עזרה בבירור זכאות לעובד זר

msyosi

New member
עזרה בבירור זכאות לעובד זר

אמא שלי 79 אובחנה כחולה באלצהיימר. מצבה לא קריטי עדיין רציתי לשאול האם יש לה סיכוי לעבור את בדיקת הערכת התלות מאחר והיא נעה בכוחות עצמה לעיתים נופלת מתלבשת לבד אומרת שמתרחצת אוכלת אם נותנים לה דליפת שתן ולדעת הרופא זקוקה להשגחה מתמדת. זהו בקצרה מצבה. האם ישלה סיכוי לקבל את 4 הנקודות לפחות כדי לקבל רישיון לעובד זר? ואם כן מהם הנהלים לקבלה. (אינה זכאית לשעות סיעוד מביטוח לאומי עקב הכנסה. האם כדאי להתחיל בתהליך ללא משרד תיווך לעובדים שכבר רוצה חלק מהכסף 300$ כשעדיין אין אפשרות לדעת האם היא תהיה זכאית לעובד. תודה יוסי

ronnyw

New member
המבחן לזכאות

שלום יוסי, אנסה לעזור לך מניסיוני (דברים שכבר כתבתי בפורום בעבר, ויש גם דברים שכתבו חברים אחרים. כך שאם תקרא לאחור כמה חודשים, אולי תימצא עוד טיפים. בעיקרון המבחן בודק יכולות. הבעיה שהנבחן (החולה במקרה זה) לא מבין שדווקא כישלון במבחן ישרת אותו יותר טוב, ולכן הוא מתעשת, "שומר פאסון", משחק אותה הכי טוב שיכול - ומצליח (מה שמבחינתנו זה כישלון חרוץ...) התפקיד שלנו לעזור לו להיכשל בבחינה... עליך להיות נוכח ולהכשיל את אביך. דוגמאות (מהמקרה שלי): הבוחנת שאלה את אמא שלי אם היא מסתדרת עם תרופות. אימא: "בטח" מלא בטחון. הבוחנת כמעט עברה לשאלה הבאה, ואז אני שאלתי: אימא, תאמרי לבוחנת איזה תרופה את מקבלת בבוקר". יוק. אימא לא ידעה... הבוחנת שאלה את אימא: איך את מסתדרת עם בישול? אמא, בביטחון רב: "מה הבעיה? אני מנהלת מטבח כבר 50 שנה" או משהו דומה. כל מה שצריך היה לבקש ממנה כוס קפה... (מה שהיא כבר לא יכלה לעשות, כי לא זכרה היכן הפרודוקטים). וכו'. כמובן שכל חולה וה"זיופים" שלו, אבל עליך להיות שם ולהשתדל לחשוף את הזיופים. זה מאוד קשה, כי בעצם אתה עוזר להביך ולבייש את אביך, אבל אין דרך אחרת. הבוחנות (אני זכיתי להכיר שתיים, כי שני הורי נבחנו, ולא רק פעם) מנסות לתת ניקוד מינימלי. אנחנו רוצים - את המקסימלי. שיהיה בהצלחה (כלומר - כשלון בבחינה...)!!

ענתי44

New member
חשוב לעבור את המבחן

תן לביטוח לאומי רק סיבה לא לממן את אמא והם בשמחה יקבלו את זה. המבחן המבזה והמשפיל הזה חיוני עבור אמך. לפעמים ההדרדרות הפיזית מהירה ממש. ומאחר שהקרטריונים הם למשל יכולת להתלבש לבד, יוצא שאנשים עם בעיות בריאות אבל עם ראש מתפקד, במודע מחמירים את מצבם ומקבלים שעות יותר מחולי דמנציה שמתאמצים לרצות את הנציג של ביטוח לאומי ומתעלים על עצמם להראות יכולת, ואשר כמובן יגידו שהם יכולים הכל! ואז יפסלו. יוסי אתה צריך להיות נוכח, או אחד מבני המשפחה, ולעזור לאמא לעמוד בקרטריונים. תכין עותק מהמכתב של הרופא המציין שאמא חולת אלצהיימר.תדגיש שאמא מתבלבלת כשהיא מתלבשת וצריכה עזרה ( ואל תדאג הבלבול יגיע) ושאינה מסוגלת להשאר ללא השגחה. לאמי יש הכרת מצב בריאות מלאה ובגלל פנסיה מופחתת העזרה. אבל יש לה את הנקודות הנחוצות לעובד זר. תהליך קבלת הזכאות היא פחות מחודש, לדעתי שווה לחכות.

למעלה