עזרה בבחירת מצלמה

tomerperi

New member
עזרה בבחירת מצלמה

היי, חדש בתחום הצילום וקצת מבולבל בקשר למצלמה הראשונה שאשקיע בה את כספי...
מעוניין לרכוש מצלמה חדשה מ-B&H בטווח מחירים של 500-700 דולרים לגוף (הנחות גדולות לרגל החגים).
חשוב לי לבחור מצלמה קלה וקטנה בלי מראה שאצליח לקנות איתה גם עדשות איכותיות במחירים סבירים.
כרגע מתלבט בעיקר בין אלה:
1. Fujifilm XT20
2. Sony a6500
3. Panasonic gx9

אשמח לשמוע חוות דעת והמלצות!

לצערי לא יודעת לעזור לך, אבל

יעזור מאוד אם תפרט איזה סוגי צילום אתה אוהב - נוף, אנשים, מקרו וכד'

כמו כן היו כמה שירשורים לגבי קנית מצלמות בזמן האחרון ואולי תוכל להעזר בהם

steiff

New member
הבעיה היא שכל המלצה שתקבל תהיה מוטה במידה מסויימת

משום שבודדים האנשים שהתנסו בכל שלושת הדגמים שציינת, ומרבית האנשים פה אולי התנסו בדגם אחד של אחד המותגים, ומן הסתם הדיסוננס הקוגניטיבי יוביל כל אחד להמליץ על המותג ״שלו״.
אנסה כמיטב יכולתי, עם גילוי נאות שאני משתמש מרוצה במצלמה של פוג׳י...
בהנחה שהגופים עולים סכום דומה ובהנחה שהתפעול, למרות שהוא שונה, הוא דבר שאפשר ללמוד ולהתרגל אליו, ההבדלים הם במבחר האופטיקה ובאיכות התוצר הדיגיטלי.
מבחינת היצע האופטיקה - פנסוניק ופוג׳י מציעות מבחר דומה. סוני נמצאת קצת מאחור. סוני מתמקדת בשוק מצלמות ה-FF וקצת מזניחה את הפיתוח לשוק ה-APS-c
פוג׳י נחשבת, לטעמי בצדק (גילוי נאות...), כמציגה את האופטיקה העדיפה, אבל יש מבחר סביר של עדשות איכותיות גם למותגים האחרים.
מבחינת התוצר הדיגיטלי - פנסוניק סובלת מחיישן קטן יחסית לשתי המתחרות מה שמתבטא ביכולות קצת פחות טובות ברמות הגבר גבוהות (תנאי תאורה גבוליים). ההבדל לא תהומי אבל בכל זאת מורגש (ואני מבטיח לך שמיד יצוץ מישהו עם דיסוננס קוגניטיבי הפוך לשלי ויציג מבחן עיוור שמוכיח שאין שום הבדל נראה לעין).
מבחינת תוצר ה-RAW יש לסוני יתרון. לא מבחינת האיכות אלא מבחינת יכולת תכנות עיבוד תמונה חיצוניות להתמודד עם הפורמט המיוחד של פוג׳י. יש לא מעט תכנות (משפחת אדובי - לייטרום פוטושופ) שתומכות בפוג׳י באופן מלא אבל יש גם תכנות (למשל DxO) שלא...
כאשר זה מגיע לתוצר JPEG יש לפוג׳י יתרון על סוני. אם אין לך זמן או חשק לבצע המרות RAW - זו תהיה בחירה הגיונית.
מבולבל? תיהנה.

ravivme

New member
כולן טובות

אני מוצא שחיישן m43 כמו שיש בפנסוניק הוא נחות לעומת החיישנים שיש בסוני ובפוג'י, ואין סיבה מיוחדת לרכוש מצלמה כזו, אלא אם הגודל של העדשות מאוד קריטי לך.
בין הסוני לפוג'י זו קודם כל בחירה באופן התפעול ועיצוב המצלמה.
מדובר בחיות שונות למדי.
הפוג'י יותר בגישה של רטרו, עם פקדים "כמו פעם" ועיצוב בסטייל.
יש גם מצבים מוכנים מראש ב- JPEG שכנראה השקיעו בהם בעיצוב ובתוצאה.
הסוני היא יותר מכונה טכנולוגית מתקדמת בגישה יותר "מודרנית".
שתיהן יספקו את הסחורה לרוב הצלמים החובבים, בעיקר אם מדובר בנושאי צילום סטנדרטים כמו משפחה, טיולים וקצת נוף. למעשה גם מעבר לזה.

למעלה