אייריבר מזמן הם לא רק דיסקמן, יש לך נגן שהוא נמו יותר מהאייפוד ושמן כמו הדור השני. איכות השמיעה באייריבר טובה מאוד ויש לו איכיות בתחום הנ"ל שעולות על האייפוד בכל מיני מיקרים (SNR או הפעלת אוזניות מקצועיות מידי). לא יודע מה איתך אבל האייריבר עולה כמו האייפוד, ככה שבשביל פוזה לרוב קונים אייפוד בעל השם. אני לא יודע למה, אבל אייפוד הוא אמין בדיוק כמו האייריבר. זה אותו דבר בסופו של דבר. אפילו הדיסק הקשיח שייך לטושיבה בשני המיקרים. זה רק כדי לתת צד נגדי, אין לי משהו נגד האייפוד.

נועלה 123

New member
גם לי אין שומדבר נגד האייריבר.

אני פשוט מעדיפה אייפוד. אולי מהסיבה הפשוטה שאין לי כוח לנסות לשמוע מוזיקה ולהגיע לחלק שמנגב לך את התחת.

weird dust

New member
גם קפה הוא לא עושה

וגם משחקים אין בו, אבל יש בו דברים שימושיים אחרים כמו הקלטה מנגן חיצוני, קול או רדיו, יש בו רדיו ובשביל להגיע למקומות האלו צריך ללחוץ על הכפתור הנכון. ככה שאין ממש בעיה לשמוע רק מוזיקה. לא קשה ביכלל לשמוע מוזיקה באיריבר, וגם שומעים מצויין.

יאיר B

New member
גם אני חייב להגיב לך:

1. סתם לידיעה: אין הבדל בין ארבעת הדורות (מלבד בקיבולת המכשירים, מסך הצבע ועיצוב הגלגלת). כל הקישקושים שמוסיפים לו (לוח שנה? מה זה פאלם?) לא משנים הרבה. חוץ מזה, חשבתי שעברנו את התקופה שמתלהבים מסנייק בנוקיה (וזו המהות של המשחקים באיפוד: מכשיר שמיועד למשהו אחד שיש בו גם משחקים). 2. איריבר הפסיקה לפני שנים להתמקד בדיסקמנים היא מיצרת נגנים מסוגים שונים (דיסקשיח, מיקורדרייב ופלאש). כתבת שהם חרטא: תסבירי למה. באותה צורה אני יכול להגיד שאיפוד הוא חרטא. בלי טיעון הגיוני (ומנומק) - מה שאת כותבת לא קביל. 3. כל פעם שאני בחו"ל והולך לתצוגות אופנה (סטיה פרטית שלי...) - אני רואה דוגמניות מצטלמות עם איפוד. אף פעם לא עם נגן אחר, רק עם איפוד. כמי שמכיר דוגמניות מקרוב אני יכול לספר לך שהן כולן רק פוזה ואופנה (כי אם לא תהיה להם את הפוזה והן לא יהיו אופניתיות - מי ירצה לעבוד איתן?). וסתם לידע כללי: בארץ שני המכשירים עולים אותו דבר. ועוד דבר: בחו"ל גונבים איפודים כי הם זוהרים למרחק (בגלל הצבע שלהם) ואפילו כבר היה מקרה של רצח צעיר ע"י כנופייה רק בגלל שהם חמדו את האיפוד שלו (סביר להניח שאם היה לו נגן פחות פופולארי - הוא היה נותר בחיים כי הם לא היו יודעים כמה הוא שווה). ולפני שתגידי שהנגן פופולארי כי הוא טוב, זה לא ממש נכון (כן, הוא טוב, אבל לא הכי טוב ולא הוב היחיד). האמריקאים ידועים ביכולת לעבור שטיפת מוח ע"י יצרניות ולכן להעדיף את המוצר שלהם על המתחרים (מי אמר חלונות מול לינוקס?). בעוד 18 חודש, כשתתתקלקל לך הסוללה באיפוד, תלכי לידע שיחליפו לך את הסוללה בעלות של 3/4 מכשיר. אז תבכי שקנית איפוד. אני אקנה סוללה בגרושים ואחליף לבד (נכון לגבי H10). אגב, כמה שילמת על כל האביזרים שקנית לאיפוד שלך? האיריבר מגיע עם הרבה יותר אביזרים בבאנדל הבסיסי שלו (למשל: מטען - כ-200 ש"ח וקייס: עוד כ-150 ש"ח = רווח נקי של בערך 350 ש"ח שאת שילמת בנוסף למחיר המכשיר). כמובן שאם את רוצה רדיו למשל או אפשרויות הקלטה (שימושי לסטודנטים שבינינו, כמוני למשל) - תשלמי עוד. מבחינת ישראלים, יש ייתרון אחד גדול (וגם זה אל בטוח) בקניה של איפוד: מי שקנה אותו בחו"ל, תהיה לו אחריות בינלאומית דרך ידע (ששמם ה"מקצועי" כבר יצא למרחקים). במקרה של קניית איריבר צריך לשלם על המשלוח של המכשיר לחו"ל. בשורה התחתונה: הכל זה עניין של צרכים: את רוצה פוזה ופאשן או שאת צריכה פונקציונאליות? ועל השאלה הזו רק את יכולה לענות.

