עזרה בבקשה - להכנס לארהב בהריון

• פותח הנושא monni
  • פורסם בתאריך

monni

New member
עזרה בבקשה - להכנס לארהב בהריון

שלום לכם ובעיקר לכן, האם יש למישהי נסיון לגבי כניסה לארה"ב בזמן הריון? אנחנו גרים בהולנד, ויש לנו הזדמנות לרילוקיישן לניו יורק דרך העבודה של בעלי. הבעיה היחידה, אני אהיה בשלבי הריון מתקדמים. שאלתי בשגרירות האמריקאית והם אמרו שאותם זה לא מעניין אלא תלוי בחברת התעופה והביטוח הרפואי. מישהו יכול לתת לי אינפורמציה בנושא? האם יש חברת ביטוח שתבטח אותי בהריון? מדובר על כך שאהיה באיזור החודש ה- 7 תודה לכל מי שיענה לי

monni

New member
אפשר לשאול לשם חברת הביטוח

כי אני דיברתי למשל עם דייויד שילד והם לא מוכנים לבטח. אני אשמח לדעת של שמות של חברות ביטוח שכן עושות את זה

MASHY BOSTON

New member
חברת "בלו קרוס בלו שילד" ../images/Emo60.gif

אני עשיתי ביטוח דרך החברה הנ"ל, אחרי שנכנסתי להריון. הם היו מוכנים לבטח אותי, אבל דרשו חצי שנה המתנה (משלמים אבל לא מקבלים כיסוי). תקופת ההמתנה שלנו נגמרה רק החודש. עד כה (חודש שמיני) עלות ההריון לא היתה יקרה יותר מדי. (לא יותר מ1500$) הבעייה היא שהלידה עצמה יכולה להגיע לעלויות אסטרונומיות. עד 1000$ אם לא יותר. לא ! אני לא מגזימה ! יש חברות שמוכנות לוותר על תקופת ההמתנה, אם אתם מראים שהייתם מבוטחים קודם (גם בישראל). צריך מכתב מקופת החולים שלכם, באנגלית, שאומר שאתם עדיין מבוטחים שם. אם אפשר גם הוכחת תשלום לקופת החולים. אני חושבת שגם חברת "טאפט'ס" מסכימה לוותר על תקופת ההמתנה, אבל אני לא בטוחה. צריך לבדוק איתם. בכל מקרה, בהצלחה.

היי

לגבי חברת התעופה - בעיקרון רוב החברות מאפשרות לטוס עד חודש שביעי בלי בעיות, ושמעתי גם על חברות שלא עשו בעיות בשלבים מאוחרים יותר, בכל מקרה צריך להצטייד במכתב מהרופא שלך שמאשר את הטיסה (בהנחה שלא מדובר בהריון בסיכון וכו'). לגבי הביטוח הרפואי - זה תלוי מי מממן את הביטוח הרפואי שלכם, אם העבודה של בעלך מכסה את זה - לא צריכות להיות בעיות (ככה היה במקרה שלי, למרות שהיה מדובר בשלב מוקדם יותר של ההריון), אם אתם צריכים לדאוג לזה בעצמכם - זה יותר בעייתי כי להרבה חברות ביטוח יש דרישה לתקופה מסויימת (חצי שנה או משהו כזה) לפני כניסה להריון. מקווה שעזרתי.

במקרה שלנו (ארוך ביותר)

הי, אנחנו הגענו לארה"ב בחודש שישי להריון ונכנסנו לרילוקיישן רק חודש אחרי (בעלי עבד חודש ע"ח הענף הישראלי בעיר סמוכה ורק אחרי אותו חודש הגענו לדאלס והתחלנו את הרילוקישיין). לא עשו לנו שום בעיות לא בחברת התעופה ולא בכניסה לארה"ב. השתדלתי ללבוש לטיסה בגד רחב ומתשתש שלא יסגיר שאני בהריון מתקדם. לגבי הביטוח, לחודש הראשון שהיינו ע"ח החברה בארץ לא הייתי מבוטחת ואמא שלי, שעובדת בחברת ביטוח, הצליחה למצוא ביטוח שיכסה את הלידה אך לא את הילוד. לחודש הפרמייה היתה 200$... ובאותו חודש לא עשיתי מעקב מסודר. לאחר החודש נקלטנו במקום העבודה האמריקאי של הבעל ובאופן אוטומטי קיבלנו את הביטוח הרפואי כחלק מחבילת ההטבות הסוציאליות- ללא כל תקופת המתנה!!! רצוי לוודא עם ה-HR שגם אצלכם שזה המצב גם אצלכם. לבסוף ילדתי את הגר בתחילת חודש שמיני (שבוע 33) וחברת הביטוח ספגה את כל העליות בגין הלידה והילדה (30,000$). דרך אגב ההריון היה תקין ב-100% עד הלידה המוקדמת. אנחנו העדפנו לטוס חודש יותר מוקדם לארה"ב בכדי לא לטוס לקראת סוף ההריון. תנסו לבדוק במקום העבודה אם לא יוכלו להקדים את הלו"ז להתחלה עקב הריונך. לפחות בארה"ב תוכלי לקבל יותר בקלות א-פ-י-ד-ו-ר-ל (אם תירצי). הריון משעמם ובהצלחה, יעל

