עזרה בבקשה..

zhigel20

New member
עזרה בבקשה..

למישהו יש אולי סיכומים של הנטייה המלאה של בניינים 5-10 [לא כולל 9? - ראיתי במאמרים של הפורום את בניינים 1-4 ואני משמ חייבת עזרה בשאר הבניינים, זה ממש חשוב, תודה רבה מראש!

zhigel20

New member
אממ

אין לי מושג האמת איך קוראים לזה.. אני מדברת על נטייה של בניינים 5-10 [לא כולל 9] בזמנים עבר, עתיד, ציווי, בינוני פועל, בינוני פעול ושם פעולה.

טוב... הכנתי לך משהו במיוחד עכשיו

של בניינים 5-6 לא היה לי פשוט זמן לסיים את בניינים 7, 8 ו-10 מקווה שזה גם יוכל לעזור לך ולו במעט.

zhigel20

New member
תודה רבה רבה רבה

אם יהיה לך בהמשך גם את 7,8,10 זה יעזור לי מאוד! [יש לי פשוט מגן בעוד יומיים ואני חייבת את זה]

zhigel20

New member
מישהו אחר? בניינים 7? 8? 10?

ויש למישהו אולי מושג איך החלק של הפועל מופיע בבגרות? [ואם זה אותו דבר במגן?] ואולי יש איזשהי שיטה לזכור את כל הבניינים?! אני ממש מסתבכת איתם יש יותר מידי חח!

שלום לך.

אני ממש מתנצל, אך לא יָכֹלְתִּי להכין את הסיכומים בנושא מערכת הפועל. החלק של הפועל בא לידי ביטוי בכך שעלייך לנתח פעלים מתוך הטקסט של הבנת הנקרא. בנוסף לכך, ידיעת הפועל יכולה לבוא לידי ביטוי בהשלמת משפטים או אפילו בתרגום משפטים (תלוי באיזו יחידה מדובר) ובכלל בטקסט, כיוון שעל התלמיד הקורא טקסט לדעת להתאים את גוף הפועל לנושאו מתוך הנחה שהוא יודע את נטיית הבניינים. כך יהיה גם במגן שלך. שיטה לזכור את הבניינים? אני זוכר אותם על-פי שמם המקורי: فعَلَ فعّلَ فاعَلَ أفْعَلَ تَفعّلَ تفاعَلَ إنْفَعَلَ إفْتعَلَ إسْتفْعَلَ בתחילה אני זוכר שהייתי לומד דוגמה מייצגת לכל בניין - זה גם עשוי לעזור. שיהיה בהצלחה בבחינה.

למעלה