עזרה בבקשה חתלוה מקיאה

frankthe2

Active member
בוקר טוב ושבת שלום!
אני כותב את ההודעה הזו מוקדם בבוקר כי פשוט אני בבעיה וצריך להתייעץ
פיצי החתולה שלנו מקיאה. זה כבר לילה שני שפיצי מקיאה - זה תמיד אחרי 4 לפנות בוקר אחרי שאוכלת את האוכל הרפואי שלה - היא תמיד אוכלת בשעה 4 לפנות בוקר.
היא מקיאה את האוכל לפי מה שאני ראיתי והבנתי.
פיצי חתולה מעוקרת, מתקרבת לגיל 6, ישנה בבית אבל ביום מסתובבת לה בחוץ, היא אוכלת אוכל רפואי vetlife מאחר וסבלה מבעיה של חסימת מעיים לפני שנה. אז עברנו לפני שנה מאוכל רגיל לאוכל רפואי. במהלך השנה היתה תקופה שלא מצאנו את ה vetlife אז ניסינו לעבור להילס - היא פשוט לא אכלה במשך כמה ימים עד שמצאנו את ה vetlife שאותו היא מאוד אוהבת.
הלילה לאחר שהקיאה היא עשתה שירותים רגילים בארגז. אז לא נראה לנו שיש לה חסימת מעיים אבל משהו לא טוב עובר על החתולה. אתמול היא לא מצאה את עצמה, לא יצאה החוצה, חיפשה וביקשה וגם קיבלה תשומת לב והרבה ליטופים.
הוטרינר שלה נמצא בחול ויחזור רק ביום שני.
רעיונות עד אז?
תודה

Yukita

Active member
מנהל
בוקר טוב ושבת שלום!
אני כותב את ההודעה הזו מוקדם בבוקר כי פשוט אני בבעיה וצריך להתייעץ
פיצי החתולה שלנו מקיאה. זה כבר לילה שני שפיצי מקיאה - זה תמיד אחרי 4 לפנות בוקר אחרי שאוכלת את האוכל הרפואי שלה - היא תמיד אוכלת בשעה 4 לפנות בוקר.
היא מקיאה את האוכל לפי מה שאני ראיתי והבנתי.
פיצי חתולה מעוקרת, מתקרבת לגיל 6, ישנה בבית אבל ביום מסתובבת לה בחוץ, היא אוכלת אוכל רפואי vetlife מאחר וסבלה מבעיה של חסימת מעיים לפני שנה. אז עברנו לפני שנה מאוכל רגיל לאוכל רפואי. במהלך השנה היתה תקופה שלא מצאנו את ה vetlife אז ניסינו לעבור להילס - היא פשוט לא אכלה במשך כמה ימים עד שמצאנו את ה vetlife שאותו היא מאוד אוהבת.
הלילה לאחר שהקיאה היא עשתה שירותים רגילים בארגז. אז לא נראה לנו שיש לה חסימת מעיים אבל משהו לא טוב עובר על החתולה. אתמול היא לא מצאה את עצמה, לא יצאה החוצה, חיפשה וביקשה וגם קיבלה תשומת לב והרבה ליטופים.
הוטרינר שלה נמצא בחול ויחזור רק ביום שני.
רעיונות עד אז?
תודה
אמנם אם יש לכם וטרינר מועדף זה טוב, אבל לפעמים לא כדאי לחכות. או ללכת לוטרינר אחר, או לגשת לאחד מהמרכזים הוטרינריים (יש את "טיפול נמרץ" בכפר הנוער בן שמן, את בית החולים הוטרינרי בית דגן או את "חוות דעת" המרכז של בית ברל, אם כי שמעתי שהאחרון עבר למקום חדש אז צריך לבדוק באינטרנט לאן בדיוק).

יתכן שאפשר לחכות ליום שני אבל אם החתולה מקיאה וחסרת מנוחה זה לא טוב. אז לדעתי לגשת למישהו שכן זמין, ואם תרצו - לחזור אל הוטרינר שלכם כשיחזור. הוטרינר לא השאיר שם של מחליף מומלץ למקרה חירום? שלנו תמיד יוצא לחופשה בת שבוע כל קיץ אבל מודיע מראש לאן ולמי אפשר לגשת בהיעדרו.

frankthe2

Active member
אמנם אם יש לכם וטרינר מועדף זה טוב, אבל לפעמים לא כדאי לחכות. או ללכת לוטרינר אחר, או לגשת לאחד מהמרכזים הוטרינריים (יש את "טיפול נמרץ" בכפר הנוער בן שמן, את בית החולים הוטרינרי בית דגן או את "חוות דעת" המרכז של בית ברל, אם כי שמעתי שהאחרון עבר למקום חדש אז צריך לבדוק באינטרנט לאן בדיוק).