חברות תעופה

כל נושא הטיסה בהריון מתקדם אינו לרוב מגבלה רפואית אלא הגבלה של חברות התעופה כיוון שאינן רוצות להיות אחראיות לסיבוכים, לידות מוקדמות כתוצאה משינויי לחצים וכדומה. רוב חברות התעופה לא ירצו להעלות אותך לטיסה טרנס אטלנטית מחודש שביעי והלאה. בטיסות יבשתיות לרוב אין בעיה אפילו בחודש תשיעי. אני טסתי בסוף שמיני בתוך ארה"ב בלי שום בעיה. אם את רוצה לקחת את הסיכון, תמיד תוכלי להסתיר את ההריון, ללבוש בגדים רחבים, מעיל גדול, ולהשתדל לשמור על פרופיל נמוך בעליה למטוס, כל זאת בהנחה שהרופא שלך מאשר לך לטוס והכל בסדר. ייתכן ואפילו תמצאי חברת תעופה שמאשרת לטוס עד חודש שמיני, ואז לא תהיה לך בעיה. תבררי עם חברת התעופה בדיוק את המגבלות שלהם - תמיד תוכלי להגיד שאת בשישי ולא שביעי... לגבי ביטוח רפואי זה כבר נושא אחר. במידה ותהיו מכוסים מהיום הראשון ע"י ביטוח ממקום העבודה, יש סיכוי טוב שמעקב ההריון והלידה יכוסו במלואם. כמו שכבר אמרו לך צריך לבדוק את זה היטב עם ה-HR בחברה וגם ישירות עם חברת הביטוח, ולוודא שהריון אינו נחשב pre existing condition. במידה ותרצו ביטוח פרטי שיכסה עלויות מעקב הריון ולידה, אני חוששת שיהיה קשה למצוא אחד כזה שיכסה אותך בשלב כזה מתקדם. ייתכן והביטוח שלך בהולד (אם יש לך? לא יודעת איך זה הולך שם) מכסה אותך גם מחוץ להולנד?? עלויות של מעקב הריון מסודר בהריון די סטנדרטי כמו שהיה לי נעות בין 500 ל-3,000 דולר. הלידה עצמה וכל מה שסביב לה היו בסביבות ה-25,000 דולר. בהצלחה!

monni

New member
קודם כל תודה, ועוד שאלת הבהרה

תודה לכל הבנות שענו. טוב לדעת שהדבר אפשרי. העלתן בפני נושא שלא הייתי מודעת לו. כולכן טוענות שיש הבדל בין אם החברה משלמת על הביטוח או אם אנחנו צריכים לשלם לבד. אצלנו זה עדיין לא סגור, אבל בעלי מתכוון לדרוש את הביטוח כחלק מהתנאים, אז אני מקווה שלא נצטרך לשלם בעצמנו. אבל השאלה שלי היא למה יש הבדל? האם לא משלמים לאותה חברת ביטוח - רק במקום שזה יהיה מהכיס שלנו זה יהיה ע"ח החברה? האם כשחברה עושה ביטוח רפואי זה לא דרך אותן חברות פרטיות? למה התנאים שונים? אשמח אם מישהי תוכל להבהיר לי את הסוגיה. ד"א בינתיים ההריון תקין לגמרי, ויש לי ביטוח גם בהולנד וגם ביטוח מושלם בארץ, כך שלא נראה לי שתהיהבעיה לקבל אישור על הריון תקין.

