עזרה בבקשה - אפרוחי סיקסק

S i r i u s

New member
עזרה בבקשה - אפרוחי סיקסק

ידיד שלי מצא בחורשה 2 גוזלי סיקסק. הם די חלשים. איך ניתן להציל אותם? האם הם כבר מסוגלים לאכול חיפושיות וחגבים?

S1988

New member
היי. אני חדש+שאלה חשובה!

טוב אז ככה, קוראים לי שגיא ואני חדש כאן, אני חולה על ציפורים ועל יונקים למיניהם. כשהייתי ילד היה לי מן קטע כזה של להיות צפר אז הייתי מסתובב עם משקפת ומגדיר ציפורים במשך איזה 3 חודשים ואז למדתי שמות של המון ציפורים וכאלה...בזה מסתכם כל הקטע שלי עם ציפורים. עכשיו לשאלה: אתמול מצאתי בחצר 2 אפרוחים ל סיקסק ושום זכר לאמאבא שלהם. לקחתי אותם הביתה ושמתי אותם בארגז עם מצא והכל. במשל כמה שעות ניסיתי לתת להם כל מיני דברים לאכול (החל מחתיכות חביתה עבור דרך פירורי לחם וכלה בתפוחי אדמה מבושלים) אבל בסוף הם הסכימו לאכול רק תערובת (של תרנגולות, אני גר במושב ככה שלידי יש המון לולים) טחונה עם מים ככה שנוצרה מן עיסה מגעילה כזאת. אני לא בטוח שזה טוב להם אבל זה מה שהחזיק אותם מאתמול בשעה 2 בצהריים בערך. אה כן, לפני שגיליתי שזה מה שהם מסכימים לאכולנתתי להם מים עם סוכר, המון סוכר במים, וכנראה שזה חיזק אותם. כל מידע לגביהם יתקבל בברכה! ובעיקר הרגלי תזונה ומידע כללי (גיל, מוגנים כאלה).

אם ראיתם שני סיקסקים קטנים

בלי ההורים בסביבה, זה לא בהכרח אומר שההורים לא קיימים. אני אומרת את זה כי יש קן סיקסקים ליד הבית, ועכשיו, אחרי שהצעירים גדלו קצת, הם בדרך-כלל מסתובבים לבד, וההורים מגיעים רק מידי פעם. עכשיו, יש בפורום הצעה איך לטפל בגוזל\פרחון נטוש, אבל בשרשורים שהיו בפורום אפשר למצוא עוד מידע ותיקונים על זה, אז אני ממליצה לך גם לחפש בדפים הקודמים.

למעלה