עזרה בבקשה....הנושא- גשר

7420274

New member
עזרה בבקשה....הנושא- גשר

שלום לכולם... אני בן 23 והחלטתי שאני ממש רוצה להצליח לעשות BACK-HANDSPRING... שזה סלטה לאחור רק שהידיים נוגעות בקרקע.... עכשיו משיטוט ביו-טיוב הבנתי שחייבים להצליח גשר לפני כן.... אז התחלתי להתאמן על גשר.... איך אני מתאמן? פשוט מקשית את הגב של ומשתמש בארון שלי לתמיכה בידיים ולאט לאט יורד עם הידיים... כל פעם שאני עושה את זה אני מרגיש מתח מטורף בגב....אפילו נקרא לזה כאב... אבל אני מניח שזה אומר שזה אפקטיבי ועוזר לגב שלי להיהפך לגמיש יותר.... עכשיו....הבעייה היא שכשאני נשאר כ-20 שניות בתנוחה הקשתית המקסימלית אליה אני מגיע....כשאני חוזר לעמידה רגילה יש לי סחרחורת מטורפת.... הקטע הוא שאני לא יכול לנשום בזמן שאני מקשית את הגב שלי..... אני פשוט לא מצליח.... זה נורמלי? ואם לא, איך אני גורם לעצמי לנשום? או אם יש לכם דרך אימון טובה יותר להציע לי...... תודה רבה!
 

אמא לה3

New member
כמה דברים...

BACK HANDSPRING נקרא בשפתנו, פליק פלאק. בדף הקודם התפתח שירשור נחמד בנושא לפני כמה ימים. ולעינייננו, אין שום צורך בידיעת גשר לפני לימוד פ"פ. הגשר פשוט נותן לך אורייטנציה לכיוון הנכון (לאחור) ולא יותר. מה שכן חשוב זה הכתפיים בעת לימוד האלמנט. הכתף אמורה להיות גמישה וחזקה (ולא הגב). בכל מקרה, אני מאוד לא ממליצה ללמוד את האלמנט עצמאית, יש צורך באדם מיומן שילמד וישמור עליך בעת הניסיון (נסה להגיע לכל אחת מקב' הבוגרים המתאמנות בארץ). ואם בגשר עסקינן, יש כמה תרגילים שאפשר לתרגל עוד לפני שאתה מנסה לרדת לגשר מעמידה: "גשר קטן" - שכיבה על הגב, כיפוף הרגליים והנחתן מעט פסוקות על הקרקע, אחיזה בקרסוליים והרמת האגן (אך לא את הראש). בישיבה על הברכיים (שוב, מעט פסוקות), הרמת האגן, ידיים מתוחות לצד האזניים ואז להקשית לאחור. הקפד במודע לנשום ולהביט על כפות ידייך במהלך הביצוע של התרגילים. אם אתה לא גמיש בגב יתכן ויתרגיש את המתח אך אל תגיע למצב בו אתה "סובל" אתה עלול לגרום נזק לגב. אני שוב חוזרת על ההמלצה שלי, נסה להגיע לאימוני בוגרים (הדר יוסף, וינגייט ואפילו שמעתי שיש במכבי צפון) שם לומדים בכל הרמות והאוירה נעימה ותומכת. בהצלחה.
 

7420274

New member
אוקיי....

רגע אז זה נכון להגיד שלא חייבים לדעת לעשות גשר בשביל פליק-פלאק, אלא חייבים לדעת לעשות גשר בשביל פליק-פלאק טוב\מושלם? ובקשר לפליק-פלאק....קודם שאצליח גשר...אח"כ אראה אם אלמד אותו עצמאית או עם עזרת מומחה... בקשר לנשימה....זה מוכר לך העניין שהזכרתי על אי-הצלחה לנשום בעת שאני מקשית את הגב? ובקשר לתרגילים....אנסה אותם....אבל כמו בכל תחום אליו צריך להתאמן.... אני יודע שזה משתנה מאדם לאדם...אבל בגדול........ כמה זמן ביום עם התרגילים האלה עד שהגיוני שאוכל לעשות גשר מעמידה? שבוע? חודש? שנה? בגדול.... תודה לך.
 

