עזרה בבקשה

עזרה בבקשה

יש לי גוש אנטריקוט בנשקל של כ-3 ק"ג ולא ממש בא לי למנגל, וגם לא לצלות אותו בתנור. מה עוד ניתן לעשות עם גוש הבשר(ולא...אני לא מתכוונת לתת אותו למישהו אחר
רוצה להנות ממנו בעצמי ) כיצד "יתנהג" הבשר בבישול ביין ותבלינים? ובכלל מבקשת לשמוע את דעתכם כולל מתכונים גם אם מדובר ממש בחילול הקודש

BiggPoppa

New member
בבקשה

ראשית, גוש כזה מצויין להכנת רוסט ביף - למרות שלא בך לך זה פתרון קל ופשוט להאכלת חמישה ילדים וטעייים. דבר שני - את יכולה לחתוך את הנתח לסטייקים ולעשות במחבת. אפשר אפילו עם איזה רוטב. לדוגמא מה ש bigjack עושה לסטייקים. הצעה אחרונה - לחתוך לרצועות קטנות ולהקפיץ. בתיאבון!

שוב באותו נושא../images/Emo9.gif

תודה על התגובה המהירה. שאלה ברשותך...אם רצוי להמתין עד לחיתוך הבשר האם ניתן להכין את הרוסט ביף בשעות הבוקר ולפני ארוחת הצהרים לחמם ? ואם כן אז כיצד לחמם ?

BiggPoppa

New member
לא ממליץ לחמם

ממליץ לחכות 20-25 דקות לפני החיתוך, מה שאוכלים - אוכלים ומה שלא - אוכלים קר עם חרדל דיזון וחמוץ - אפשר על פרוסת לחם. פשוט מעדן. עוד לא מצאתי דרך לחמם שנית בלי לצלות את הבשר יותר מדי. באופן כללי בשר (ועוף) שבושל בבישול קצר - כמו סטייקים, מוקפצים וגם רוסט ביף לצורך העניין - אני לעולם לא מחמם שנית - זה פשוט לא יוצא טעים. בשר בבישול ארוך - קדירות, צלי, עוף בתנור וכו' - אין בעיה לחמם, בדיוק כשם שעוד מחצית השעה בתנור \ על הכיריים בבישול המקורי לא היו מזיקים.

חימום

האמת שמוקפצים אני מחממת(לא להרביץ
) במיקרו באפשרות של "הפשרה קלה"...וזה מצליח לי לא לקלק את התבשיל

avi5199

New member
הצעה אחרת :

רוסט ביפ זה בשר לא מבושל בפנוכו לא בטוח שטוב לילדים. לילדים אני עושה פשוט מה שנקרא "צלי בשר" ! לוקח את הבשר ומטגן אותו מבחוץ טוב טוב ( "לסגירה" ) אחר כך לוקחים חוט כותנה לבן עבה וקושרים סביב סביב חזק חזק ( זה לא חובה אבל זה שומר על הצורה שלו בבישול. אחר כך מכינים רוטב בנפרד , הבשר מחכה בצד. יש כמה אפשרויות לרוטב: חומרים : פטריות ,שום, קצת שזיפים מיובשים, מים+אבקת מרק עוף , או ציר בשר או מים של מרק. מלח (לא תמיד צריך כי המרק אולי מלוח כבר) פלפל, ותבלינים שאוהבים. בלי הקדמות טיגונים ושטויות אחרות ... פשוט שמים הכל בסיר ומרתיחים את המרק והמרכיבים בסיר גדול... אחרי שהרוטב רותח ( הרוטב צריך להיות בערך בגובה של חצי עד שני שליש מגובה גוש הבשר) טועמים אותו. אם רוצים טעם סיני חמוץ מתוק - מוסיפים כף חומץ אורז וכף סוכר חום (או דבש) כף רוטב סויה, וכפית זנגוויל טרי קצוץ . אם רוצים אם רוצים סתם טעם צלי אשכנזי-יקי שמים רק מרק . אם רוצים בישול בטעם חמוץ מתוק פשוט = מרק עוף או ציר בשר , כמה שיני שום, קצת מיץ לימון, וקצת סוכר... מערבבים וטועמים מאזנים סוכר \לימון עד שלא יודעים להבדיל אם זה חמוץ או מתוק , ואז מכניסים את הבשר. אם רוצים טעם צרפתי אפשר פטריות יין קצת בצלי שלוט וכשאר השטויות של הצרפתים ... אפשר גם רצועות של בשר מעושן , חמאה וכו... בקיצור ברוטב אפשר לאלתר כמה שרוצים אם הוא טעים לפני שמכניסים את הבשר הוא רק יהיה יותר טעים אחר כך. בקיצור כשהרוטב טעים ורותח מכניסים את הבשר , נותנים רתיחה ומנמיכים את האש, מכסים במכסה ומבשלים כשעה - שעה וחצי תלוי בקשיות של הבשר ... בודקים אם הבשר רך מספיק אבל לא מחכים עד שיתפורר ( לדעתי בשר שמיועד לסטייקים לא צריך יותר משעה). מוציאים את הרוטב למחבת, אם יש הרבה מידי רוטב מצמצמים אותו במחבת עד שנהיה סמיך. אפשר להוסיף למחבת קצת עמילן או קמח מערבבים והרוטב נהיה סמיך. בסוף מוציאים את החוטים, פורסים את הבשר לפרוסות, שמים בצלחות, קצת פירה או אורז או פסטה... לייד, ויוצקים מלמעלה את הרוטב ...