נועלה 123

New member
אני אסביר לך.

1. לא קניתי את המכשיר, קיבלתי אותו. 2. לא קניתי שום אביזרים, כי מבחינתי אייפוד זה מוזיקה. זה נגן. וגם לי לא אכפת מהמשחקים ומהלוח שנה, לפי דעתי כל התוספות האלה לא באמת עוזרות במשו. 3. אני חושבת שאייריבר הוא חרטא לא כי הוא לא אופנתי או משו (אני אישית, לא הייתי קונה לעצמי אייפוד עם נפח כל כך גדול, ואפילו לא נגן עם נפח של יותר מ-10 ג'יגה לעצמי. ובטח לא בגלל שלכולם יש אותו. זה פשוט לא הקטע שלי.) אלא פשוט כי יש בו יותר מדי שטויות מסביב. אם הייתי רוצה מכשיר שיוציא לי קרציות מהכלב, הייתי קונה קולר, ולא נגן מוזיקה. לפי דעתי, אייריבר משקיעים הרבה בכל מה שמסביב, ולא במוזיקה עצמה. אבל שוב, אני לא ממש שמעתי עם המכשיר הזה, אז אני מניחה שהשמיעה בו סבירה. 4. בעניין הדוגמניות, חשבת שזה ככה כי יכול להיות שאפל משלמים לכל הדוגמניות/דוגמנים או לסוכנים שלהם כדי שהם יפרסמו אותם? ואין לי מושג אם שמת לב, אבל גם באחד הקליפים יש פרסום (לא כל כך) סמוי לאייפוד, מה שברור שנעשה ע"י תשלום של אפל לאמרגני הלהקה או אפילו ללהקה עצמה. (אני לא מבינה כל כך במקרה הזה.)

matke

New member
../images/Emo3.gif

באיריבר שומעים מצוין. והוא לא חיקוי של האיפוד זה פשוט נגן אחר. שמתאים לאנשים אחרים. ולא אין לי איריבר יש לי איפוד.

נועלה 123

New member
גם אתה מאלה שקונים פשוט נייר טואלט

בחנות, ולא קונים נגן MP3 שיעשה להם את העבודה??

יאיר B

New member
121221

2. אביזרים זה אומר דברים שחייבים לתפעול נוח של המכשיר. למשל: אני יכול לטעון את הנגן שלי בכל מקום בעולם. את לויה בזמינות של מחשב (או שתקני מטען = הוצאה נוספת). נרתיק הוא חובה - ביחוד באיפוד שיש לו נטייה להיסרט. נרתיק עולה כסף. 3. איזה שטויות יש באיריבר שלא קשורים לשמע? הצגת התמונות? זה באמת שטויות. התעלמת תחלוטין ממה שכתבתי על הבאנדל העשיר שהמכשיר מגיע איתו. זו התשובה הגדולה ביותר שלהם מול האיפוד. 4. אם אפל צריכה לפרסם את המוצרים שלה דרך דוגמניות - אני ממש מרחם עליהם (אם זה נכון). זה אומר שהם לא הצליחו להרים מוצר באיכות טובה והם צריכים לפרסם באופן הנחות ביותר. עוד לא ראיתי פירסומים של איריבר באמצעי המדיה. זה כנראה אומר משהו על החברה ועל כמויות המכירות שלה (אם היו לה מכירות נמוכות - היא היתה יוצאת בפירסומים). הערה נוספת: נושא העברית. באיפוד יש צורך לקנות את העברית (הפירטית) בעלות של 25 ש"ח. העברית מורידה את האחריות (לפי ידע). באיריבר אפשר להואריד את העידכון בחינם והוא לא מוריד את האחריות. בשני החברות יש אפשרויות שונות לשידרוגים טכנולוגיים, אם כי לדעתי לאירבר יש קהילה שמשקיעה יותר בפיתוח תוספים ייחודיים. יש לה אתר מעריצים רשמי שמאחד את כל המעריצים מרחבי העולם (מיסטיקריבר). האתר נמצא בקשר עם החברה האם (באפל הכל סודי ושושו) ולעיתים מפרסם את החידושים שיוצאים. ולסיכום: שמעתי את שני המכשירים (ועוד כמה). אני חושב שאיכות השמע באיריבר טובה יותר (בהתחלש ביכולות הקול המתקדמות שלו שכוללות 30 סוגי איקולייזרים ועוד פטנטים כאלה). מצד שני, לאיפוד יש ייתקון בממשק נוח וקליל במיוחד להפעלה. והערה קטנה: מבחינת איכות שמע אין ולא יהיה כמו קריאייטיב. שורה תחתונה: למקצוען הסאונד שרוצה לשמוע מוזיקה באיכות ולא מפחד מממשק מסובך עם המון אפשרויות (אי כי הגיוני להפעלה): איריבר יהיה הבחירה הנכונה עבורו. לאנשים שמפחדים מטכנולוגיה או שאין להם עניין ללמוד ממשק מסובך (וגם זה יחסי) או שאין להם צורך בעוד פיצ'רים מלבד מוזיקה והפאשן עושה להם את זה - איפוד היא הבחירה עבורם.