יתכן שאפשר לחכות ליום שני אבל אם החתולה מקיאה וחסרת מנוחה זה לא טוב. אז לדעתי לגשת למישהו שכן זמין, ואם תרצו - לחזור אל הוטרינר שלכם כשיחזור. הוטרינר לא השאיר שם של מחליף מומלץ למקרה חירום? שלנו תמיד יוצא לחופשה בת שבוע כל קיץ אבל מודיע מראש לאן ולמי אפשר לגשת בהיעדרו.
קודם כל תודה על התגובה.
עדכון: אחרי לילה לבן שאנחנו לא ישנו נרדמנו סוף סוף נרדמנו - גם אני, גם החברה גם החתולה. פיצי יללה לפני שנרדמנו. אני הבנתי שהאוכל לא עושה לה טוב אז הסתרתי את האוכל. אבל היא יללה וכל הזמן לקחה אותי למקום הקבוע של הצלחת שלה, אז בסוף נתתי לה אוכל רטוב וזה באמת הרגיע אותה ואז כולנו הלכנו לישון.
אבל... כמובן בבוקר פיצי קמה מלאת מרץ כאילו כלום לא קרה ובלי שנבין בכלל כי ישנו היא פשוט יצאה דרך החלון (היא פתחה לבד את הרשתות) ונעלמה לה שוב.
אוי מה יהיה? גם אני רוצה להזמין וטרינר עכשיו אין לי מושג איפה החתולה....

Yukita

Active member
מנהל
טוב, אם אינכם רואים אותה בחוץ, אין לכם מה לעשות מלבד לחכות שתחזור ולקוות שזה באמת שום דבר. אולי באמת סתם משהו קל עם האוכל. המשיכו לעקוב.

frankthe2

Active member
טוב, אם אינכם רואים אותה בחוץ, אין לכם מה לעשות מלבד לחכות שתחזור ולקוות שזה באמת שום דבר. אולי באמת סתם משהו קל עם האוכל. המשיכו לעקוב.
טוב עדכון ואני מקווה אחרון בהחלט לסוגייה הזו:
אחרי שתי לילות שפיצי הקיאה את האוכל היבש הרפואי שלה מיד לאחר שאכלה אותו. החלטנו לתת לה רק אוכל רטוב למשך יום-יומיים. בשבת אכלה אוכל רטוב, בראשון כבר אוכל רפואי רטוב, לא שתתה הרבה ביומיים האלה (שבת וראשון) הייתה חלשה ולא שיחקה אבל גם לא הקיאה.
מאתמול חזרה לאכול אוכל רגיל, חזרה לשתות. היום אכלה המון, שתתה המון, שיחקה המון - עכשיו היא עייפה (אני מקווה המון). אז כולנו הולכים לישון רצוי המון.
אז... המון תודה על התגובות והסיפורים!
המון לילה טוב!

Yukita

Active member
מנהל
טוב עדכון ואני מקווה אחרון בהחלט לסוגייה הזו:
אחרי שתי לילות שפיצי הקיאה את האוכל היבש הרפואי שלה מיד לאחר שאכלה אותו. החלטנו לתת לה רק אוכל רטוב למשך יום-יומיים. בשבת אכלה אוכל רטוב, בראשון כבר אוכל רפואי רטוב, לא שתתה הרבה ביומיים האלה (שבת וראשון) הייתה חלשה ולא שיחקה אבל גם לא הקיאה.
מאתמול חזרה לאכול אוכל רגיל, חזרה לשתות. היום אכלה המון, שתתה המון, שיחקה המון - עכשיו היא עייפה (אני מקווה המון). אז כולנו הולכים לישון רצוי המון.
אז... המון תודה על התגובות והסיפורים!
המון לילה טוב!
בהחלט נחזיק אצבעות עבורכם! עם זאת, בבקשה הביאו בחשבון שבמצב שבו היו הקאות וחולשה יתכן מאוד שיומיים אוכל רטוב זה לא יותר מפלסטר על סימפטום מיידי והבעיה עדיין קיימת ותתפרץ בהמשך. דברו עם הוטרינר שלכם.

אלישבע777

Well-known member
לגבי הקאות חתולים - חתולים מקיאים מדי פעם וזה רגיל. אבל אם הם מקיאים המון באופן פתאומי או מקיאים גם מיים, זה באמת מראה על בעיה. בעיה נוספת שצריך לקחת בחשבון היא מחלת IBD מחלת מעיים דלקתית. חתול שמקיא אחרי אכילה מהירה, או מזונות מסויימים - זה אחד הסימנים .

החתול הקודם שלי הקיא כל מזון בשרי מכל סוג ויכול היה לאכול רק מזון יבש וגם אז אם אכל מהר מידי - הוא הקיא. לכן הקפדתי שלעולם לא יישאר רעב. אז לצערי לא ידעתי שיש לו מחלה! חשבתי שהוא "סתם רגיש" למזונות מסויימים. מאחר שהוא היה בריא, אכל טוב, פעלתן באופן לא רגיל, לא נראה סובל וגם משקלו היה אפילו מעט גבוה, והווטרינר לא התייחס ברצינות לתלונה שלי על הקאות , לא עשיתי מזה עניין. היום אני יודעת שהוא היה סבל מהמחלה הזאת. בסוף הוא מת ממשהו אחר לגמרי (סרטן שלפוחית השתן) והשאיר לי המון זיכרונות טובים של חתול פלאים, תעלולן וחכם בלתי רגיל, שלא היה לי כמוהו לפניו ולעולם לא יהיה לי יותר אחריו.

אלישבע777

Well-known member
Never Say Never Again said 007
רק מי שהיכיר אותו, יודע שאני צודקת. הוא היה עובר את מבחני הקבלה לקרקס החתולים הרוסי המפורסם של מוסקבה!!!
אבל בינינו - את החתול החדש שלי ( חתול באמת חמוד אבל "רגיל" ) שהשבוע מלאו שנתיים לאימוצו, אני אוהבת לא פחות

למעלה