אמא לה3

New member
תשובה

לא צריך לדעת גשר בשביל פליק פלאק, רצוי לנסות גשר כי זה פשוט נותן למתעמל/ת כיוון תנועה ולא יותר. בשביל פ"פ צריך פשוט גמישות כתפיים וכוח. לא חייבים לדעת גשר. מכירה את הנושא של הנשימה, זה קורה הרבה למתעמלות/מתעמלים צעירים ולא מנוסים, זה הכל עיניין של תירגול, ככל שתתרגל יותר יהיה לך יותר קל. לגבי כמה זמן לוקח ללמוד גשר? ובכן, זה תלוי, אני לא יודעת כמה גמיש אתה או כמה מוטיבציה יש לך, אני מניחה שאם היית ילדה צעירה ומתלהבת היה לך הרבה יותר קל ללמוד...בינתיים תמשיך לנסות מדי יום, תבדוק את עצמך כמה אתה משתפר, אני מניחה שחודש של עבודה יתנו תוצאות רצויות, שוב אני מזכירה, אפילו על תרגיל לא מסובך כמו גשר יש צורך בהשגחה של מאמן אתה ממש לא רוצה נזקים חלילה, נכון?
 

7420274

New member
ודאי שאיני רוצה נזקים

נראה בקשר כבר למאמן.... ונראה איך אתקדם בעזרת הטיפים שלך... תודה רבה לך!
 
אתה צריך ללמוד גם עוד כמה דברים

בשביל לדעת פליק-פלק אתה צריך גם לדעת טוב עמידת ידיים (כי פליק-פלק עובר דרך עמידת ידיים), אתה צריך לדעת קורבט (=דחיפה מהכתפיים והצלפת הרגליים), אתה צריך לדעת ניתור (לא כל כך פשוט כמו שזה נשמע, בהתעמלות צריך ללמוד איך לנתר) ונחיתה (כנ"ל). אתה צריך גמישות כתפיים וגב. וכוח רגליים, חגורת כתפיים, גב, ידיים, צוואר, בטן, זה בעיקר. כמו-כן, אתה זקוק למזרנים מסוגים שונים (מזרן התעמלות אישי/אולימפי, מזרן גבינה), מכשירי עזר ומתקנים. אי לכך לא נותר לך אלא להצטרף לחוג התעמלות מסודר, במקרה שלך אימוני התעמלות לבוגרים. בהצלחה
 

אמא לה3

New member
נועה

אני מניחה שהבחור לא מתכוון ללמוד פליק פלאק כחלק מאימוני התעמלות, כלומר הוא רוצה ללמוד את האלמנט לשם האלמנט וזו הסיבה שאין ממש טעם לתרגל קורבט. וכמו שכבר דיברנו בעבר, המתעמלת לא צריכה להיות סופר חזקה או גמישה בשביל ללמוד פ"פ ברמה נמוכה, פשוט ניתור לאחור למעין עמידת ידיים וירידה בשתי רגליים או באחת (ושחלילה לא ישתמע מכך שזה פחות מסוכן כי זה מאוד מסוכן ללמוד עצמאית אלמנט כזה, גם ברמת המתחילים)
 

הילוש48

New member
עזרה!!

אני חושבת שכדאי לך קודם לדעת לעשות גשר רגל רגל אחרוה זה עוזר אח"כ בפליק פלאק!!
 

אמא לה3

New member
הילוש חמודה

שימי לב שבדף הקודם מופיע שירשור על הנושא הזה של למידת גשר רגל רגל כהקדמה ללימוד פ"פ - לא תמיד צריך את זה, בטח לא לאדם שלא מתעמל ורק רוצה ללמוד פ"פ.
 
למעלה