הצעה אחרת :
רוסט ביפ זה בשר לא מבושל בפנוכו לא בטוח שטוב לילדים. לילדים אני עושה פשוט מה שנקרא "צלי בשר" ! לוקח את הבשר ומטגן אותו מבחוץ טוב טוב ( "לסגירה" ) אחר כך לוקחים חוט כותנה לבן עבה וקושרים סביב סביב חזק חזק ( זה לא חובה אבל זה שומר על הצורה שלו בבישול. אחר כך מכינים רוטב בנפרד , הבשר מחכה בצד. יש כמה אפשרויות לרוטב: חומרים : פטריות ,שום, קצת שזיפים מיובשים, מים+אבקת מרק עוף , או ציר בשר או מים של מרק. מלח (לא תמיד צריך כי המרק אולי מלוח כבר) פלפל, ותבלינים שאוהבים. בלי הקדמות טיגונים ושטויות אחרות ... פשוט שמים הכל בסיר ומרתיחים את המרק והמרכיבים בסיר גדול... אחרי שהרוטב רותח ( הרוטב צריך להיות בערך בגובה של חצי עד שני שליש מגובה גוש הבשר) טועמים אותו. אם רוצים טעם סיני חמוץ מתוק - מוסיפים כף חומץ אורז וכף סוכר חום (או דבש) כף רוטב סויה, וכפית זנגוויל טרי קצוץ . אם רוצים אם רוצים סתם טעם צלי אשכנזי-יקי שמים רק מרק . אם רוצים בישול בטעם חמוץ מתוק פשוט = מרק עוף או ציר בשר , כמה שיני שום, קצת מיץ לימון, וקצת סוכר... מערבבים וטועמים מאזנים סוכר \לימון עד שלא יודעים להבדיל אם זה חמוץ או מתוק , ואז מכניסים את הבשר. אם רוצים טעם צרפתי אפשר פטריות יין קצת בצלי שלוט וכשאר השטויות של הצרפתים ... אפשר גם רצועות של בשר מעושן , חמאה וכו... בקיצור ברוטב אפשר לאלתר כמה שרוצים אם הוא טעים לפני שמכניסים את הבשר הוא רק יהיה יותר טעים אחר כך. בקיצור כשהרוטב טעים ורותח מכניסים את הבשר , נותנים רתיחה ומנמיכים את האש, מכסים במכסה ומבשלים כשעה - שעה וחצי תלוי בקשיות של הבשר ... בודקים אם הבשר רך מספיק אבל לא מחכים עד שיתפורר ( לדעתי בשר שמיועד לסטייקים לא צריך יותר משעה). מוציאים את הרוטב למחבת, אם יש הרבה מידי רוטב מצמצמים אותו במחבת עד שנהיה סמיך. אפשר להוסיף למחבת קצת עמילן או קמח מערבבים והרוטב נהיה סמיך. בסוף מוציאים את החוטים, פורסים את הבשר לפרוסות, שמים בצלחות, קצת פירה או אורז או פסטה... לייד, ויוצקים מלמעלה את הרוטב ...