עזרה בבקשה...

נועלין

New member
עזרה בבקשה...

שלום לכולם!
לקראת פורים אני רוצה להכין עם התלמידים שלי (בית ספר יסודי ביפו) בובות תהלוכה לסיבוב עדלאידע בשכונה... חשבתי על בובות מוט גבוהות עם ראשים מקלקר מצופים בעיתונים. הבעיה היא שקלקר (מסתבר) נ ו ר א יקר ולא יעמוד בהגבלות התקציביות... למישהו יש מושג איפה אפשר להשיג משטחי קלקר ממוחזרים/לא יקרים? ובלי קשר- אשמח לקבל כל טיפ להכנת בובות תהלוכה...
המון תודה מראש!
נועה (שתמיד הייתה קוראת סמויה שלכם...)

פ י ו ל ה

New member
תגידי

כמה בובות את צריכה?

שאבין בערך מה הכמות המדוברת של עבודה ושל חומר שנדרש לך לפני שאני זורקת לך כל מיני רעיונות..

אולי תכינו מבלוני אורז מצופים בניר עיתון?

הכנו כשלמדתי ת.בובות והם בובות קרנבל..יוצא יופי

אהלן נועלין

זוכר אותך...

שחרזדה הציעה רעיון מעניין ואם היא גם התנסתה בזה בהצלחה - שווה לנסות!
אני לא יודע מה גילאי הילדים ומה היכולות שלהם...אבל...
יש כל מיני אפשרויות

בלון שעליו עובדים עם עיסת נייר (את יכולה לגוון בגדלים ע"פ גודל הבלונים, קטן, בינוני, גדול ויש גם ממש ענקיים) ושכבות העיסה יוסיפו גם הן נפח.
ראשים בינוניים בגודלם ניתן להכין מגרבי ניילון ישנות, כן...של נשים!
אפשר למלא אותן בצמר אקרילן (הכי נוח), חתיכות ספוג או גוש ואפילו בעיתונים ואת תוויי הפנים ניתן ליצור מכדורי קלקר, משאר חלקי הגרב ממולאים בצמר אקרילן וצבועים בצבעים מתאימים, או מקרטונים וחפצים מכל סוג: גלילי נייר בגדלים שונים, פקקי יין ואפילו פותחנים...בקיצור כל חומר שנמצא בסביבה של כולנו וכיד הדמיון הטובה.
בהקשר של חפצים מהסביבה אפשר ליצור יופי של בובות מחומרים ממחוזרים,
יש בקבוקים גדולים של חומרי ניקיון, מרככי כביסה, שתייה ממותקת, מכלי מים מינרליים (הגדולים שיש בבר מים של נביעות וכדומה)
ושוב יצירת תווי פנים כמוזכר למעלה, שיער מצמר, פאות ואביזרים נלווים בהתאם לדמות (כתר למלך,מלכה וכ'ו) יעשו את העבודה!
לוקחים מקל של מטאטא או כל מקל אחר בגודל שיתאים לצרכים ובהתאם ליכולת של המפעיל\ה\ים להחזיק.
תופרים סוג של "שמלה ארוכה" מהצוואר עד הרצפה, כך שתסתיר (אם רוצים) את המפעיל ועושים לו חורים לעיניים במקום הנכון.
ואפשר שהמפעיל יהיה גלוי ואפשר גם וגם ואפשר להוסיף ידיים ואפשר...ואפשר...ואפשר
יש כ"כ הרבה רעיונות ואפשרויות שפתוחים בפנייך!
הכל בהתאם לתקציב, ליכולות של כל הלוקחים חלק בפרויקט, לזמן, לרצון ושוב...בעיקר לדמיון

מקווה שעזרתי לך או לפחות נתתי לך השראה לרעיונות אחרים.
העיקר שיהיה בהצלחה

עדכני אותנו בכתב ובתמונות לאורך התהליך.
ואולי כבר הגיע הזמן שתהיי קצת פחות סמויה והרבה יותר גלויה ופעילה?!

לידים ורגלים אפר להשתמש בשקיות נילון

ממולאות בעיתונם מצוקמקים.
קל במשקל וניתן לעיצוב.
להשגת גמישות ניתן להכניס חוט תיל ואז אפר לכופף את הידים

נועלין

New member
וואוו! תודה לכולכם!!

רק כדי לתרום קצת מהידע הבאמת (לא) מקצועי שלי, מצרפת דוגמא לשתי בובות גדולות שהכנתי לפני מספר שנים עם קבוצת ילדים במועדונית לילדים בסיכון.
הראשים של שתי הבובות היו עשויות באופן הבא:
כדור מעיתונים מקווצ'צים שעליהם הדבקנו קופסאות פלסטיק ממוחזרות (גבינה, חומוס...) ומעל הכל ציפינו בעיסת נייר שעליה טכניקת רצועות. השארנו חור באזור הצוואר.
כשהרצועות התייבשו, גרדנו מבפנים את עיסת הנייר שלא התייבשה ונשארה רק המעטפת החיצונית - אותה, כמובן צבענו וציירנו תווי פנים.
את הגוף תפרו הילדים מבדים ישנים(מצעים) מלאים בספוגים ממזרונים ישנים אותם גזרו לחתיכות. הם תפרו גם בגדים, הוסיפו מקלות לידיים וכך נוצרו מלך ומלכה שיכולים להזיז את ידיהם.
הבובות הוצגו בתערוכה של מועדוניות בנושא מחזור ו"קיבלו" את פני האורחים שהגיעו בתנועות ידיים...
הבעיה היא שהבובות היו כבדות מאוד ולא ניתן לסחוב אותן במסגרת של עדלאידע. זו הסיבה שפניתי להתייעצות. שוב- המון תודה על העזרה!!!

נועלין

New member
היות ובדרך כלל אני באמת סמויה..

ניסיתי להעלות כמה תמונות המתארות את תהליך העבודה. מסתבר שעלתה רק תמונה אחת (של התוצר הסופי)- אם מישהו רוצה לראות את השאר- תצטרכו להסביר לי איך לעשות את זה...

העלאת תמונות - הסבר

שלא כמו בפייסבוק, הממשק של תפוז לא מאפשר העלאה של מס' תמונות בבת אחת, פשוט צריך להעלות אותן אחת אחת בהודעות נפרדות.
לוקח עוד שתיים ורבע שניות, אבל תודי שאנחנו שווים את המאמץ

אגב, הבנת שהתשובה היא שברור שרוצים עוד תמונות מהתהליך!

הגאווה שבסוף התהליך גם בתמונה

פשוט הוספת את התמונה האחרונה והחשובה כקובץ ולא כתמונה.
ובגלל שבהחלט יש סיבה לגאווה אז כדאי שכולם יראו!!!
תודה שנענית לבקשה ושיתפת אותנו

נועלין

New member
תודה! נחמד להראות ולהיראות...

יש למישהו רעיון באילו דרכים אפשר לשאת (פיסית) בובות תהלוכה גדולות? איזה מבנה\מוט צריך לייצר כדי שניתן יהיה להחזיק את הבובה במהלך ההליכה?
...כמו שבטח הבנתם- אני לא בובנאית וחסר לי ידע טכני. מצד שני- אני תמיד שמחה להתנסות בפרויקטים מעניינים והשנה,כאמור, יזמתי עדלאידע בבית הספר בו אני עובדת. אנחנו מתחילים לעבוד על הבובות בשבוע הקרוב, כך שכל רעיון יתקבל בברכה...
שוב- תודה!
נועה

למעלה