עזרה בבקשה ! מי מכיר ?

סחבק23

New member
עזרה בבקשה ! מי מכיר ?

שלום לכולם, אני מחפש שם של קטעי פסנתר של דבוז'אק ( שמעתי אותם בקול המוסיקה באחת התכניות ) האם תוכלו לעזור לי ברעיונות וכיצד לאחר מכן ניתן לשמוע אותם שוב ? תודה רבה !

גונזאלו

New member
רעיון איך למצוא את היצירה

דבוז'אק כתב הרבה קטעים לפסנתר סולו. הבעיה שיכול להיות גם ששמעת עיבוד לפסנתר של יצירה תזמורתית או כל דבר אחר. אז נראה לי שהכי טוב יהיה, אם אתה זוכר בערך מתי שמעת את זה, שתנסה לחפש בלוח השידורים של קול המוסיקה. אתה יכול לבדוק בדיעבד מה שודר כל יום. וזה מגיע עד מרץ האחרון. חפש את זה כאן: http://www.iba.org.il/schedule/schedule.aspx?type=schedule&startDate=&channel=9

סחבק23

New member
יש עם זה טיפה בעיה

כעיקרון אתה צודק ותודה, אבל האם אתה יודע אם יש פירוט גם לגבי תכניות כמו זרקור או קלאסי קל ? תודהו

אם אתה יודע את היום והשעה

של הקטעים ששמעת, שווה לנסות להתקשר לקול המוזיקה ולשאול. אני עשיתי זאת פעם, אמנם לפני הרבה שנים, והם היו אדיבים ויעילים מאוד.

udilir

New member
שיטה פשוטה למצוא (ולא רק) ...

תשמע את כל המוזיקה לפסנתר של דבוז'אק, לא רק כדי למצא את הקטע, אלא כשיטה להכרת מוזיקה,שיטה שמאפשרת לא לסמוך על המקרה שתתקל במשהו יפה ושיטה שבאמצעותה תוכל להחליט בעצמך מה כדאי להמשיך לשמוע ומה לא. במקרה יש לשתי חברות הדיסקים הזולות - נקסוס ובריליאנט - סטים של כל היצירות לפסנתר כך שזה גם לא יצא יקר. המעניין אצל דבוז'אק הוא ששני הקטעים הידועים ביותר שלו שנכתבו לפסנתר (כולל 4 ידיים) לא מבוצעים כמעט בצורתם המקורית בפסנתר. ההומורסקה אופ. 101/7 מנוגנת בד"כ בעיבוד לכלי מלודיה בליווי פסנתר, הקטע ל-4 ידיים מתוך אופ. 68 (מס' 5) הידוע כ-"silent woods" מפורסם מאד בעיבוד שלו לצ'לו. סיפור נפרד הם הריקודים הסלאבונים שידועים כולם הן במקור ל-4 ידיים והן בתזמור של דבוז'אק עצמו.

למעלה