עזרה בבקשה!!

נטלי666

New member
עזרה בבקשה!!

היי, אני טיבעונית (מישהו זוכר אותי?) וסובלת מדלקת פרקים חמורה (אני בת 17), אבא שלי חושב שהטיבעונות מגבירה את הכאבים (זה עד כדי שאני לא יכולה לעמוד) אז הוא רוצה שאני איהיה רק צימחונית וזה קשה לי מאד . אני זוכרת הודעה שכתבתי שבוע שעבר שאמרתי שדיאטה טיבעונית לא שלמה במאת האחוזים מבחינת הויטמינים וכו´ ואז אמרתם לי שהיא יכולה להיות. בקיצור: אתם יכולים לתת לי טיעונים לתת לאבא שלי שהטיבעונות מספקת לי את כל הערכים התזונתיים? אני חברה בפורום הזה הרבה זמן ויודעת שכל יום יש הודעה כזו אבל זה ממש חשוב לי. תודה מראש נטלי

lilithmm

New member
עצה טובה לנטלי!

שלום לך נטלי! אני מאוד שמחה שאת פונה אלינו בקשר לבעייה שלך. לפי דעתי כל עיצה שניתן לך פה לא יכולה להיות הכי טובה שאפשר, כי אנחנו לא יודעים איזו בעייה גופנית בדיוק יש לך, ממה את סובלת ואיך אפשר לעזור לך בגלל מצבך המיוחד. את צריכה יעוץ מקצועית מבעל נסיון! אני מאוד ממליצה לך לפנות בקופת החולים שלך, לתזונאית שהיא גם טבעונית, היא וודאי תשלח אותך לבדיקות דם מסודרות וממצות וכך תוכל להרכיב לך את התפריט המתאים לך ביותר! אנא עדכני אותנו! בהצלחה!

דורון ק

New member
בעקרון להיפך

ישנם מחקרים המראים על שיפור רציני אצל אנשים עם דלקת פרקים כתוצאה ממעבר לתזונה צמחית. ולא צריך טיעונים-לכל יסוד תזונתי חוץ מויטמין B12 ישנו מקור צמחי אמין. כמו כן את כמובן יכולה להיוועץ עם תזונאי.

../images/Emo101.gif בדרך!

טוב אז ככה, אני ממליץ לא להפוך את עניין התזונה למריבה עם אבא שלך, כי ברגע שזה יהיה מריבה הוא ינסה לעשות הכל כדי להוכיח את טענותיו (זו תכונה אנושית שכזו...). נסי לגשת לאבא שלך בגישה של בוא נחקור את הנושא ביחד. טיעון לאבא שלך שהטבעונות מספקת את כל הערכים התזונתיים? חובת ההוכחה עליו. אם הוא טוען שיש ערך תזונתי שלא קיים בתזונה צמחית. שיראה לנו אותו. אני מבטיח לך שכל ערך תזונתי שיתן אנחנו ניתן מקור אמין מתזונה צמחית (מלבד בי-12, אבל לו גם אין מקור אמין אמיתי מתזונה בשרית). אם אבא שלך מעוניין לשמוע דעות של כמה בעלי מקצוע בנושא תפני אותו לאתר של PCRM (ועידת הרופאים לרפואה אחראית) אשר ממליצים על תזונה צמחית כהתזונה הבריאה ביותר. אולי דורון יוכל לקשר לסימוכין (=מחקרים מדעיים) שמדברים על היתרונות בתזונה צמחית לחולי דלקת פרקים.

דורון ק

New member
מאמרים...

הנה כמה תקצירי מאמרים/מחקרים שניתנים לקריאה בנט-ניתן לרכוש תמורת תשלום את המאמר המלא. אם תרצו עוד מאמרים הניתנים להשגה בספריה רפואית/תשלום וכו´ אז תבקשו-זה מה שיש בנט.

אני צריך עזרה ממך...

בדיקת הדם האחרונה שלי הייתה תקינה לחלוטין חוץ מערך אחד שנקרא MPV שהיה מתחת לערך התקין. הרופא המוצלח שלי (כוונתי היא כמובן לרופא רשלן בצורה מחרידה שהדבר היחידי שהוא יעיל בו זה להדפיס לי הפניות לבדיקות ומומחים שאני רוצה...) אמר לאבא שלי (שיש לו אותה בעיה) שזה איזושהי תופעה גנטית שמופיעה אצל 10% מהאוכלוסיה, ובקיצור התעלם לחלוטין מכך... רציתי לדעת מידע אמין ונורמלי על המרכיב התזונתי הזה, מה תפקידו, מה חשיבתו, מהי אותה תופעה גנטית שהרופא שלי דיבר עליה...

טוב יש לי את התשובה...

MPV - mean platelates volume איזשהו מדד המספק את נפח טסיות הדם ביחס לנפח הכולל של כדוריות הדם. לא ברור מדוע ממשיכים לבדוק את הערך הזה מכיוון שהוא הוכח כמשתנה מאוד מאוד מאדם לאדם ובמקרה של מדדים תקינים בשאר הבדיקה אין שום סיבה לדאגה מסטייה של מדד זה. מה ששיעשע אותי זה שבאתרים רפואיים מהרמה הראשונה התייחסו למדד הזה בזלזול מוחלט ("לא ברור איזה מידע הוא מספק לנו") וחלקם אפילו לא זיהו אותו...
אפשר רק לנסות לנחש איפה ולמה עדיין בודקים אותו...

דורון ק

New member
MPV-ממוצע נפח טסיות

Mean Platelet Volume-זה חלק מבדיקת ה-CBC(המטולוגיה). הטסיות בעלות מבנה דומה לזה של תא והן הרכיב הקטן ביותר בדם-התפקיד העיקרי של הטסיות זה ליצור את קרישת הדם. ערכים מחוץ לנורמה של טסיות(PLATELETS) יכולים להראות על מספר מצבים שונים. לעומת זאת ה-MPV זו בדיקה פחות משמעותית המחושבת על ידי מכונה הנותנת אינדיקציה לגודל הממוצע של הטסיות,טסיות חדשות גדולות יותר וערכים גבוהים מראים על כך שיותר טסיות מיוצרות-נתון זה מספק מידע על תהליך יצור הטסיות במח העצם. אכן מושפע גם מפקטורים גנטים ואני מניח שלאחר קריאת ה-CBC הרופא לא יתן שגיאה,זה לא כל כך מסובך-לא משמעותי.

דורון ק

New member
לא משנה...

אם הוא התרשם שחוץ מזה הכל בסדר(בקורלציה לבדיקה)-סטיה ב-MPV לא משמעותית בכלל.

למעלה