עזרה בבקשה, גוש בשד..

MLKs

New member
עזרה בבקשה, גוש בשד..

לפני שנה בערך גילו לי גוש בשד, לאחר בדיקות אין ספור נשלחתי לדיקור ולאולטרה סאונד. למזלי ושמחתי הרבה הגידול שפיר, אך הרופא קבע שיש להוציא אותו בהקדם האפשרי.. אז עכשיו אנחנו בשלב הבירור לפני הניתוח, הגוש עצמו 3 ס"מ ונמצא ממש קרוב לבית שחי, לצערי אי אפשר להוציא אותו מבית השחי אלא רק דרך חתך מעל הגוש, דבר זה יגרום בוודאי לצלקת גדולה ומכוערת על השד במקום בולט לעין. אופציה שניה היא להכנס דרך העטרה של הפיטמה ולהוציא אותו משם, הרופאים הקופ"ח כללית לא מוכנים לעשות כך בטענה שזה מסוכן... (אבל מייד כשהזכרנו שיש לנו ביטוח משלים והם יקבלו כמובן יותר כסף כל זה , הם אמרו שזה אפשרי אך לוקח זמן רב של ניתוח..) קיצר, למה אני מלעה אתכן בכל הפרטים הללו, היינו השבוע אצל רופא בבילינסון , ד"ר שינדל, רופא חביב למדיי, הציע לעשות את הניתוח ברמת מרפא בפ"ת באופן פרטי ולהוציא הגוש דרך הפטמה. האם מישהי עברה, יודעת , יכולה לספר לנו משהו לקראת הצעידה לשולחן המנתחים ??? המון המון תודה, ומסיבה ברורה אני כותבת בניק אחר עכשיו...

פ ל ו ס י

New member
המלצה קטנה....

במקצועי אני בין היתר יועצת הנקה מוסמכת, ולכן אם זה רלוונטי אוכל להציע לך לדון עם הרופא היכן לחתוך את העטרה. במידה ואת עוד בגיל בו את מתכננת ללדת ילדים אז משמעותי מאוד היכן חותכים את העטרה - כדי לא לפגום בסיעויים שלך להניק. חשוב לא לפגוע בעצבים הנכנסים לעטקר כאילו בשעה 4-5 או7-8 (אם את מתייחסת לשד כאל "שעון" כלומר בחלק התחתון צדדי של כל שד. פגיעה בעצבים אלו כשמנתחים את העטרה עלולה לפגום על בתהליך ייצור החלב והייכולת להניק - לעומת זאת לבחור לבצע חתך בחלק העליון של העטרה - עלול לפגום הרבה פחות - אם בכלל... אני כמובן לא יודעת אם זה רלוונטי מבחינה רפואית בהתייחס למיקום הגוש, אבל על פי נסיוני כירוג שד לא מתייחסים לעיתים קרובות לצורך בנסיון לשמר אי פגיעה בעצבים מסויימים אלו כשלפעמים ניתן..... אם תרצי מידע מדוייק על שמותיהם ומעבר לזה - שלחי אלי מסר. שיהיה בהצלחה והמון בריאות

מיליתו

New member
אני עברתי משהו כזה

היה לי גוש שפיר בשד והוציאו לי אותו ברמב"ם. מנתח מעולה בשם רפי קליין הוציא לי גוש של 3X4X5, שזה די גדול, דרך העטרה של הפטמה. החתך היה ממש על קו הפטמה, ולכן כמעט ולא רואים אותו. הצלקת ממש לא נראית לעין, ובכלל לא רואים ש"חסר משהו" בשד, אפילו שהגוש די גדול. לא הייתי צריכה שום אישור מיוחד מקופ"ח, אבל בעצם הייתי אז בצבא, אז זה שונה...

למעלה