עזרה בבקשה...

  • פותח הנושא ZDV
  • פורסם בתאריך

ZDV

New member
עזרה בבקשה...

שלום, אני חדש. אולי ההודעה הקודמת שלי הייתה ארוכה מדי. מישהו כאן משתמש במקרה בסרנדה? אני אישית התחלתי להשתמש ואני מרגיש ממש רע בימים האלה. קשה לי לישון בלילה, אין לי תיאבון, אין לי חשק בכללי לכלום, ואני לא יודע כבר אם זה אפשרי שהמצב רוח הזה הגיע בגלל הכדורים, או סתם בגלל שאני במצב קשה. אני חייב לציין שאף פעם לא הייתי מבואס כל כך הרבה זמן, ועוד מדבר שלא ברור מהו.
 

noname20000000

New member
היי,

אני אמנם לא משתמשת בכדורים האלו, אבל התחלתי תרופה חדשה לפני קצת מעל חודש (אדרונקס) וגם אני חווה תסמינים לא נעימים, פיזית ונפשית.
אני לא יודעת אם זה אפשרי שתרופה נוגדת דיכאון תשפיע דווקא לרעה על מצב הרוח, אבל אני לא מוצאת הסבר טוב יותר לחלק מהרגשות והמצבים שפקדו אותי בשבועות האחרונים.

אני חושבת שבמקרה כזה כדאי לשוחח בהקדם עם הפסיכיאטר שאיתו אתה נפגש.
 

ZDV

New member
יש לי תור אל הפסיכיאטר בתחילת שבוע הבא

ואני כבר לא יכול לחכות לזה. אני מרגיש ממש לוזר בימים האחרונים. הרגשתי בעבר רע מכל מינה מצבים, אבל אני לא חושב שהרגשתי ככה אף פעם. הפסיכיאטר אמר לי שזה פסיכולוגי, אבל אני כבר לא בטוח בקשר לכלום. בחוברת של הכדורים כתוב, שמספר של אנשים בטווח הגילאים 18-24 התחילו לחוות דיכאון, וחלק אפילו ניסו להתאבד. ז"א שיש סיכוי שהכדורים האלה מסוכנים.
 

noname20000000

New member
תחזיק מעמד.

אני מבינה אותך לחלוטין, גם אצלי התור הוא ממש בימים הקרובים, וגם לי קשה לחכות.
בינתיים אני משתדלת להעביר את הזמן ולהסיח את הדעת ככל האפשר.
 

ZDV

New member
תחזיקי גם מעמד

נשתדל להעביר את הזמן בצפיית סדרות וכו'

אפשר לשאול למה את מבואסת, או כמה זמן את במצב הזה?
 

noname20000000

New member
בוודאי, שאל בחופשיות.

הדיכאון שלי התפתח לאיטו בערך מאז שהייתי בת 13, והתחלתי טיפול פסיכיאטרי לראשונה בגיל 16.

אני לא יודעת אם קיימת סיבה מסוימת שבגללה נכנסתי לדיכאון.
לדעתי זה עניין של חוסר מזל בגלל גנטיקה דפוקה (אבא שלי ניסה להתאבד 3 פעמים בחייו, אבל כרגע אני לא יודעת יותר מזה על ההיסטוריה הנפשית שלו) ואופי מסוים, שיחד היוו חממה מושלמת להתפתחות של דיכאון.

אז בשורה התחתונה מדובר על כ-7 שנים במערכה.
 

ZDV

New member
איך את מתמודדת?

זה נשמע לא פשוט 7 שנים. מה עוזר לך להרגיש טוב למשל?
 
לא מכירה את התרופה הזו

אבל לוקח לתרופות מהסוג הזה זמן עד שהם חודרות ומתחילות להשפיע.
תנסה לשאול את הרופא שלך.
 

ZDV

New member
שהייתי אצלו בפעם האחרונה

הוא אמר לי שזה פסיכולוגי ושלוקח זמן, אבל אני משתמש בכדורים האלה כבר 13 ימים, והדיכאון שלי לא מפסיק. אני קם בבוקר עם הרגשה מחורבנת, וגם בשעות המאוחרות של הלילה אני סובל. בערב זה קצת נרגע. אני לא יודע כבר מה לחשוב.
 
לתרופות האלה לוקח כשלושה שבועות להתחיל להשפיע

אם אתה במצב קשה, אתה יכול לבקש משהו להרגעה. ( כמו ובן...)

אגב, הרבה פעמים, דיכאון חזק יותר בבוקר, והמצב משתפר בשעות הערב....
עוד קצת סבלנות,
אני יודעת שזה קשה, אבל אין ברירה.
 
עוד קצת סבלנות

אם אתה במצב קשה, אתה יכול לבקש משהו להרגעה. ( כמו ובן...)

