עזרה בבקשה

Atraf3

New member
עזרה בבקשה

הייתי אצל אורתופד אתמול וקיבלתי אבחנה ראשונית של שחיקה בסחוס הברך, בתוספת כדורים אנטי דלקתיים לנטילה פעם ביום לחמשת הימים הקרובים.
התחלתי לקרוא על הפציעה (אני מתאמן קבוע ויש ל תחרות בקרוב) והרושם הכללי שהבנתי הוא שמדובר בפציעה לא פשוטה שלוקח הרבה יותר מחמישה ימים להתאושש ממנה.
מה מותר לעשות ומה אסור כשיש שחיקה בסחוס? כמה זה חמור? איזה צילום/בדיקה אליי לעבור כדי להבין את חומרת הפציעה בצורה טובה ומדויקת יותר? מה זמן ההחלמה הממוצע?
האם כדאי לי ללכת כבר עכשיו לפיזוטרפיסט או להמתין?
עוד משהו מוזר מאוד- הכאבים לפני שהלכתי לאורתופד היו סבירים, עכשיו הם בעצימות הרבה יותר גבוהה, במיוחד בזמן ישיבה, וזאת לאחר שהתחלתי בנטילת הכדורים ולא עשיתי שום פעילות גופנית.
למה הכאבים מתעצמים אם הפסקתי לבצע פעילות גופנית?
תודה רבה לכל העוזרים

עזרה בבקשה

שלום לשואל,

חסרים לי כמה פרטים חשובים: בן כמה את ? מדוע הגעת אל האורטופד - האם בגלל כאב ? אם כן - כמה זמן כאבה לך הברך קודם לפנייה לרופא ?

בכל זאת, כמה נקודות שחשוב לציין:
1. כשמדברים על שחיקה בסחוס הברך מדובר על שינויים במבנה הסחוס שקורים באופן טבעי עם השנים. אין שום מחקר שמראה על קשר בין האבחנה של שחיקת סחוס (באמצעות צילום רנטגן וכד') לבין הביטוי הקליני (כאב). כלומר, אין הכרח שהכאב בברך קשור למצב הסחוס.
2. חשוב לדעת שסחוס אינו מבנה שמחלים - אי אפשר לחדש סחוס (גם אם יש טיפולים שטוענים שזה מה שהם עושים). אבל כאמור, זה לא אומר שתסבול מכאבים לאורך זמן כי אין קשר בין השניים.
3. כמה מילים על כאב: נהוג לחשוב שכאב הוא מידע שהמוח מקבל מהגוף ומעיד על נזק. זה לא נכון !!! כאב הוא תגובה של המוח (!) לגירוי הנתפס כמאיים ולכן תחושת הכאב מושפעת מאיך שאנחנו תופסים את הסיבה למצב (ולכן כשבדקת והגעת למסקנה שמדובר בפציעה חמורה - הכאב הלך והחמיר).
4. אלא אם מדובר בפציעה חריפה (כמו קרע של שריר שקרה לפני יומיים וכד'), שפעילות גופנית מחמירה אותה - לעצם הפסקת הפעילות הגופנית יש אפקט מזיק יותר מכל נזק פוטנציאלי שהפעילות יכולה לגרום. ולכן, לא מומלץ להפסיק לגמרי לבצע פעילות גופנית (אפשר להוריד עצימות וכד').
5. ממליצה בחום לגשת לפיזיותרפיה, שם יבדקו אותך בצורה יסודית ויתאימו לך תכנית הדרגתית של תרגול שתאפשר לך לחזור לפעילות הגופנית בצורה בטוחה.

בהצלחה,
עדי

למעלה