לא אותן חברות, לא אותן פוליסות

מעסיקים לרוב נכנסים לתכנית קבוצתית מסובסדת עם חברת ביטוח, ומקבלים תנאים טובים יותר. חברות הביטוח האלה לרוב לא יאפשרו לך לבטח אצלן באופן פרטי, יש חברות אחרות שמבטחות באופן פרטי. התכניות הקבוצתיות של המעסיקים הן הרבה יותר טובות. מבחינת חברת הביטוח, העסקה הפרטית איתך הרבה יותר מסוכנת ולא יציבה מאשר עסקה עם חברה גדולה, ולכן התנאים שתקבלי הרבה פחות טובים. מעטים האנשים שיש להם היכולת לשלם על ביטוח טוב באופן פרטי. אם הייתי לוקחת פוליסת ביטוח דומה למה שיש לי דרך העבודה ומנסה לתמחר אותה באופן פרטי, הפרמיה לי ולתבור היתה ודאי מעל 700 דולר בחודש, לפחות בעוד שדרך החברה אני משלמת 80. החברות הפרטיות מציעות ביטוח ברמות של 200-300 דולר לחודש לאדם בערך, אם הן היו נותנות לך כיסוי מלא הן היו פושטות את הרגל. רבות מהן לא מכסות מחלות קודמות, או דורשות תקופת אכשרה/המתנה, או מכסות באחוז נמוך וכד'.

Boston Guy

New member
כמו שאמרה עדי, לחברות יש תנאי קבוצה

GROUP POLICY שמקבלים לרוב דרך מקום עבודה גדול ומסודר תמיד יותר משתלם מביטוח עצמאי. בגלל שאת מבוטחת כחלק מקבוצה גדולה, חברות הביטוח מתגמשות בנושאים כמו PRE EXISTING CONDITIONS (למשל הריון) - כי ה"סיכון" שלהם לשלם הוצאות רפואיות יקרות כמו לידה מתמצע על הרבה מבוטחים בקבוצה... ולא כל הקבוצה הולכת ללדת כל שנה, אלא רק חלק ממנה. דרך אגב, עדי - לא סביר שהפוליסה שלך עולה 80 דולר לחודש... זה כנראה החלק שלך בתשלום - והמעביד "מסבסד" כמה מאות דולארים בחודש מכיסו. זה חלק מה BENEFITS שהרבה אנשים לא מודעים לקיומו, אבל אם תחליפי מילה עם ה BENEFITS MANAGER בחברה שבה את עובדת תהיי בהלם מהעלות האמיתית של הביטוח.

ברור

כתבתי שזה מסובסד, והתכוונתי לתשלום מכיסי. בוודאי שאין סיכוי שפוליסה תעלה 80 דולר בחודש למשפחה... הלוואי.

monni

New member
הארתם את עיני - זה גם נותן לנו סיבה

מוצקה לדרוש לקבל את הביטוח מהעבודה. בכל אופן בינתיים מצאתי חברה שתבטח בהריון ללא תקופת המתנה, כמובן בתנאי שההריון תקין-עם אישור מהביטוח הקודם. הם כמובן רוצים המוווון כסף. 1290 דולר לחודש לשנינו+ההריון. אני מקווה שלא נצטרך לכך, ואם כן, אני מקווה שאחרי הלידה יהיה אפשר לעבור לביטוח בחברה אחרת ושלם סכום יותר הגיוני

תבררי היטב מה הם מכסים

אפידורל? הרדמה? קיסרי אם תזדקקי? כיסוי לתינוק? או רק לאם? כמה ימי אשפוז? בדיקות? תרופות? וכד'

17205

New member
האמת שזה נראה זול

תעשי חשבון הלידה בטוח תעלה להם כמה אלפי דולרים אז נראה מוזר שהם מוכנים להפסיד עליך מראש. תתפלאי אבל יש ביטוחים שהשתתפות עצמית מאוד גבוהה (יותר מ 2000 דולר), ביטוחים אלו מכסים אותך רק למקרה של סיבוכים. באופן עקרוני בדרך כלל ביטוח ממקום העבודה עדיף, אני למשל הפסקתי להתקשר לחברת ביטוח, כל פעם שאני צריך משהו אני מבקש מהפקידה של ה- HR לטפל בזה, יותר קשה לסרב/להתחמק ממי ששולח שיק של בערך מיליון כל חודש לחברת ביטוח ואני לא מגזים (בערך 50,000 עובדים). אז הביטוח גם יכול להרשות לעצמו להפסיד כמה אלפי דולרים על עובד שהגיע עם מצב קיים. בכל מקרה שתהיה לך לידה קלה ושנהיה בריאים

ליתר ביטחון תצטרכי להביא עמך

מכתב מהרופא לגבי מצב ההריון שלך כדי להראות שההריון אינו בסיכון.

ntrau

New member
מתי בדיוק הם מבקשים כשהם רואים אותי בטיסהב

בטיסה?

monni

New member
אני חושבת שמחובתך להודיע להם

הם לא צריכים לשאול כל אשה אם היא בהריון או לא. באופן עקרוני תמיד אפשר להסתיר או לשקר לגבי גיל ההריון' אבל אז את לא מכוסה במקרה שחלילה קורה משהו

למעלה