פוקסי99

New member
צלי צעד צעד

במקום צלי כתף מס' 5 במתכון המקורי תשתמשי באנטריקוט שהוא יותר איכותי

avi5199

New member
הפרינציפ מאחרי הצלי

הרעיון של מה שקוראים "צלי" הוא הוא לטגן את הבשר כדי שיסגר מכל הצדדים. ורק אחר כך להכניס אותו לרוטב הרותח... האגדה אומרת שאם מכניסים את הבשר קר לרוטב קר ומדליקים את האש , הטעם יוצא ממנו החוצה, ונהיה מרק. ואם מכניסים אותו חם לתוך רוטב רותח, הטעם של הבשר נשאר בתוכו... לא בדקתי בניסוי אם האגדה הזאת נכונה או לא ... אבל אני מאד מקפיד בנושא זה...

../images/Emo8.gif תודה לכולכם. והשאלה...היא....

האם ההתיחסות לגוש אנטריקוט כמו לכתף....יש מצב שהבשר יתפרק? ומה יקרה לו בבישול ממושך? ואם בישול...אזי כמה זמן לבשל?

BiggPoppa

New member
שאלה טובה

גם אותי זה מעניין מבחינת זמניםן. לדעתי זה יצא טעים - אבל חבל על הבשר.

avi5199

New member
גם כתף וגם אנטריקוט זה בשר רך

שניהם צריכים לעבור בישול קצר יותר מבשר שריר ... חשוב גם אם הבשר מיושן או טרי , אם עבר תהליך ריכוך או לא... (ככל שהבשר טרי יותר הוא קשה יותר לבישול) חוץ מזה בישול זה לא מדע מדוייק , צריך כל הזמן לבדוק ולטעום ... במהלך הבישול צריך לבדוק ע"י נעיצת מזלג או חיתוך חתיכה מהקצה וטעימה, ואם הבשר התרכך להפסיק את הבישול לפני שמקבלים פרורי בשר... למשל אני לא משתמש בסיר לחץ, בעיקר בגלל שאי אפשר לדעת מה קורה שם בפנים...

פוקסי99

New member
אנטריקוט או צלי כתף

שני הנטחים יתפרקו בבישול יתר לכן אני מבשל בתחילה כשעה וחצי בסיר רגיל או 3/4 שעה בסיר לחץ פורס לפרוסות ולפי מצב הבשר לאחר הבישול הראשוני מחליט כמה לבשל עוד כדי לקבל את המצב האידיאלי. יש לקחת בחשבון שכל חלק מבשר הבקר טוב למטרה שונה למשל בשר שריר הוא חלק שפעיל ולכן מכיל ז'לטין אש נצטרף לנוזלי הבישול של גולש או בישול בנוזלים ומוסיף המון לרוטב האנטריקוט שהוא חלק פחות פעיל הבשר רך יותר ללא ז'לטין והוא טוב לעל האש או גוש שלם בתנור בכל מקרה כאשר מבשלים צלי ממליץ לסנן את הרוטב ולהגיש יחד עם הבשר כתוספת לאורז או פירה

פוקסי99

New member
אנטריקוט או צלי כתף

שני הנטחים יתפרקו בבישול יתר לכן אני מבשל בתחילה כשעה וחצי בסיר רגיל או 3/4 שעה בסיר לחץ פורס לפרוסות ולפי מצב הבשר לאחר הבישול הראשוני מחליט כמה לבשל עוד כדי לקבל את המצב האידיאלי. יש לקחת בחשבון שכל חלק מבשר הבקר טוב למטרה שונה למשל בשר שריר הוא חלק שפעיל ולכן מכיל ז'לטין אש נצטרף לנוזלי הבישול של גולש או בישול בנוזלים ומוסיף המון לרוטב האנטריקוט שהוא חלק פחות פעיל הבשר רך יותר ללא ז'לטין והוא טוב לעל האש או גוש שלם בתנור בכל מקרה כאשר מבשלים צלי ממליץ לסנן את הרוטב ולהגיש יחד עם הבשר כתוספת לאורז או פירה

למעלה