אגב, הרבה פעמים, דיכאון חזק יותר בבוקר, והמצב משתפר בשעות הערב....
עוד קצת סבלנות,
אני יודעת שזה קשה, אבל אין ברירה.
 

Lady Stark

New member
לא הייתי מציעה לו לבקש ואבן

כמו שנאמר לך כבר בעבר, צריך להיזהר לפני שמייעצים דברים כאלה בפורום הזה, בפרט שזהו לא פורום ייעוץ.
לידיעתך, כדור הרגעה למצב של דיכאון שאינו חרדתי, עלול להציף חזק יותר את הדיכאון.
 

Lady Stark

New member
היי

לתרופות מהסוג של סרנדה לוקח בין שבועיים לחודש עד שהן מתחילות להשפיע.
ובשבועיים הראשונים יש החמרה במצב. חבל שלא אמרו לך מראש שהתחלת טיפול היא קשה.
תנסה בשבועיים הקרובים כמה שיותר לפנות לעצמך זמן למנוחה.
ועצה אישית שלי - תגיד לעצמך כמו מנטרה שזה זמני ומה שאתה עובר הוא טבעי ומוכר ותהליך שקורה לכל אחד שמתחיל טיפול תרופתי.
בעוד כשבועיים תתייעץ עם הרופא שנתן לך את הכדור ותראה אם הוא משפיע לטובה או לא.
אגב, המליצו לך כאן לבקש כדור כגון ואבן. זה לא מומלץ במקרה של דיכאון אלא במקרים של חרדה. כדור הרגעה לדיכאון עשוי להגביר אותו.

אבל באמת, תישאר בקשר עם הרופא ותעדכן ותתייעץ.
 

ZDV

New member
תודה, קצת הרגעת אותי.

אני חייב לציין שאתמול, בניגוד לימים האחרונים הייתי "שקט" בלילה, ישנתי המון בניגוד לימים הקודמים, מ9 וחצי עד 7 בבוקר. העניין שבניגוד לימים הקודמים החלטתי שאני אקח את הכדור בבוקר, ולא בלילה, ואולי מבחינה פסיכולוגית זה גרם לי לישון יותר בשקט. בימים הקודמים הייתי קם פתאום בלחץ באמצע הלילה.

אם אני יכול לפרט קצת, המצב של הדיכאון שלי התחיל ככה... בכל הסיפור הזה הייתה איזו בחורה שפגשתי שוב (אני מכיר אותה הרבה זמן, יותר מחצי שנה) והתחלתי להרגיש אליה דברים. בהתחלה "האשמתי" את המצב שלי בהקשר שלה. חשבתי עליה כמו על סם, שאני צריך את הסם הזה בשביל להירגע. בהתחלה הכל מבחינתי היה נראה טוב ויפה, עם ציפיות ופרפרים, אבל בתקופה של הכדורים זה הפך מבחינתי לדבר מלחיץ. הדימוי העצמי שלי ירד, התחלתי לחשוב שאין לי בכלל סיכוי איתה, ומי אני בכלל. מה שמבאס אותי, שבמקום שאני אשמח ושהיו לי ציפיות, אני מלא בייאוש ובחוסר ביטחון, בניגוד למה שקרה בהתחלה. אף פעם לא הייתי בדיכאון ממושך, תמיד קרו לי כל מינה דברים שגרמו לי לייאוש, ופשוט ברחתי מהם כי הרגשתי לחץ אדיר, ואחרי כמה ימים, או שעות נרגעתי (אבל חייתי בבריחה ובחוסר התמודדות). חוסר היכולת שלי להתמודד עם מצבי לחץ, הביא אותי לחשוב שאני צריך טיפול תרופתי, ואולי עכשיו שאני נמצא בלחץ בשתי חזיתות (בחורה וכדורים), אז אני מרגיש את אותם הרגשות, של רצון הבריחה שאני כל כך מכיר. הראש שלי ישר מקפיץ לי לראש מחשבות של להפסיק את הטיפול בכדורים, והפחד הזה שהכדורים לא יעזרו לי בכלל. אני תמיד פסימי בחיים. תמיד שקורה לי איזה משהו אני תמיד חושב בגישה שלילית שזה לא יצליח. תמיד שיש לי איזו התמודדות, אני מגיע עם ביטחון מופרז בהתחלה, ואז אחרי כמה זמן אני ישר מאבד את הביטחון שלי, בלי שום סיבה ריאלית באמת. היום למשל קמתי עם תחושה בבוקר שעכשיו יש לי "קהות רגשית", שפתאום כלום לא מעניין אותי, וזה רק בגלל הכדורים (שאני משתמש בהם שבועיים, וארבעה ימים ראשונים לקחתי חצי כדור). יש לי את הפחד הזה שאני לא יוכל לשאוף, לרצות, לשמוח ולהשיג דברים. אני רוצה לחזור ליהנות, ולהרגיש כמו שהרגשתי בהתחלה, שתהיה לי שאיפה עם הבחורה, שהדברים שעניינו אותי, יחזרו לעניין אותי. אפילו איבדתי את החשק לאכול ולקרוא. אני פתאום מפחד שאני אאבד את החשק מההנאה של החיים.

