עזרה בבקשה - טקסים פולחניים !!!

man24

New member
עזרה בבקשה - טקסים פולחניים !!!

שלום, אני סטודנט לעיצוב, ובמסגרת אחד הפרוייקטים אנחנו צריכים להתמקד בטקס פולחני כשלהו ( עדיף לא יהודי ) של שבט או קבוצה או דת או ארגון וכד'... אודה לעזרתם ( במידה ותוכלו לעזור... ) - אני מעוניין לקבל מידע על טקס פולחני מרכזי שיש עליו מספיק מידע ומובן הקשר תרבותי לסביבה ולמבצעי הטקס. אודה לחומר ומידע... כל מידע יעזור.... תודה רבה והמשך שבוע טוב :)

Justin Angel

New member
ברוך הבא

דבר ראשון, ברוך הבא. בקשר לבקשתך, לא הבנתי בדיוק מה אתה מחפש בנושא אותו טקס (ואולי אף עדיף להגיד שתתמקד בשיטה טקסית מסויימת או טקסיות ולא בהכרח בטקס אחד ספציפי). כמו כן, תחום שאלתך כוללני ולא פרטני דיו. אם תוכל לצמצם את הפרמטרים של החיפוש שלך - יהיה עדיף. ואם לא - גוגל.

man24

New member
פירוט....

תודה על התגובה.... אני באמת לא יודע מה אני בדיוק מחפש ולכן אני פה לקבל קצת מידע. אני אמור לחקור טקס כלשהו או כמו שרשמת שיטה טקסית מסויימת על כל מרכיביה. איך מבוצע הטקס ומה סיבות הטקס וכד'. אני בודק אופציות ולכן השארתי פה הודעה שאולי בכלל אין טקסים מפורטים, אלא רק טקסים כללים. תודה :)

יש טקסים ויש טקסים

יש כאלו מפורטים, עד הרכיב הכי קטן שלהם, ויש כאלו הנותנים רק כמה קווים כלליים. הכל תלוי באדם, במה הוא מאמין, האם הוא משתייך למסורת מסויימת וכן הלאה. כך למשל, וויקנים הקשורים למסורת הגרדנרית, יעשו טקסים כפי שמופיעים בספר הצללים הגרדנרי (קישור לחלק הפומבי שלו נמצא בתחתית ההודעה). אם נדבר שניה על מאגיה טקסית, גם שם ישנם טקסים מפורטים (קצרים וארוכים), דוגמת ה- LBRP. אם תוכל למקד את השאלה שלך, נוכל לעזור לך יותר.

man24

New member
עוד שאלה....

תודה על התגובות... אני אצין שוב שאני מנסה ללמוד את זה לצורך מחקר עבור העבודה, ולכן קשה לי לתת מידע מדוייק כי אני רק בתחילת הדרך... הייתי רוצה לברר האם יש מידע כלשהו על פולחני הדת של הוייקה. קראתי שמדובר במידע סודי, אך האם ישנו חומר כלשהו על טקסי הפולחן ואיך הם מבוצעים ומה הסיבות לטקסים. במידה ולא, בהמשך להודעה קודמת אני מעוניין אכן בטקסים, אבל לא רק בטקס עצמו אלא גם במידע למה מבוצע הטקס ומאילו סיבות ( מטרות וכד' ). וכמובן את פרטי הטקס ואיך הוא מתנהל וממה הוא מורכב. אשמח אם תפנו אותי למקומות שהם לא בהכרח קשורים לוייקה. בברכת ערב טוב.... :)

man24

New member
ובנוסף...

האם ישנה ספריה פה בארץ עם הספרים על הוייקה ? תודה :)

windflute

New member
ניסית את האתר של כרמית?

זהו אתר וויקה בעברית. יש בו המון חומר כולל פרק קצר על טקסים. הינה. בנוסף, אחד מהטקסים היותר מפורסמים בוויקה הוא טקס הורדת הירח - "Drawinng down the moon" אני בטוחה שאם תקיש את זה בגוגל תקבל המון מידע על הטקס, הדרכים בהן מקיימים אותו והמשמעות שלו. שיהיה לך יום קסום. Windflute

למעלה