weird dust

New member
יש קצת בילבול

האייריבר אייץ 10 מגיע עם עברית בילט אין! אין צורך בידכן בשביל זה. האייריבר אייץ 10 נוח לתיפעול בידיוק כמו האייפוד וגם לו יש פס מגע. האייריבר אייץ 300 הוא קצת יותר מיושן ובו יש רק 5 או 6 אקולייזרים והשליטה בן יחסית פחות מהירה. האייפוד הוא נגן טוב וגם האייריבר. בקשר לקריאייטיב לפי מה קובעים את זה?

יאיר B

New member
תארתי לעצמי שזה יבוא...

אז הינה ביקורת מאתר ארקדיה (מנהל הפורום כתב) על H320: "איכות השמע ה-H320 נשמע בדיוק כמו מכשירי הסדרה הקודמת, מה שאומר שהוא נשמע טוב מאוד. מבחינת איכות צליל, iRiver אף פעם לא היו בחוד החנית. איכות הצליל של ה-H320 לא משתווה ל-Zen של Creative, או ל- Rio Karma , אבל היא בהחלט מצוינת ומספקת גם את אוזניו הבררניות של עבדכם הנאמן. עם עוצמת פלט כוללת של 40mW (ב-16 אוהם) ויחס אות לצליל של 90db, ה-H320 הוא בהחלט נגן איכותי ביותר שמנפק איכות צליל גבוהה. זה שיש טובים ממנו במחלקה הזאת, לא משנה את זה ולא גורע ממנו. ציון בקטגוריה זו: 8/10" אני לא חושב שאיכות הצליל של ה-H10 שונה מהותית מסידרת ה-300. כמובן שאין לי עניין להתווכח על מכשירי איריבר עם מהנהל פורום בארקדיה... לגבי העברית: זה נכון לגבי H10 (וזה עוד ייתרון ענק מול האיפוד). הכוונה בהתקנת העברית הייתה ל-H300, כך שלכל המוצרים מבוססי הדיסק של איריבר יש פתרון עברית. לגבי התפעול: גם ביחס ל-H10, אני חושב שיותר נוח לתפעל את האיפוד (אבל זו דעתי ונוחיות תפעול ניתנת לוויכוח). באמת ב-H10 יש שליטה יותר נוחה וגם יותר תיחכום מבחינת איקולייזרים. אני חשוב שיותר האנשים קונים H10 (ועם הגירסא של 20G, אולי יפסיקו לייצר את ה-320 ואז רוב האנשים יקנו H10).

נועלה 123

New member
כמה פעמים אני צריכה לומר את זה?

אני לא קניתי את האייפוד בגלל שכולם הולכים עם זה!! אני אפילו לא ידעתי שדבר כזה קיים לפני שקיבלתי את זה לבת מצווה. ואם אתה אומר שכל מי שקונה אייפוד זה בגלל הפאשן, אתה טועה. יש גם אנשים כמוני. שהפאשן מעניינת להם בקושי את הפי**ה השמאלי, וגם זה רק אם היא מתאמצת. אז לא, פאק פאשן, מצידי שיהיה כל דבר אחר. העיקר זה המוזיקה

יאיר B

New member
אם לא קנית אותו אז את נלחמת במלחמה

שלא שלך. המלחמה היא של מי שקנה (בכסף מלא) את האיפוד ורוצה לשכנע את כולם שהוא עשה את הקנייה הטובה ביותר. ואני לא טענתי שזה רק בגלל פאשן. יש גם את עניין קלות השליטה ואת עניין כמויות האביזרים. בגלל זה - כל אחד קונה מה שמתאים לו. מבחינת איכות סאונד - שניהם אותו דבר. אז אין על מה להתווכח בתחום. לדעתי לקריאייטב יש סאונד יותר טוב משניהם. מכאן שהאיריבר מנצח את האיפוד מבחינת ציוד שהוא בא איתו (וכך נחסך כסף בקניה נפרדת שלהם). אני מצרף ביקורת מאתר אובייקטיבי ומקצועי (טום הרדווארס) שמצא את האיריבר טוב יותר המאיפוד. ויש עוד הרבה כאלה ברשת - צריך רק לחפש.

למעלה