עזרה בבקשה - חדשה פה

דיתה א

New member
עזרה בבקשה - חדשה פה

שלום לכולם, ובכן אני חדשה כאן ורציתי בנסיונכם. אני ובעלי נכסנו להריון אחרי שנתיים וגילו לנו במי שפיר טרנסלוקציה של כרומוזומים 2 ו 8 (זה אומר שחלק מ 2 נשבר והצטרף ל 8) הרופאים לא יודעים לאמר לנו מה ההשכלות אבל מדברים גם על פיגור אני אודה לכם אם למישהו יש מידע כלשהו בעניין כי אנחנו לא כל כך יודעים מה לעשות תדוה דיתה

דיתה שלום

זה נכון שטרנסלוקציה של כרומוזומים עלולה להוביל גם ללידת ילד בעל פיגור. אני חושבת שאת צריכה להתייעץ עם רופא גנטיקאי לגבי ההשלכות של השינוי הכרומוזומי שהתרחש. החלטה לא פשוטה עומדת לפניכם, ואני מחזקת אתכם ומאחלת לכם כל טוב. אנחנו כאן אם בא לך לשתף אותנו או לשאול שאלות נוספות. אורית

דיתה א

New member
../images/Emo57.gif תודה אורית

הי, תודה. נפגשתי עם יועץ גנטי שדיבר קצת על סטטיסטיקה ואחר כך אמר שהוא לא יודע יכולות להיות ההשלכות. אני אפגש שבוע הבא עם יועץ חדש ונראה. ואז נתייעץ שוב. השאלה היא גם לאיזה רמות של פיגור או אם יש חלוקה, יש לך מושג? תודה דיתה

אהלן דיתה

מזתומרת היועץ לא יודע מה ההשלכות? איזה מין יועץ זה? (סליחה על הבוטות אבל..) לשינוי במבנה הכרומוזומי עלולות להיות השלכות על הילוד, בין אם זה פיגור או חלילה מחלות. זה לאו דווקא אומר שזה יקרה אבל זכותכם המלאה לקבל יעוץ כמו שצריך, שכולל סטטיסטיקה באחוזים וגם השלכות. האם ניסיתם ללכת לפרופ' מוטי שוחט בשניידר? תנסו אותו. איש סימפטי ומנוסה מאוד . לגבי רמות הפיגור- קשה לענות על כך. גם אצל ילדים בעלי שינוי כרומוזומי שגורם לתסמונת דאון, יש רמות פיגור שונות. ישנם ילדים בעלי פיגור קל ביותר וישנם כאלה עם פיגור בינוני, כך שלא נראה לי שגם מומחה לגנטיקה יכול לענות לגבי רמת הפיגור.זו בכל אופן דעתי, ואני ממש לא איזה מומחית גדולה בתחום. בכל אופן, אשמח לשמוע מה אמר לכם היועץ השני, ובכלל- אנחנו כאן בשבילכם אורית

למעלה