עזרה בבקשה - מקווה שמתאים לפורום :)

עזרה בבקשה - מקווה שמתאים לפורום :)

אחותי ובעלה, בני 31, גרים כבר חצי שנה בדרום אמריקה, גוטאמלה. עכשיו, כידוע לנו - מדברים שם ספרדית לרוב.... הם מקימים עסק של חומוסייה [לא ידוע אם ימכרו שם חומוס או שזה יהיה מסעדת חומוס] והם רוצים למצוא שם למקום. עכשיו, הם חשבו על "la jamosia" אבל זה סתם מעפן... אני רוצה לעזור להם למצוא שם מעניין יותר, ולכן חשבתי על משהו כמו: "בית החומוס הישראלי" או: "חומוס ביתי ועוד" ולעשות מזה ראשי תיבות ואז יצא מילה מצחיקה כזאת מהראשי תיבות ולמטה יהיה כתוב את הפירוש... אז אני צריכה לדעת איך אומרים את זה בספרדית... וגם אם יש לכם רעיונות מקוריים לעסק זה יהיה נחמד... תודה רבה על כל עזרה

בת עולם

New member
חומוס בספרדית

garbanzo שזה בעצם השם לגרעין חומוס אחד גרעיני חומוס= garbanzos חומוס כמו שאנו מכירים בארץ (למריחה) הייתי קוראת לו pasta de garbanzos כלומר "ממרח חומוס" אין לי מושג אם יצא לך משהו מצחיק מזה אולי שיקרא לו El garbanzo ?

maozeitan

New member
אתם חושבים שעסק כזה יכול ללכת?

היה עד לא מזמן בטורמולינוס עסק של חומוס ופלאפל של איזה ישראלי בשם צ'רלי אבל העסק נסגר. כנראה שהמקומיים עדיין מעדיפים את ה PAELLA חמון קון קסו ושאר המאלכים הידועים שלהם. למה לדעתכם זה יילך בדרום אמריקה יותר מאשר בספרד?

בת עולם

New member
אני מבינה אותם

גם אני מעדיפה Paella על חומוס וגם חמון, וגם כל מיני דברים שאין בארץ לדעתי זה יכול להצליח לישראלים שמטיילים שם אם בכלל לא הבנתי את השאלה האחרונה שלך מה הקשר של ספרד?

rutimoses

New member
falafel

בברצלונה באזור הרובע היהודי העתיק - הרובה הגוטי - יש כמה סניפים של falafel maoz מוזר שאתה לא מכיר את זה... זה הולך להם טוב מאוד, תמיד מלא אנשים ולא רק ישראלים

maozeitan

New member
בטח שמכיר את פלאפל מעוז

יקרים אש (5 אירו מנה) וחוץ מזה ברצלונה מאד מתויירת על ידי ישראלים (שתי טיסות מלאות ביום לפחות) לעומת זאת מלאגה מאז שאיתן עזב (היה מפוצץ את מלון סרוונטס בישראלים ואפילו עשו את המלון כשר בשבילו) ומאז שאבי עבר למכור צעצועים ב MIRAMAR והפסיק להביא ישראלים בקבוצות מאורגנות הישראלים מדירים רגילהם ממלאגה וכך גם עסק הפלאפל של צ'רלי הלך לעולמו

milich1

New member
ב 4 חודשים שהייתי בברצלונה

ראיתי זוג ישראלים אחד בפלאפל מעוז, ומלא מלא מלא אירופאים.... שמתים על הקטע של לדחוף בפיתה כמה שיותר. המקום מצליח, אין פה שום עניין של ספקות אם לא היה כזה לא היו פותחים 3 סניפים על איזור שהגודל שלו הוא בערך חצי פתח תקווה... בונצואלה יש המון מסעדות כאלו של סורים או לבנונים, שמוכרות חומוס פלאפל ומאכלים מוכרים אחרים. וזה דווקא הולך להם גם עם המקומיים לא רע בכלל.

maozeitan

New member
בניגוד למה שאתה אומר שם אני הכרתי את כל

הישראלים בברצלונה. זה היה מן מפגש חברתי כזה ואח"כ היינו הולכים לשתות בחנות המיצים של שי ושומעים גלגל"צ

Shir17

New member
למה לא ?

גוואטמלה מאוד מתויירת ע"י מוצ'ילרים ישראלים. מן הסתם , מקום כזה יהפוך למקום שכל ישראלי שדורך במדינה הזאת חייב לעבור בו. משהו כמו מוקי בפנמה סיטי, או להבדיל אלף אלפי הבדלות הוילות בקרטחנה.

maozeitan

New member
אז נפתח סניף של סביח גם בקרטחנה?

אתה אומר בין האורגיות לסמים יבואו כל הצ'חצ'חים גם לטעום איזו מנת פלאפל ?

Shir17

New member
אתה משקיע ?

אם אתה שם חמישים אחוז אני בא , אייייייך ?

למעלה