עזרה בבקשה - שאלה בריפוי בעיסוק - אוני ת"א

עזרה בבקשה - שאלה בריפוי בעיסוק - אוני ת"א

שלום, שמי דפנה, אני מתכוונת ללמוד בשנה הקרובה ריפוי בעיסוק באוינברסיטת ת"א. אני מתכוונת ללמוד ולשלב עבודה במקביל במהלך התואר. מכיוון שאיני צעירה כל כך (28) וכבר יש לי מחויבויות בחיים (שכר דירה והוצאות) אני חייבת למצוא עבודה... אני יודעת שבאוניברסיטת תל אביב קיימת שיטת לימוד של למידה בקבוצות. האם הלמידה בקבוצות מתקיימת / מובנת בתוך מערכת השעות - דהינו PBT או שמדובר בלמידה בקבוצות אחרי שעות הלימודים? כמו כן, האם ישנן מטלות רבות להגשה משך השנה הראשונה? המידע הזה יעזור לי לדעת איזה עבודה אוכל לשלב עם הלימודים. נכון לעכשיו כנראה מצאתי עבודה בין השעות ארבע אחר הצהרים לתשע בערב. השאלה היא אם אוכל לשלב אותה עם הלימודים. אם יש הרבה מאוד מטלות או שמטלות רבות בקבוצות לימוד אז יתכן ותהיה לי בעיה למצוא חברי קבוצה שיסכימו להיפגש בימי שישי כדי לעשות את המטלות או בימי שבת.... ואז אצטרך לחפש משרה אחרת. אשמח מאוד לתשובות מכל בעל או בעלת ניסיון שלמד ריפוי בעיסוק בכלל ובעיקר ממי שלמד באוניברסיטת ת"א. בתודה מראש דפנה

chyloom

New member
אהלן דפנה!

הרבה מאוד שאלו את השאלה הזו לפנייך- את תוכלי לחפש בפורום. אני סיימתי השנה לימודי רב"ע בת"א, ואני יכולה להגיד לך שהלימודים מ-א-ד דורשניים. כי יש ה-מ-ו-ן עבודות, אבל המון, וכן, יש גם את קבוצות הPBT שהן דורשות עבודה שלא בשעות המערכת, אבל הן קבוצות קבועות במערכת- כל הקבוצות נפגשות באותה השעה ולא חברי הקבוצה קובעים מתי, אלא הנהלת החוג. אבל את יודעת מה? אני מכירה המון סטודנטיות שהחלו בגילך, וכמה שזה קשה, הן עבדו במהלך כל התואר, פשוט כי אין ברירה. אז נכון, זה לא אידיאלי לעבוד וללמוד, אבל זה גם ממש לא הגיוני להחליט לא ללמוד או לחזור לבית של ההורים כדי ללמוד, נכון? אז אם זה מספיק חשוב לך, את תעמדי בזה כמו כולנו (גם אני עבדתי בתואר), וזה לא יהיה פשוט, אבל את תצליחי. אגב, אם אני לא טועה, מקבלים את המערכת של הקורסים לפני תחילת הלימודים, אבל עבודה בשעות שציינת נראית לי בסה"כ נוחה (יחסית). שתהיה ה-מ-ו-ן הצלחה, וגם סיפוק ועבודה קלה ונעימה!

דפנה - אל דאגה

דפנה שלום, אני לא נוהגת להגיב בפורום אך במקרה שלך הרגשתי צורך עז להרגיעך. הלימודים אכן תובעניים ויש מטלות רבות אך נראה לי שהפחידו אותך באופן שאינו פרופורציונאלי. סיימתי לימודים לפני שנה בת"א. לפני תחילת שנה א', גם אני חששתי כמוך, שלא יהיה לי זמן לעבוד. וגם אני כמוך, נאלצתי לשלם שכר דירה גבוה והוצאות. אך להפתעתי , בשנה א' היה לי זמן פנוי רב (יותר מהצפוי) ושילבתי עבודה כמעט כל יום די בקלות. העבודות הקשות והדורשניות באמת, מתחילות בשנה ג', וגם אז הדבר אפשרי. בכלל, יש תכונה בחוג להעצים יתר על המידה את הדרישות... על אף שלא תכננתי, יצא ששילבתי עבודה בכל שנות התואר. ברור שקל יותר לא לעבוד, אך מצד שני- ככל שיש לנו פחות זמן , הוא מנוצל טוב יותר, לא?
נושא הPBT אכן מטריד (סתם כי יש בו כמה חסרונות שלא אפרט כעת) אך תגלי שאם עובדים נכון אין צורך שיגזול זמן רב בבית (עבודה נכונה= לפנות למקורות הנכונים ולקחת בפרופורצייה), מה גם שכל חברי קבוצה שיבחרו איתך (מלבד כמה חנונים אמיתיים) יהיו באותו הראש (לקחת את הדברים באיזי, סטודנטיות צעירות). נראה לי שהמשרה שבחרת תשתלב מצוין, ואם לא, ת"א ורמת אביב מלאה באופציות עבודה שיתאימו. אם את מחפשת משהו מתאים ונוח עם משכרת נחמדה, תודיעי לי, אני אעזור לך בזה (ברמת אביב). שיהיה בהצלחה רבה אפרת.

למעלה