עזרה בבחירת ספרי מדע בדיוני לספריה

RainBird

New member
עזרה בבחירת ספרי מדע בדיוני לספריה
שלום, אני ארדן ואני לומד ספרנות ומידענות. במהלך לימודי עלי לבצע פרקטיקום בספרייה. אני כרגע מתנדב בספרייה הציבורית של טבריה ואחת וממשימותי זה להשלים ספרי מדע בדיוני חסרים- לא ספרי פנטזיה, שאותם כבר השלמתי. מדע בדיוני זה לא בדיוק התחום שלי ואשמח אם תעזרו לי להרכיב רשימה של ספרי מדע בדיוני בעברית שאתם חושבים שצריכים להיות בכל ספרייה ציבורית לטובת המשתמשים. תודה!

הכי טוב לדעתי זה שתתייעץ עם מנויי הספרייה חובבי המד"ב
תגיע לספרייה ותעקוב אחר מה שקורה במדפי המד"ב ותפנה למי שמסתכל עליהם. לדעתי הם ישמחו מאוד לעזור, ובסופו של דבר גם הספרייה רוצה לרכוש ספרים שיעוררו עניין ולא יישבו על המדף כאבן שיש לה הופכין גם אם הם נחשבים ל-"קלאסיקות חובה" בעיני "מומחים" ו-"מביני דבר" למיניהם.

trilliane

Well-known member
מנהל
אני בטוחה שבגוגל אפשר למצוא שלל רשימות "הטובים ביותר" וכו'
אולי אפשר להתחיל עם הספרים שיש להם ערכים בוויקיפדיה:
https://he.wikipedia.org/wiki/קטגוריה:ספרי_מדע_בדיוני
לעבור גם על הקטלוגים של אופוס, כתר, עם עובד... יש להם סדרות מד"ב רבות.

אני מניחה שבספרייה יש כבר ספרים הכרחיים כמו "חולית" או "המשחק של אנדר" אז קשה להמליץ מעבר לכך בלי לדעת מה יש ומה חסר.

אהוד153

New member
מדע בדיוני התחיל להתחבב עליי
מאז שראיתי בשנים האחרונות כמה סרטי מד"ב כמו "gravity" ו"arrival " ו"inception"', אני מתחיל לראות ביומיום שלי "סימנים", יכול להיות שאני קצת מושפע מדי אבל לפעמים באמת נראה לי לא הגיוני שאנחנו לגמרי לבד פה. יש אנשים שזה קצת מפחיד אותם לדבר על הנושא ופעם הייתי לגמרי אדיש לדברים האלה, אבל גם החשיפה לעוד עולמות תוכן וגם כל מיני דברים אישיים שקרו לי (לא שדמיינתי חוצנים או משהו אבל התמודדויות די קשות הרבה פעמים גורמות לנו לחשוב מחוץ למסגרת) ממש מושכים אותי לנושא. המלצות למישהו לגבי סרטים/ספרים בסגנון? גם לכם עולות מחשבות בנושא כשאתם טסים ? אפילו ליעדים מוכרים היטב..אגב לאחרונה חיפשתי טיסה ונתלתי במשהו הזוי, מישהו שמע פעם על טיסות לחלל לאנשים פרטיים? מסתבר שיש חברה, היא אפילו ישראלית לשעתי, שמאפשרת לאנשים (אמידים מואד מאוד כמובן) להיגע בעצמם לחלל.. זה אשכרה קורה...

[URL]https://www.talma.com/[/URL]
בקיצור, המלצות לספרים, סרטים וכאלה .?

למעלה