עזרה בבקשה...

3Dennis

New member
עזרה בבקשה... ../images/Emo53.gif

אהלן לכולם... אני רוצה למדל מסוק אפצ´י. כדי לעשות זאת קניתי מודל קטן לבניה. (אלה עם הרבה חלקים ודבק) איך תציעו לי לגשת לעבודה? האם למדל כל חלק קטן בנפרד ואז לחבר לפי ההוראות במחשב? או משהו אחר? שמעתי פעם משהו על: VIRTUAL STUDIO בכל מקרה בבקשה תעזרו לי או תפנו אותי לטוטוריאל ממש טוב. בתודה מראש דניס... נ.ב אני דיי חדש במידול דברים רציניים. אז תתייחסו אליי בבקשה כ- "מתחיל" תודה...

preacher

New member
במקרה בדיוק מידלתי קוברה ../images/Emo13.gif

וגם מיל-24 העצה שלי: עזוב את הפלסטיקים. קח את ההוראות, סרוק את השרטוטים מהצד ומלמעלה (אם יש - ולרוב יש, הוראות הצביעה). שים אותם ברקע של החלונות - או יותר קל, בתור טקסטורה על משטחים ככה שיהיה יותר קל לשלוט בהם. תמקם אותם ככה שהם בגודל שווה, ותתחיל לעבור על כל הקווים עם ספליינים, וכל פעם שאתה מסיים לצייר ספליין תעבור לחלון אחר ותזיז את הורטקסים למקום הנכון. אחרי מספיק קווים כאלה יהיה לך מין שלד של הליקופטר, ואז תבנה על הבסיס הזה את המודל. אם יש לך סורק טוב מאוד או מצלמה דיגיטלית אתה יכול לסרוק/לצלם את החלקים כדי להוציא מהם טקסטורות. אבל אז עדיף שתרכיב ותצבע את המודל קודם - וזה כבר יותר מדי עבודה. ואם יש לך מקס 3 או 4 אז יש מודל מוכן של אפאצ´י שמגיע עם התוכנה...

3Dennis

New member
תודה... ../images/Emo24.gif

אני אנסה את הרעיון שלך. אין לי את המודל הזה כי אין לי מקס מקורי..
איזה טקסטורות אני יכול להוציא מהחלקים? הרי למסוק יש בעיקר צבע אחד פשוט, לא?

preacher

New member
אז זהו, שלא.

זה נוגע למידול בכלל, ולא רק לאפאצ´י. מהנסיון שלי אם יש משהו שנותן למודל חיים והופך אותו לפוטוראליסטי זה טקסטורות טובות. חפצים אמיתיים אף פעם לא חלקים ומבריקים כמו אובייקטים תלת מימדיים. יש להם שריטות, לכלוך, הבדלי גוון, חספוס של חומר. במקרה של מסוקים, הם מורכבים מהרבה לוחות ויש הבדלים קטנים ביניהם - חלקם נצבעו בנפרד או הוחלפו בחדשים, במקומות מסוימים ירד הצבע, למשל איפה שהטייס מטפס על המסוק או בשפת התקיפה של להבי הרוטור. דליפות שמן יוצרות כתמים ובטיסה השמן נמרח אחורה. לכלוך מצטבר בכל אזור שקוע. יש רווחים בין הפלטות ומסמרות או ברגים בכל מקום. יש סימונים שונים על כל הגוף - מדבקות ואזהרות. בשביל ההדגמה אני מצרף חלק שבניתי לא מזמן - די פשוט אבל עם טקסטורה טובה.

HP900PTW

New member
אבל תוסיף לו bump

זה חלק מדי בשביל משהו מלוכלך עם ברגים וכאלה..

galrt

New member
nice work preacher

i like it, notcied you are in tel aviv, may i ask where are u working nowadays?

preacher

New member
כן

חברה בשם סימיגון שעושה מערכות אימון ותחקור לטייסים. אבל התמונה לא קשורה - זה משהו שעשיתי בבית

למעלה