אני מקווה שתגיבו לי, כי זה באמת עוזר לדבר על זה, לשתף ולשמוע אחרים.
 

Lady Stark

New member
היי

אני מבינה אותך. גם אצלי מה שהציף את הדיכאון היה קשר רומנטי. הרבה פעמים כשאנחנו מתאהבים זה מעלה רגשות שהיו חבויים קודם ועכשיו מאלץ אותנו להתמודד איתם.
תנסה להסתכל על זה ככה: אם יש לך מלחמה בשתי חזיתות, תדאג קודם לבריאות שלך ותן לעצמך לעבור את התקופה הקשה עם הכדור ואז תיגש להתמודד עם הבחורה.
קח את זה צעד צעד. אתה עוד צעיר ולא צריך להספיק הכל בבת אחת.
אם אתה מרגיש שיש אצלך אלמנט של אובססיה עם הבחורה, אתה בטוח שהקשר הזה נכון לך? סליחה אם זו שאלה קשה אבל שווה לחשוב על זה.
המלצה ממני: תמסה להוריד את קצב המחשבות שלך בנוגע לביטחון העצמי שלך. התנודות בביטחון (למעלה ולמטה) יירגעו אם תחשוב פחות כמה אתה מסוגל או לא לכבוש את כל היעדים שלך. אתה לא במבחן ולא תחת זכוכית מגדלת, אז תנסה לא להתייחס לעצמך כאילו אתה כן.
והכי חשוב - ממליצה לחכת לטיפול פסיכולוגי. נשמע לי שהדיכאון דלך הוא בבסיס קוגנטיבי ואתה יכול לעבוד על הדברים האלה. בסך הכל אתה אדם מודע לעצמו ולא צריכה להיות לך בעיה להרגיש הקלה משמעותית עם טיפול טוב.

ולגבי הדיכאון והקהות הרגשית שהכדור גורם להם - אתה תראה שכל יום זה יירגע עוד קצת. שמחה מאוד שהצלחת לישון טוב יותר. לאט לאט. זה יירגע.
 

ZDV

New member
קודם כל תודה רבה. אני חושב שאחת הבעיות שלי

היא רגשי נחיתות, תמיד אני מסתכל על אחרים ובודק את ההצלחות שלהם בהשוואה אלי, הדבר הזה גורם לי להרגיש נחות מאחרים. אם אני נתקל באנשים חכמים, או אנשים שנראים טוב, אני מוריד את עצמי באופן אוטומטי. הדברים האלה מובילים גם לדיכאון וגם לפחד מאנשים שנראים מוצלחים. לא עשיתי צבא בגלל שהרגשתי נחות מאחרים, מאותה סיבה עזבתי את הבית ספר, ובגלל זה לא עשיתי בגרות והרסתי לעצמי את הלימודים. אפילו להוציא רישיון אני מפחד, רק בגלל שאני מפחד להיכשל ולא להצליח. אני לא יודע מה אני אעשה בינתיים, אין לי שום תוכניות, הייתי אמור לשרת בצבא, ופתאום אני סתם בבית בלי כלום בלי שום תוכניות לעתיד.
האמת שאני חושב שהאובססיה שלי בקשר לבחורה, קצת ירדה בזמן האחרון. לא ראיתי אותה הרבה מאוד זמן, וזה היה לי ממש קשה, אבל בימים האחרונים זה קצת ירד (יכול להיות שזה בגלל הכדורים). אני מדבר איתה רק בפייסבוק מדי פעם.

החלטתי לקחת כדורים בגלל שאני מגיע למצבים הקשים האלה, אז ישר אני מאבד תקווה ומתחיל להתבאס, לא ממש להיכנס לדיכאון עמוק, יותר איבוד תקווה לתקופה, עד שאני מתאושש. אבל בכל זאת הגעתי למצב שראיתי שזה חוזר בכל מצב, אז מן הסתם הדיכאונות התחילו לגבור, ברגע שהבנתי שהביעה חוזרת (פעם חיפשתי תירוצים לבעיות בעולם שמסביב), אז הדיכאונות התחילו להיות יותר ארוכים והשפיעו עליי יותר חזק. פעם שהיה קורה לי משהו רע, והייתי מתבאס, אז אחרי כמה שעות הייתי מתכחש לכל, וחוזר לעצמי, כמובן שלא הייתי ממשיך להתמודד.
 
למעלה