עזרה בבקשה; תקלה בגאג'יה קלסיק

אהה רון

New member
עזרה בבקשה; תקלה בגאג'יה קלסיק

מכונת הגיבוי שלי, הגאג'יה הותיקה, מסרבת לפעול דווקא כשצריך אותה, מעשה
....

המים מתחממים, המים יוצאים מברז ההקצפה, אך מסרבים לצאת מראש הקפה ובמקום זה חוזרים אל המיכל של המים.
הוצאתי את הרשת . שום דבר לא השתנה.
קניתי חומר יעודי לניקוי, ואני מנסה לנקות את המכונה. ממש עכשיו...
למדתי מדובי (תקן אותי עם אני טועה) לא לחמם את המים עם החומר היעודי לניקוי לחום גבוה.
'אך שוד ושבר' בשלב זה, עדיין הדברים לא משתנים.
יש למי מן המומחים עצות ? משהו מבין מה מהות התקלה ואיך מתגברים עליה.

תודה. תודה.

דובי פה... לא לדאוג.... פשוט יום שישי זה.......

נתחיל מזה שאני ממליץ בחום לכל מי שיש מכונה של גאג'יה או בכלל, אשר מאוכסנות לתקופה, להוציא את המכונה אחת לחודש, לחבר לחשמל, לתפוח את ברז הקיטור וסתם להזרים איזה מיכל אחד שלם של מים...
&nbsp
מה שכנראה קורה אצלך זה שמכונה שעמדה הרבה והפעלת בלי לשטוף כנראה שחלקיקי אבנית שהתקלפו מדופן הדוד, זרמו עם המים ונעצרו בדיזה של שסתום התלת, במצב הזה, אם עדיין מטפטפת טיפה פה טיפה שם דרך ראש החליטה, הוצא מיכל מים, הפוך המכונה על הראש, פתח את הורג הרשתית, הסר רשתית, פתח שני ברגי LN מידה 5 שנמצאים מתחת לרשתית ומצמידים את הפלאנצ' לראש, הסר את הפלאנצ' בעזרת מברג נעוץ בין טבעת הראש לבין הפלאנצ', וראה אם אין סתימה של אבנית ותחמוצת אלומיניום שם, בהזדמנות זו נקה את הסביבה הזו.
הפוך את המכונה חזרה על רגליה, הכן תמיסת אבנית, פתח ברז קיטור והפעל מכונה לריקון בערך מחצית ספל מים. סגור ברז קיטור והפעל מעונה ותן לטפטופים לטפטף, גם אם המכונה מתחממת וגם אם היא נחנקת אם זה מטפטף, אחרי פרק זמן קצר, ברגע שתמיסת האבנית שהתחממה והפכה לאלימה מעט, תגיע לנקודת הסתימה, זו תשתחרר בפתאומיות.
&nbsp
אחרי שהסתימה תשתחרר, המשך בטיפול אבנית כרגיל (בעיקר דרך המקציף) ולא לשכוח... שטיפה ארוכה של לפחות ארבעה מיכלי מים ואך ורק דרך המקציף!!!
לא הצליח? צר לי... תצטרך להגיע לד"ר
לטיפול כירורגי...

dimab

Member
כל מה שהוא אמר
, ותדווח בבקשה בגמר

לחברים שלי יש בעיה דומה.
בנוסף, זאת יכולה להיות בעיה ב-OPV. אם זאת אכן הבעיה, אתה יכול לפתור אותה לבד, אבל תצטרך לשאול ממישהו פורטפילטר עם מד לחץ. או שבאמת תיקח לתיקון אצל טכנאי מומחה.

אהה רון

New member
לא הצלחתי לפתוח את הברגים האמורים.

לא הצלחתי לפתוח ת'ברגים שמתחת לרשת.
מבט פנימה אל קרבי המכונה מראה אבנית קלה על אזור המיכל המתחמם, מה שמעיד כנראה על מים היוצאים בחיבורים שם. אחד הברגים שם גם אכול חלודה, ואני חושש שהוא לא יפתח בקלות.

בינתיים המכונה העיקרית חזרה מתיקון וטיפול, כך שאת הגאג'יה הותיקה אני ממשיך לאחסן.
אני מתלבט האם שווה להכניס אותה לטיפול אצל אחד הדוקטורים,
במקרה הטוב זה יהיה מעל ל300 ש"ח תיקון . במקרה הגרוע הרבה יותר.

מצד שני 'חראם' , המכונה עדיין בעלת פוטנציאל....

יש התלבטויות בחיים....

eldza

New member
נסה להוסיף צינור מתכת למפתח האלן על מנת שיהיה לך יותר מנוף

למעלה