עזרה בבקשה עם החתול

batiamarom

New member
עזרה בבקשה עם החתול

שלום חברים וחברות, אני חדשה פה בפורום/קבוצה אבל די וותיקה בגידול חתולים. לאחרונה אימצתי חתול מתנו לחיות לחיות. הוא חמוד לאללה אבל לא מסכים בשום פנים ותופת לעשות את צרכיו בסל החול. ניסיתי אפילו לבשם עם הבושם שלי. הוא מסכים להתפנות רק בספרים. מכיוון שבעלי תלמיד חכם כל הבית שלי ספרי קודש. אני לא יודעת מה לעשות. יש עיצה?

dimitrygo

Active member
מנהל
בן כמה הגור?

איזה ארגז חול יש לכם - פתוח או סגור?
באיזה חול אתם משתמשים - מתגבש, לא מתגבש, קריסטלי?
איפה ארגז חול ממוקם? האם זה מקום שקט? האם נמצא רחוק מכלי אוכל ומים?
האם הגור עושה צרכים בארגז לפחות לפעמים?

batiamarom

New member
עזרה עם החתול

הוא לא כל כך גור כבר לקחתי לאמץ אבל הוא היה עושה חודשיים בארגז ועכשיו על ספרים ובעיה זה ספרי קודש ויש לי בעיות בבית עם בעלי אני לא יודעת מה לעשות

dimitrygo

Active member
מנהל
לא ענית כמעט על אף שאלה. אם הוא חודשיים עשה צרכים בארגז חול

ופתאום הפסיק אז צריך למצוא סיבה לכך. אם הוא כבר לא גור אז יכולה להיות אפילו סיבה בריאותית כמו דלקת בדרכי השתן.

Yukita

Active member
מנהל
אכן כדאי

דבר ראשון ללכת לוטרינר, לומר לו שהחתול פתאום משתין במקום שאינו המקום המיועד (למרות עוגמת הנפש עבורכם, אין חשיבות לשאלה האם מדובר בספרי קודש או במשהו אחר - לחתול זה לא משנה...). הוטרינר צריך לבדוק אם יש דלקת. מה שקורה במקרה דלקת הוא שלחתול כואב, והוא מנסה למצוא מקום שבו לא כואב לו להשתין, הוא חושב שולי ארגז החול הוא הגורם לכאבים.
&nbsp
אם הוטרינר בודק ולא מוצא שום סימן לדלקת או כל בעיה בריאותית, אז צריך לחשוב מה עושים מבחינה התנהגותית. דבר אחד שאפשר לעשות במיידי, לאור חשיבות הספרים, היא לסגור אותם בארונות כדי לשמור עליהם.
&nbsp
אגב, כבר בימי הביניים היו תלונות בנושא. ישנו ספר מעוטר מאחד המנזרים, שבתוכו יש דף עם שטח ריק ולידו הערה בכתב ידו של נזיר. הכותב מספר שהשטח הריק אינו תוצאה של רשלנות בעבודתו של המעטר, אלא מפני שאחד מחתולי המנזר השתין על הדף...

ארמורגם

New member
סתם זורק רעיון

בהחלט צריך לבדוק שאין בעיה רפואית, אך תחושת הבטן שלי היא שארגז החול פשוט לא מתוחזק כראוי, ולכן החתול מעדיף להימנע מלהשתמש בו.
&nbsp
פותחת השרשור רשמה שהיא מבשמת אותו בבושם שלה, כלומר הוא מסריח. הסיבה לריח יכולה להיות שימוש בחול לא נכון (למשל חול מהחצר למטה במקום חול מתגבש ייעודי שקונים בחנות חיות), ניקוי בתדירות לא מספקת, מיקום לא נכון של הארגז (למשל במקום בו החתול מרגיש לא מוגן או חשוף, ליד מקור רעש או ליד כלי האוכל שלו).
&nbsp
אני משוכנע שהחתול לא נהנה לעשות את צרכיו על ספרים. זה לא נוח וזה לא טבעי. פשוט האלטרנטיבה (ארגז החול שלו) גרועה אפילו יותר מבחינתו כרגע. עם תיקון הבעיות יש סיכוי מאוד טוב שהוא יחזור להשתמש בארגז.
&nbsp
נ.ב. כל הכבוד לכם שבחרתם לאמץ חתול. זה לא טריוויאלי במגזר שלכם, וראוי להערכה. תרגישי חופשיה לשאול אותנו כל שאלה ולהתייעץ.

Yukita

Active member
מנהל

מאוד יעזור אם תפרטי לנו
&nbsp
1. איך אתם מטפלים בארגז (כל כמה זמן מפנים "תוצרת", כל כמה זמן מחליפים חול)
2. איזה סוג ארגז יש לכם
3. איזה סוג חול יש בארגז
&nbsp
לשם השוואה גסה (כי יש מגוון אפשרויות) אצלנו בבית:
&nbsp
1. אוספים "תוצרת" מהחול בארגז פעמיים ביום
2. הארגזים שלנו סגורים. התחלנו מפתוחים, עברנו בהדרגה לצורך הרגלה
3. החול הוא חול מתגבש (אצלנו - "קנדה ליטר") שבו השתן מתגבש ל"עוגות" ניתנות לאיסוף עם כף מיוחדת ולהעברה לשקית שאותה צפנים לפח האשפה בחוץ.
&nbsp

Yukita

Active member
מנהל

גם זו אפשרות.
&nbsp
אם החתול ממשיך לעשות צרכים וכו' בארגז החול,
&nbsp
אבל בנוסף לזה הוא נעמד לפני הספרים כך שחלקו האחורי מופנה אליהם אבל הוא עומד עם כל הרגליים ישרות ועם הזנב ישר למעלה,
&nbsp
אז הוא מרסס (מסמן) ולא משתין.
&nbsp
ריסוס הוא סממן של התבגרות מינית, ולא יעבור מעצמו. כדי למנוע ולהמנע ממצב שבו יש חתול בבית שכל הזמן מחפש מה לסמן, צריך באמת לדאוג לסירוס. אם החתול עובר סירוס מספיק מוקדם, סביבות גיל 7 חודשים, בדרך כלל אין בעיה. אם התופעה של הסימון כבר התחילה, יש לדאוג לסירוס בהקדם כי בשלב מסויים ההתנהגות הזו תתקבע ואז הסירוס לא יעזור.
&nbsp
אנשים דתיים בדרך כלל רואים בסירוס ועיקור משהו בעייתי. ישנן דרכים לעקוף את הבעיה, תלוי כמובן בכם. בלינק הזה יש מידע על ההלכה בהקשר של סירוס ועיקור (בכלבים, אבל הרעיון והפתרונות אותו דבר): המאמר כולו הוא על "גידול כלבים בראי ההלכה" אז צריך קצת לרדת למטה כדי להגיע לנושא הסירוס והעיקור -
&nbsp
http://www.dogslife.org.il/3432-2/3741-2/

למעלה