עזרה בבקשה

דולר13

New member
עזרה בבקשה

זכינו באופציה לרכישת דירה במכרז של כוחות הביטחון בהנחה של 20% ומאלצים את כל הרוכשים לקחת משכנתא באותו הבנק, משהו כמו קבוצת רכישה, הבעיה שאין אפשרות ללכת לבנקים אחרים.
ההצעה הראשונית שקיבלנו מהבנק:
300K בפריים 0.2- ל-30שנה
357K קבועה לא צמודה 5.5% ל-25שנה
357K משתנה כל חמש צמוד למדד 3.83% ל-30 שנה
יש לנו מספר שאלות
1. נניח שאני חותם היום על משכנתא של מיליון שקל שיועבר לקבלן בתחנות מסוכמות מראש בהתאם להתקדמות הפרוייקט ובעוד שנתיים בתשלום האחרון אני מביא מהבית 200K ומודיע לבנק שאני מעוניין להקטין את המסלול שממנו הבנק היה אמור להעביר את התשלום לקבלן, האם זה אפשרי לחתום ולא למשוך ממסלול מסויים בסופו של דבר או למשוך פחות? (זה קריטי לי כי אם כן אני אעדיף במשא ומתן עם הבנק לקחת תשלומים אחרונים ממסלול בעייתי ובעוד שנה וחצי כשיפתחו קרנות להכניס עוד כסף למשכנתא).
2. אם אני לוקח משכנתא של מיליון שקל, יש ממוצע של כמה ריביות אני אמור להחזיר בסוף התקופה שנותן לי אינדיקציה אם לקחתי משכנתא כדאית או לא? (500K,700K,900K.....).
3. האם ניתן לבנות תמהיל עם חשיפה קטנה לעמלת פירעון מוקדם?
4.מאיפה אני יכול לקבל אינדיקציה על הריביות?

אני מחפש תמהיל שיהיה כמה שיותר קל למיחזור או מסלולים שניתן לסגור מהר בגלל שכרגע אני מוגבל לבנק אחד ומרגיש שיכולת המשא ומתן שלי מולו חלשה.
אשמח לקבל טיפים ועצות.
תודה לכל המשיבים וסליחה על המגילה....

תשובות

1. אתה לא "חותם על משכנתא" אלא אתה חותם למעשה על מסגרת אשראי. כמו שבחשבון העו"ש אינך חייב להשתמש בכל המסגרת, כך גם במשכנתא, אינך חייב למשוך את כל הסכום שהבנק העמיד לרשותך. אבל שים לב, תנאי המשכנתא שלך תלויים בגודלה. הבנק חישב את התנאים לפי מה שאמרת שתיקח ולא לפי מה שלקחת בפועל ולכן יש חשיבות לתכנון נכון של התהליך.
&nbsp
2. בהחלט. יש לבצע חישוב כמה תשלם בסך הכל לבנק תחת הנחות עבודה לגבי שינויי ריבית ומדד בעתיד. לצערך בבנק לא ניתן לקבל נתון זה.
&nbsp
3. ניתן. יש לכך יתרונות וחסרונות, כמו לכל מסלול. לפני תכנון המסלולים כדאי לך לשלוט ביתרונות וחסרונות של כל מסלול ואז לתכנן את המשכנתא שלך לבד או באמצעות איש מקצוע מטעמך (אחד שלא מקבל שכר גבוה יותר מהבנק ככל שאתה משלם יותר).
&nbsp
4. השאלה אינה ברורה אלא אם היא חזרה על השאלה מסעיף ראשון. על אחוז הריבית ממילא אינך יכול לנהל משא ומתן כיון שהוא כבר נוהל בשמך על ידי העמותה.
&nbsp
בהצלחה,
&nbsp
רימון חייט
מנהל פורום נדל"ן בתפוז
כותב הספר משכנתא יעילה - http://bit.ly/myehila
תובנות בחינם לייעול המשכנתא שלכם: http://bit.ly/effteam
הרצאה שלי בנושא נדל"ן, השקעות ומשכנתאות: http://bit.ly/EffeLecture
טלפון: 03-549-6611

נגבי2

New member
שני סנט

1. בפורום כאן קוראים לזה מסלול פיתוי (אתה יכול לעשות חיפוש), לפעמים אין הבדל גדול גם אם תפרע אותו יום אחרי הלקיחה בפועל. בכל מקרה קח בחשבון שזה ישפיע מאוד על ההחזר החודשי שהבנק אישר לך, אז לפעמים אתה צריך לתכנן את זה הפוך.
2. תמצא מחשבון טוב ויסודי שיהיה לך נוח לעבוד איתו. או יועץ אמין, אחרי הכל זו משכנתא גדולה מאוד ל 30 שנה...
3. מה שרימון כתב
4. אם זה נתון למו"מ מול הבנק. תקרא הודעות מהחודשים האחרונים כאן בפורום ובאתרים שעוסקים בנושא, אנשים כל הזמן מעלים הצעות שקיבלו בשביל להתייעץ.

ההוצאה על פי הנתונים שהבאת

סה"כ משכנתא בתנאי זמן אפס: 1,014,000 ש"ח
החזר התחלתי - 4,940 ש"ח
סה"כ תשלומי ריבית 30 שנה על מסלול הפריים (זמן אפס, לפני עליית הריבית) - 67,112 ש"ח
סה"כ תשלומי ריבית על מסלול קל"צ ל 25 שנה - 292,147 ש"ח
סה"כ תשלומי ריבית על משתנה-צמודה ל 30 שנה - 239,244 ש"ח.

סה"כ תשלומי ריבית ב 30 שנה, לפני עליית מדד או ריבית - 630,500 ש"ח

כמובן שאתה צריך לקחת בחשבון את ההשפעה של שינוי ריבית ועליית המדד על המשכנתא, כי מדובר בתקופה מאוד מאוד ארוכה.
לדוגמא, עליית ריבית הפריים ל 4%, תעלה את ההחזר רק על מסלול הפריים בסכום של 200,000 ש"ח החזרי ריבית, וכמובן תגדיל מאוד את ההחזר החודשי.

dodo247

New member
זה בדיוק מה שאמרו לי ב-2008...

כאשר אני היחידי מכל החברים שלי קניתי דירה. מאז, רוב החברים שלי עדיין תקועים ב"לא משתלם לקנות" ולי יש דירה + דירה להשקעה, שגם אותה ייעצו לי לא לקנות.
הגמרא אומרת אין הממון נשמר אלא בקרקע (אדמות, בתים).
בקיצור ולענין, צריך לקנות נכס אבל צריך לעשות את זה חכם ולפי היכולת.

זה מדהים איך כל הגאונים כאן קנו בדיוק בשיא השפל ב 2008

ותמיד כולם אומרים לגאונים "לא לקנות"...

אבל בקיצור ולעניין...
המחזוריות היא מחזוריות, ומה שעולה חייב לרדת, כמו מה שירד היה חייב לעלות.

ומי שרוצה לקנות בשיא הבועה, שיבורך.
זה הרי הכסף שלו

למעלה