עזרה בבחירת נייד חדש

אורז23

New member
עזרה בבחירת נייד חדש

התלבטות בין 1. Htc Desire Z 2. סמסונג גלאקסי s

metrocard

New member
בכמה מילים

שני המכשירים טובים. הדזייר S חדש יותר (הוכרז לפני חודשיים ), עם מסך קטן יותר ונחות מהמסך הסופר אמולד (המדהים) של הגלקסי.לדזייר מסך סופר LCD שהוא מרהיב בפני עצמו אך עדין לא מגיע לרמת האמולד של סמסונג. הדזייר מגיע עם גי'נג'רברד (הגרסא האחרונה של אנדרואיד) מהקופסא , הגלקסי עוד ממתין לעדכון (שעלה וירד משום מה אך סביר להניח שיעודכן בקרוב ) ומגיע עם פרויו (הגרסה הקודמת) . ההבדל בין ני הגרסאות לא גדול במיוחד , הגינגרברד עובד מעט חלק יותר . לדזייר ממשק ה SENSE האהוב לעומת הטאצ' וויז של סמסונג שגם הוא לא רע אבל פחות מרהיב מאשר ה SENSE. עוד נקודה קטנה לטובת הדזייר S היא מערכת הקבצים של הסמסונג שגורמת לו ללאגים מידי פעם. (ידוע לי גם על בעיית GPS של הסמסונג , אך היא נפתרה באחד מעדכוני המערכת). בשורה התחתונה , אם גודל המסך לא קריטי עבורך , לך על הדזייר.(למרות ששני המכשירים טובים) או שאם יש לך את האופציה להשקיע קצת יותר , לך על הגלקסי S2 שכבר יצא בחלק ממדינות אירופה. זאת כבר ליגה אחרת... ולסיכום , השוואה של GSM ארינה בהצלחה

אורז23

New member
תודה על התשובה המהירה אבל...

ראיתי שהזיכרון הפנימי של הדיזייר זה רק 1.1 ולגלאקסי יש 8 מה זה אומר? והאם זה גם איזה שיקול שצריך לקחת?

metrocard

New member
זה אמנם שיקול אבל כבר פחות רלוונטי מפעם

הזכרון הפנימי של המכשיר הוא הזכרון שעליו מאוכסנות האפליקציות שאתה מוריד (לפני העברה ל כרטיס ה SD.) לדזייר הישן היתה בעיה של זכרון פנימי קטן (פחות מ 300 מגה) שגרם למכשיר להתמלא די מהר. לדזייר S העניקו 1.1 ג'יגה זכרון שזה כבר הרבה יותר נדיב. בנוסף יש את כרטיס המיקרו SD החיצוני שהוא למעשה מהווה כמו כונן חיצוני לאכסון.(בנוסף , מגרסת אנדרואיד 2.2 ומעלה ניתן להעביר אפליקציות מסויימות לכרטיס ה SD ובכל לחסוך מקום. הבעיה היא שלא כל האפליקציות תומכות בכך , וגם אלה שכן , עדין יושבות חלקית על זכרון המכשיר). כיום עם זכרון פנימי של 1.1 ותמיכה ב APP2SD , הזכרון הזה הוא מספיק בהחלט. לעומת זאת , בעלי הגלקסי S לא הכירו אף פעם את הבעיה הזאת. לגקסי זכרון פנימי כללי של 8 ג'יגה שהוא הרבה יותר מנדיב. לגבי הקרינה , מוזר אבל לא הצלחתי למצוא את ערך ה SAR ברשת. אני יודע שלדזייר הישן היתה קרינה גבוהה יחסית. אבל זה לא אומר לגבי הדזייר S.

