שלום לכולם, אני רוצה להכין מתנה לאבא שלי משטחים לשים עליהם כלים חמים על השולחן (שמתם לב שלא המציאו לדברים האלה שם בעברית ?) הייתי רוצה לצייר עליהם - על איזה חומרים אתם ממליצים ? (גם למשטח עצמו וגם לצביעה, ושכבת מגן) תודה מראש!
אם אתה מאזור ת"א ניתן לקנות בעולם העץ ברח´ סלמה 8 אם אני לא טועה תחתיות כאלה מעץ . לצבוע בצבעי אקרילי ולצייר גם כן. לאחר מכן למרוח לכה על בסיס מים לפחות 3 שכבות (יש לפיינט מג´ק או לכה של טמבור שנקראת "טמבור עץ - צבעי חוץ". עשיתי עשרות כאלה. יוצא נהדר. יש גם מגשונים כאלה קצת יותר ארוכים להגשת סושי. בהצלחה. אם תרצה פרטים נוספים מוכנה לעזור תמיד
עשוי קרמיקה ואחרי שריפה בתנור. אפשרות אחרת שאני יכולה לחשוב עליה זה שעם. בת"א ברח´ אילת - בית השעם. ניתן להשיג בעובים שונים. אולי למסגר ולעטר את המסגרת???
ריבועי עץ בגודל המתאים (אפשר להשיג בכל חנות יצירה או בנגריות משאריות ) צביעה בצבעים אקריליים / הדבקת מפיות / הדבקת מדבקות לקישוט ובסוף לקבע הכל בלכה עבה - אני משתמשת ביאכט ורניש שקניתי בהום סנטר. המלצה - למרוח בלכה את שני הצדדים של המשטח. בצד העליון עדיף שתי שכבות. בהצלחה ונשמח לראות תוצאות.
כל לכה שתבחרי איננה מתאימה! הסיר החם הראשון שתניחי עליו ידבק ולא ירד יותר. גם צבעים אקריליים עשויים להשתנות או להשרף קלות (יקבלו גוון חום) לאחר חשיפה לחום גבוה. ישנם צבעים מיוחדים לעמידות בחום ואלו נמכרים בגוונים מוגבלים בלבד. המלצתי: לא לצבוע את העץ כלל. משום כך התחתיות מהחנויות גם הן בעץ "טבעי". בחירת העץ: אורן לא יתאים (זהו עץ רך ועשוי גם כן להשחים קלות). נסו בוק או אלון. רוצה קישוט? רק בגילוף או אולי הטבעת חפצים. המלצה נוספת שתתאים גם לאורן: הדביקי מספר אריחים קטנים (שלמים או שבורים?) מהסוג הקטן והחמוד. זה יתן צבע וגם עמידות מאוד גבוהה לחום. בהצלחה....
את יכולה ליצור לך מסגרת מעץ , כלומר מעין קופסה שהדפנות שלה נמוכות , נגיד 1.5 ס"מ....למלא במרק ולהדביק אריחי חרסינה , שלמים או שבורים ליצירת פסיפס. אמיד ויפה!