עזרה בבקשה

MGMG6

New member
עזרה בבקשה

אני סובלת שנים מדיסטמיה עם פרקים מאג'ורים בהפרשים ארוכים.

יש לי בת זוג מדהימה, אנחנו ביחד שנה פלוס ולאחרונה החלטנו לעבור לגור ביחד. הקשר בריא, אנחנו מתקשרות, משלימות אחת את השנייה, יותר ממה שיכולתי אי פעם לבקש.
לפני כחצי שנה החלטתי להפסיק לקחת את נוגדי הדיכאון שלי (אפקסור), לאחר תקופה של שנה שלקחתי באופן קבוע, בהתייעצות פסיכיאטרית כמובן. רציתי לנסות לנקות את הגוף לפני שאני שוקלת להחליף כדורים, כי הרגשתי שהאפקסור משטיח אותי ושאני במצב טוב יותר.
התגובה להפסקת הכדורים הייתה טובה, הרגשתי טוב יותר, כאילו "התעוררתי לחיים", אם כי לא מדובר על איזו אופוריה וזה לא שבעיות שמלוות אותי שנים נעלמו פתאום.
יש לציין שאני גם לא נמצאת בפסיכותרפיה כלשהי, שכן לאחר ניסיונות רבים לאורך השנים לא הצלחתי להפיג מזה תועלת.

בשבועיים האחרונים הרגשתי שהחשק שלי יורד וכך גם האנרגיה. לאחר מכן התחלתי להרגיש ספקות בנוגע לקשר עם זוגתי, ספקות שהכניסו אותי לחרדה טוטאלית. הכל התפרץ ודיברנו על זה, היא לא הבינה מה היא צריכה לעשות כי כל שאלה שהייתה לי התשובה שלי הייתה שאני לא יודעת, ואני באמת לא יודעת. העניין התפוצץ ביום שישי בלילה כשהגעתי למיון ביחד איתה, קיבלתי כדורי הרגעה לימים הקרובים וכן התחלתי שוב את התהליך עם האפקסור.
מאז נסעתי להוריי לכמה ימים, אין לי כוח לעשות כלום, אין לי חשק לעשות כלום, לא בא לי לדבר עם אף אחד, רק לישון. זוגתי תומכת בי מאוד למרות הקושי הרב שלה.

הדבר שמפחיד אותי יותר מכל הוא שהפסקתי לאהוב אותה. אני לא מבינה איך זה יכול לקרות בשנייה, וכל הפסיכיאטרים שראיתי ביומיים האחרונים אומרים שהדיכאון חזר ושהוא צובע הכל בשחור.
האם זה נכון? האם מישהו חווה את זה? האם יכול להיות שקהות החושים הזאת משפיעה גם על תחושותיי לגביה?
אני כל הזמן שואלת את עצמי את שאלת הביצה והתרנגולת, מה בא קודם, האם נכנסתי לדיכאון וזה מה שגרם לכך או האם משהו בי כבה לגביה ובעקבות זה הגיע הדיכאון?
כולם אומרים ההפך ושאי-אפשר להפסיק לאהוב בשניה. אני מנסה להיאחז בזה כי היא הדבר הכי טוב שקרה לי, אנחנו באמת זוג יוצא דופן, יש לנו תקשורת מדהימה ואנחנו ממלאות אחת את השנייה באיזון מושלם.
כמובן שאני כותבת את ההודעה הזאת בדמעות ובהיסטריה ואני רק רוצה לשמוע האם מישהו חווה דבר כזה?

בבקשה, אשמח לכל תגובה
תודה

היי MGMG6

נשמע שיש לכן קשר אוהב, יפה, וממש טוב. מומחית בנושא אני לא, חושבת שאהבה זה לא משהו שנעלם ברגע ויכול להיות, כמו שהצעת, שהדכאון מאפיל על הדבר הנפלא שיש לך. אולי כדאי לנסות את הצעת הפסיכיאטר ולראות לאן זה מוביל ואיך את מרגישה

tingumi1

New member
אני מקווה שאת מרגישה קצת יותר טוב מאז..

ואין לי ספק שזה הדיכאון שצובע הכל בשחור, ושהפחד שלך והחרדה מעצימים את הספקות שיש לך. ואני ממש לא חושבת זה הפוך, ולו בגלל שרגשות לא נעלמים ברגע, וגם בגלל ההפסקה של הכדורים...
אני חושבת שבגלל שמשהו במצב רוח השתנה, התחלת להרגיש שאת מרגישה פחות בעוצמה, ואז נכנסו החרדות והבהלה, שמזינים את המצב ולא נותנים לא לעבור.

אולי תחליטי שבגלל שאת יודעת שרע לך עכשיו, זה לא הזמן המתאים לבחון את רגשותייך. אני מאמינה שהם קיימים, פשוט מכסה אותם שמיכה עבה...
מה דעתך?...

אל תיבהלי..., תקופה היא תקופה, גם אם נראה לך שהיא נמשכת המון זמן..., בפרספקטיבה רחבה מאוד, אפשר בדיעווד לזהות שזו הייתה תקופה.

ודבר אחרון - אני מסכימה עם מי שכתבה מעליי - נשמע שיש לכן קשר מקסים..., וגם בקשר יש תקופות שמרגישים מאוד בעוצמה, ויש תקופות שהלחץ מהמתח (או הדיכאון) הם שמדברים, ואז פחות מרגישים את ה"פיק" הזה, וזה בסדר..., זה יעבור

Lady Stark

New member
היי

מה שאת עוברת נשמע ממש נורמלי לדיכאון מג׳ורי.
בזוגיות האחרונה שלי (אני גם עם מג׳ורי, בתוספת ocd) היו רגעים בהם הרגשתי שלמה ואוהבת מאוד כלפי בן זוגי. וברגעים שחורים יכולתי רק לבכות, ואף מחווה לא שימחה אותי, וגם לא הצלחתי ליהנות מהקשר ברגעים האלה.
יש לי שתי המלצות אליך.
קודם כל, אל תישארי עם זה לבד. תנסי להסביר לה בצורה הכי רהוטה שאת יכולה מה התחושות האלה עושות, ושהן מפילות צל כבד על הכל, וגורמות לנו לפקפק בהכל. ושהן צריכות לעבור כי כל אפיזודה עוברת. תתפלאי כמה שיחה על המצב שלך יכולה רק לקרב ביניכן עוד יותר ולהגדיל את האינטימיות.

ושנית, תשאלי את עצמך שאלה חשובה: האם הספקות שעולים לך לגבי הקשר שלכן באים בצורה טורדנית? כי אם כן, כל אובססיה הופכת שלולית לאוקיינוס ויכולה לבלבל ולהשפיע על ההיגיון. בתור מישהי שסובלת גם מאוסידי, אני יודעת לומר כמה טורדנות מבלבלת.

ורוצה גם להוסיף שממש חשוב שכן תטפלי בעזרת פסיכולוג. אין לנו את הכלים לעבוד לבד על הבעיות האלו. זאת האמת. ואת גם לא צריכה לעבור את זה לבד. חבל שתסבלי.
פסיכולוג/ית יוכלו לתת לך תשובות לכל דאגה וגם לעזור לך לצלוח את המהמורה הזאת בקשר שלך.
יש אפשרות לאיפול מסובסד דרך קופח.

למעלה