עזרה בבקשה

mistertbz

New member
עזרה בבקשה

בס"ד
נסיתי את המתכון לקרם תותים בבלוג הטבעוני אבל לא הצלחתי ואני רוצה לדעת למה...יכול להיות שלא שמתי מספיק תותים? או לא השתמשתי במספיק קצפת?
עוד שאלה: האם אותה גבינה שיוצאת מהסויה יכולה לשמש כתחליף לטוב טעם שמשמשת לאפיה? אפשר לעשות ממנה אולי שמנת חמוצה (אני מגזים?)
ואם אפשר בבקשה גם מתכון קל לגבינה צהובה טבעונית. כל המתכונים שראיתי זה עם שמרי בירה ואגר אגר, למה צריך שמרי בירה?

תשובות לחלק מהשאלות

לא ניסיתי את קרם התותים מעולם, אבל החיפושית פה תיתן יד

אפשר לעשות מהגבינה שיוצאת מהסויה תחליף גבינה לאפיה, בהחלט. האם אפשר לעשות שמנת חמוצה? נראה לי שכן, בעזרת להוסיף אפילו עוד קצת מיצלימון ועוד שמן, ולטחון ביחד במעבד מזון למרקם חלק.
גבינה צהובה טבעונית שנשמעת לי הכי קלה היא בthe vlog.
שמרי בירה זה לטעם.

ladybug6

New member
אולי תסביר מה לא הצליח?

המרקם היה נוזלי? הטעם לא היה טעים? משהו היה חסר? תן כיוון וננסה לעזור..
&nbsp
לא מכירה טוב טעם אבל גבינת סויה ביתית דומה לריקוטה ואכן מתאימה לאפייה. שמנת חמוצה היא לא. שמנת חמוצה היא הרבה יותר נוזלית ויש לה מרקם אחר. אם אתה רוצה להחליף שמנת חמוצה תגיד לנו מה המתכון וננסה להמליץ בהתאם.
&nbsp
גבינ"צ טבעונית שהיא לא נזק בריאותי זה רק המתכונים שמבוססים על אגוזים או שמרי בירה. ממליצה לנסות את המתכון הזה, שמעתי עליו דברים טובים:
http://www.tlvegan.com/il/recepies/recipes/maincourse/פיצה-איטלקית/

mistertbz

New member
תגובה

בס"ד
היה נוזלי מדי וכשניסיתי להקפיא קיבלתי גלידה לא מוצלחת. יכול להיות שלא שמתי מספיק תותים או שלא נתתי להם להגיר נוזלים מספיק. היה חסר טעם של תותים
ההחלפה של השמנת החמוצה היא לא במתכון, אלא כתוספת בצד
תודה רבה על העזרה ועל הסבלנות

ladybug6

New member
דבקת במתכון המדויק?

כי צריך להקציף בנפרד קצפת צמחית ואז לקפל פנימה את תערובת התותים והטופוטי. ולהזהר לא לשבור אותה.
אם לא התייצב, כנראה הקצפת נשברה או לא הוקצפה כראוי, או שלא השתמשת במצרכים שכתובים במתכון אלא החלפת אותם במשהו אחר שלא עבד..
&nbsp
לשמנת חמוצה ככה בפני עצמה אין מקבילה טבעונית, הכי קרוב לזה יהיה יוגורט ביתי ולדעתי זה לא ממש אותו דבר.

mistertbz

New member
טוב כנראה שלא....

בס"ד
שכחתי משהו חשוב חשוב: מתכון טבעוני לרקם פטיסייר יש? :)

ladybug6

New member
לא שיצא לי לנסות.. בגוגל יש כל מני

אבל לא יודעת להמליץ על מה שלא ניסיתי בעצמי :)

למעלה