עזרה בבקשה (אם אפשר)

שיריה

New member
עזרה בבקשה (אם אפשר)

אני צריכה לכתוב עבודה, ואחת השאלות שאני צריכה לכתוב עליהן היא הצורה הפיגורטיבית בשיריו של עמיחי. אני אשמח אם תוכלו לתת לי כיוונים, כדי שהתשובה תהיה יותר עשירה.
 

קסנדרה*

New member
כיוון

תקראי את השיר ומצאי את האמצעים האמנותיים שבו כגון: דימוי, מטאפורה, חריזה, חלוקה לבתים, מטונימיה ועוד. אם את רוצה להתרשם מניתוח שיר, יש בעמוד הזה או בזה שלפניו, ניתוח השיר - "כף יד רשעה" של דליה רביקוביץ - תקראי כיצד ניתחנו את השיר ומה המהלכים, וזה יכול לסייע לך. בהצלחה קסנדרה
 

שיריה

New member
מושגים -

אם תוכלו לעזור לי לפרש אותם מוטונימיות וסינקדוכות
 

דק1

New member
מילון מונחים בסיפרות

חפשי בגוגל לפי השם שבכותרת תגיעי לדף הנקרא "לעט עתה" שם תמצאי, בהצלחה.
 

קסנדרה*

New member
דק, יש באתר שצירפת רק 6 מושגים

המתחילים באות א' - האמונחון עדיין בחיתוליו, ואין שם כל הסבר על מטונימיה וסינקדוכה. קסנדרה
 

קסנדרה*

New member
על המטונימיה והסינקדוכה - הסבר

המטונימיה והסינקדוכה הן שתי פונקציות, בנוסף למטאפורה ולדימוי שבאמצעותן יכול המשורר לעבות משמעויות. מטונימיה וסינקדוכה קרובים מאד מבחינת המשמעות. המטנומיה – כמו המטאפורה, היא החלפת שם בשם אחר, אך המטאפורה היא החלפת שם בשם נרדף, בעוד המטונימיה היא החלפת שם נכון בשם לא נכון. הסינקדוכה – היא למעשה מקרה פרטי של המטונימיה, והיא מחלקת לשני חלקים: א. פרט הבא לייצג כלל. ב. כלל הבא לייצג פרט. סינקדוכה - חלק המייצג את השלם ומסמל את כל השלם. דוגמאות: "קורת גג" = בית. אם נכתוב: אזל כל כספי ואין לי קורת גג. נבין שלדובר ביצירה אין בית. "עין" = אדם. האם הבחינה בך איזו עין? משמע: האם ראה אותך אדם כלשהו? - פרט הבא ליצג כלל "לפני ארון הספרים" = בית המדרש, בית כנסת - "איבד את ראשו" = אבדה דעתו. מטונימיה - החלפת מילה באחרת מטעמי סמיכות (קרבה) או לשם קיצור. החלפת הכלי בתוכן. דוגמה: "שתיתי ארבע כוסות" קיצור בהבעה, במקום לציין את תוכן הכוסות. "קראתי את ביאליק " במקום "קראתי ספר של ביאליק" דוגמאות בסיסיות למטונימיות: כינוי לחפץ במקום לתוכנו - אכלתי את כל הקופסה. כינוי לחפץ על פי שם מוצר - אכלתי את כל הכִּיף-כֵּייף. כינוי למצב או עמדה על ידי סמל - השלום מיוצג ע"י יונה. המשמעות המטונימית הנקשרת למלה לב היא תחושה. המשמעות המטונימית הנקשרת לראש היא מחשבה. בעצם השימוש במטונימיה וסינקדוכה בשירה, בכלל בספרות, היא כתיבה שבשיגרה. אך ככל שנבין את המונחים האלה, נעשה בהם שימוש הגיוני ונכון ולא נקלע למצבים בהם נקרא "שהמתים נחו על מרבצם" (סליחה על הדוגמא, זה מה שעלה בראשי כרגע).
 

דק1

New member
מילון

בדף הבית יש להכנס ל"מילון למונחים בספרות 2" ושם שלל מונחים מסודרים לפי הא"ב. כמובן שיש מקומות נוספים. אין ספק שעזרת לשיריה יותר ממני בזה שנתת לה את ההסבר שבקשה.
 
למעלה