metrocard

New member
מצאתי את הקרינה

Desire S SAR value: 0.353 (Head) 0.785 (Body) נמוך . (גורם לי לשקול להחליף את הדזייר שלי)

ronengeles

New member
תיקון קטן ותוספת

ה SGS אכן מגיע עם עם 8/16 GB פנימי, אבל הוא מפוצל ל 2 מחיצות, אחת של 2GB שמיועדת לאפליקציות ומחיצה נוספת של כל השאר. כמובן ש 2GB זה מעל ומעבר לאפליקציות, אז החלוקה הזאת לא ממש משנה משהו למשתמש. בדזייר הישן, יש סה"כ 140 מגה בזיכרון הפנימי בשביל אפליקציות (מתוך 512 - האנדרואיד תופס את הרוב). ניתן להעביר אפליקציות בעזרת APP2SD, אבל ביישומים מסויימים זה יוצר בעיות (למשל וודג'טים מסויימים יפסיקו לפעול אחרי כיבוי והפעלה של המכשיר). בדזייר S כבר יש 1GB (אני מעריך שלפחות 600 מגה יהיו פנויים), שגם זה אמור להיות מספיק לאפליקציות (במקרה הגרוע, ניתן להעביר אפליקציות לא חשובות כמו משחקים ל SD)

פגית

New member
אני בעלת גלקסי s ומאוד מרוצה

אבל זו אני, שהיה לה טלפון כושל של נוקיה ונפלה על מכשיר, טכנולוגיה ושיפור איכות חיים מדהימה ואני ממליצה בחום. מה בסיס ההתלבטות בין המכשירים?

אורז23

New member
שאלה אולי קצת ...

האם אפליקציות של אנדרויד עובדות על המכשירים אותו דבר (גלקסי s - דיזייר s ) או שיש אפליקציות לפי דגם מכשיר. לגבי מה שאני רוצה מהמכשיר אז ככה - עד עכשיו היה לי נוקיה e-71 והאמת אני מרוצה ממנו. פשוט אני רוצה להתקדם/לשדרג חשוב לי במכשיר- יומן טוב כולל תזכורות שיהיו על גבי המסך הראשי. אפשרות של מולטיטסקינג תוך כדי שיחה שיהיה אפשרות להקליט שיחות,לרשום הערות בזמן שיחה ,לשלוף מסמך בזמן שיחה כתיבת תזכורות כתיבת מסמכים ועבודה איתם (מסמכים לא ארוכים) (לא להציא לי לפטופ) כי אני צריך את זה יותר נייד gps וקצת הורדות של אפליקציות נוחות עבודה עם המכשיר

ronengeles

New member
כן ולא....

בעיקרון, רוב האפליקציות יתאימו לכל המכשירים (ההבדל העיקרי הוא בגרסת האנדרואיד, למשל יש אפליקציות שיעבדו על 2.2 ומעלה, ויש כאלה שיעבדו גם על 1.6). לפעמים יש אפליקציות מסויימות שלא יעבדו, או יעבדו בצורה לא טובה על מכשירים מסוייימים. האפליקציה של בזק למשל, לפי מה שנכתב פה, בעייתית על SGS. יש אפליקציות שלא יעבדו בגלל חוסר בחומרה. למשל אפליקציה של פנס לא תעבוד על SGS בגלל שאין לו פלאש (מנורת לד). במקרה הזה יש אפליקציות שפשוט ידליקו את המסך והוא ישמש בתור פנס. כתיבת וערכית מסמכים בעברית בעייתית בכלל באנדרואיד. כל שאר הדברים, 2 המכשירים יספקו את הסחורה.

da^Lord

New member
תיקון קל

אין יותר "אפליקציות של סמסונג" אלא "אפליקציות של אנדרואיד" אם הן נמצאות במרקט, אמורות לעבוד על כל המכשירים מבוססי האנדרואיד שיש.. כולל סוני,LG, HTC, ועוד.. כמובן שבגבולות הגרסה .

voguemaster

New member
גבולות גרסא

גבולות גודל מסך ועוד בערך 200 פרמטרים אחרים שיש כשמגדירים את הדרישות לאפליקציה. הן *אמורות* לעבוד בצורה דומה או שווה על כל מכשיר. בפועל לא ממש, בד"כ. המצב הוא שהן יעבדו בצורה דומה או קרובה, לפעמים עם דברים חסרים ולפעמים במצבי תצוגה לא אופטימליים וכד'. אין מה לעשות, זו המשמעות של עבודה עם מגוון כ"כ גדול של חומרות. (ולכן בהקבלה האייפון מצליח כ"כ - חומרה אחת, מערכת אחת)

פגית

New member
אני כאמור מכירה רק את הגלקסי

אני מניחה שהרוב יעבוד דיי דומה על שני המכשירים...

למעלה