עזרה בבקשה...-חרדת מבחנים

liavsayegh

New member
עזרה בבקשה...-חרדת מבחנים

לפני חודשיים כתבתי פה הודעה, ולא קיבלתי כל כך תגובות, חוץ מתגובה אחת. אז אני מנסה שוב... אוקיי, אז אני בת 14 ויש לי איזה סיפור מעצבן עם מבחנים במתמטיקה. אני לומדת לפני המבחן, יודעת את החומר, נכון שלא 100%, אבל יודעת, ואז שאי מגיעה למבחן, פתאום יש לי בלאקאווט ואני פתאום כאילו לא מבינה מה נפל עליי, ואני מתחילה להילחץ וישר להגיד לעצמי שאני הולכת להיכשל ושאין סיכוי שאני עוברת את המבחן. בדקתי בכמה אתרים של חרדות מבחנים, והתיאורים של זה, די דומים לשלי, אז הבנתי שיש לי את זה, והסתכלתי גם בדברים שאפשר לעשות כדי להימנע אבל כלום לא עוזר!! אני חייבת לעשות משהו בקשר לזה... זה כל כך גרוע שזה גרם לי להיכשל בסימסטר במתמטיקה, ואף פעם לא הייתי ככה, תמיד הייתי מקבלת 90 ומעלה במתמטיקה ואני לא מבינה מה עובר עליי... זה ממש מעצבן ואני חייבת לעשות משהו עם זה. יש לי מבחן ממש ממש גדול וחשוב בתחילת השנה, ואני הולכת להתחיל ללמוד מעכשיו, חודש מראש, אולי זה יעזור... אני מקווה, כי אני פשוט חייבת להצליח בו. אני חייבת למצוא דרך לצאת מזה, כי אם זה גורם לי לרדת בציונים זה כבר עבר את הגבול. לפחות הגעתי למצב שאני מודעת למה שעובר עליי. אז עזרה בבקשה? רעיונות נוספים? לא כמו בכל האתרים שהרעיונות שלהם לא עזרו...

דניוני

New member
חרדת מבחנים - תגובה

אפשר להעזר בתרופות מונעות חרדה גם במינון נמוך או הומאופטיות אני ממליצה לגשת להורים ואיתם לפנות לרופא זה מצב מאוד מוכר ומקובל כך שיש לו גם פתרון כזה מעבר לך כמובן יש יועצי לימודים שיכולים להנחות אותך בתכניקות להרגע הכוללות נשימות יוגה וכו. אגב ככל שחשיבות הציון תרד בעיניך והבחינה תהפוך לתוצר לוואי ללימוד ולא המטרה שלו החרדה תרד יש יועצת בביה"ס פני עליה לעזרה ממשית ותכלסית והרבה הצלחה

חרדת בחינות

בחינות בכלל ובמתמטיקה בפרט הן אכן דבר מעיק ומלחיץ...האם אנחנו יודעים מספיק טוב? האם נצליח להוכיח את הידיעה שלנו? מה יקרה אם לא נצליח? מה יחשבו עלי? את מתארת מצב בו החרדה משתלטת עליך ומפריעה לך להצליח גם כאשר את יודעת את החומר.כמו כן את מספרת שאת ניסית כל מיני פתרונות והם לא עבדו. ראשית, אני לא יודעת בדיוק איזה פתרונות ניסית, האם תרגילי הרפייה ודמיון מודרך? חלק מהתרגילים הללו דורשים תרגול רב, הם לא עובדים כמו קסם - ולפעמים אפילו צריך עזרה מקצועית על מנת ללמוד איך לבצע אותם בצורה יעילה (כמו שהולכים למורה פרטי למתמטיקה, או לומדים בלט אצל מורה מקצועית). לפעמים, אפשר להעזר בתרופות הרגעה. גם במקרה כזה כדאי להתייעץ עם מומחה (ובודאי לא להתפתות לקחת איזה תרופה שיש לחברה...) אפשר להתחיל מרופא המשפחה או לפנות לפסיכיאטר שהוא מומחה בתרופות מהסוג הזה. את נשמעת קצת מיואשת, כאילו אין פתרון אפשרי וישנן הרבה מאוד פתרונות. חלק מהטיפול בבעיה הוא המודעות אליה- שאת זה כבר עשית, החלק השני הוא האומץ לפנות ולבקש עזרה מהמקורות המתאימים. כך שאם מה שמצאת באינטרנט לא עזר, אולי כדאי להתקדם ולפנות לגורם מקצועי יותר. בכל מקרה, צריך לזכור שלמרות שמבחנים במתמטיקה הם דבר שאי אפשר לזלזל בו, ישנם עוד מקצועות בבי"ס, וישנם עוד דברים חוץ מבי"ס... נצלי את החופש הגדול גם כדי למלא מצברים... ותמיד אנחנו פה כדי לתמוך בך! עדכני אותנו מה קורה איתך...

liavsayegh

New member
תודה לעונים ו...

התחלתי לקחת שיעורים פרטיים, כדי שאני באמת יהיה מוכנה ולא לחוצה ברגע האחרון. חשבתי אולי לדבר בתחילת השנה עם מורה קרובה שיש לי שהיא גם הפסיכולוגית השכבתית של שכבה מתחתיי. אולי היא תיעעץ לי בדרכים מה לעשות ממש פיזית.

לליאב

נשמע שכבר יש לך 2 דרכים לעזור לך להתמודד, ונראה לי שעצם הידיעה הזו כבר מקילה קצת, אני צודקת? מעבר לכך, אני בהחלט חושבת שכדאי לך לדבר עם המורה הזו, גם כי אולי היא תוכל לתת לך יעוץ מיקצועי, וחוצ'מזה העובדה שמישהו בתוך בי"ס ידע על המצוקה שלך ויוכל אולי להקל עליך את התנאים בבחינה (לא בחינה קלה יותר, אלא לתת אולי יותר זמן...) תוכל אולי גם לעזור. בכל ואפן אני מקווה שהבעיה תפטר ושהמבחנים במתמטיקה יהיו קצת פחות נוראים... לילה טוב ובהצלחה! יעל

למעלה