עזרה בבקשה!

סופ נט

New member
עזרה בבקשה!

אז ככה, אני בגדול חושב על מעבר לארה"ב. (בעוד חצי שנה, שנה) אין לי כסף לדירה ולא יודע איזה עבודה יקבלו אותי (מלצרות אולי? אבל האם זה יספיק לי לשכר דירה?) אני ממש בהתחלת דרכי ורציתי לשמוע קצת יותר פרטים. כרטיסי אשראי, רשיון נהיגה (אני עובד על רשיון בארץ, אני יכול להוציא רשיון בינלאומי בארץ ואז לא אצטרך להיבחן בארה"ב, לא? האם לרשיון בינלאומי צריך לעבור מבחן נוסף בנפרד מהרגיל?) בקיצור אם תוכלו לתת לי רעיונות לכל מיני דברים שקשורים למעבר. (אני אפילו לא יודע לאיזה איזור כדאי לעבור.) האם אוכל בכלל לחיות בארה"ב, לבד, (וכמובן שצריך לשפר קצת את האנגלית) ללא כסף התחלתי ועבודה? (וזה שאני רק בן 19 יהווה קושי?) אשמח לכל תשובה והצעה.
מראש!

סופ נט

New member
וכמו כן כיצד אוכל לקבל ויזה לשהייה

(ולא כתייר, כזאת שתאפשר לעבוד) מה אתם ממליצים לי?

roy269

New member
יכול, אבל התשובה לא תנעם לך..

א. במצב התעסוקה כיום אף אחד לא מחפש עובדים זרים ללא רשיון עבודה, אף אחד גם לא יוכל לארגן לך ויזת עבודה לסוג העבודות שאתה מחפש. ב. גם אם יהיה לך רשיון מהארץ (רגיל או בינלאומי) תצטרך לעבור כאן מבחני תיאוריה ומעשי כדי לקבל רשיון מקומי. לרשיון בינלאומי לא צריך לעבור מבחן מיוחד בארץ - אם זו שאלתך. הרשיון ניתן על סמך הרשיון הישראלי, תמורת 28 שקלים במשרדי הדואר או ממס"י. מצד שני, אם תגיע ללא רשיון, תוכל לעשות אותו כאן וזה יעלה לך רק 12 דולר (בקליפורניה) - הפרש "קטן" ביחס למה שהוא עולה בארץ. קח את הזמן שלך, תחליט מה אתה רוצה בחיים ואיפה. יש לך שנה לחשוב...

10027

New member
מסובך

אני הצלחתי להסתדר פה רק בעזרת קשרים מהארץ, ורק הודות לכך שיש לי קרובי משפחה כאן. יהיה לך קשה בלי עזרה מקומית. עדיף להגיע לכאן עם מקצוע, אז יש אפשרות לרשיון עבודה. אחרת? רק עבודות ללא רשיון. אם אתה רוצה למלצר זה אפשרי, אבל יהיה קשה. שמעתי שהמעסיקים פה נצלנים. במצב כזה הכסף יספיק רק אם תגור עם שותפים. בענין הרשיון, ניתן לעשות פה רשיון רק אם אתה תושב חוקי ,לא חייב להיות אזרח. אם תעבוד במובינג, יסבירו לך איך אפשר לעשות רשיון באופן לא חוקי, אבל בזה אני לא מבין.

Taliy

New member
רשיון בינ"ל תקף רק לחצי שנה

ברוב במדינות ובחלק לשנה. כשתנעל על מדינה אליה תגיע, יהיה יותר קל לענות על שאלות כאלו. עיצה קטנה : לכל מדינה יש אתרים עם החוקים הרלוונטים שלה - מומלץ בחום לחפש אתר כזה כשתחליט על היעד.

סופ נט

New member
אז רגע

מה נותן הרשיון הבינ"ל אם במילא צריך לעבור תיאוריה ומבחן מעשי גם בארה"ב כדי לקבל רשיון מקומי? או שהתכוונת שבעצם הרשיון הבינ"ל תקף לחצי שנה ורק אח"כ צריך לעבור מבחן מקומי? (ובעצם למי שתקף הרשיון הבינ"ל אז אינו צריך לעבור גם שם תיאוריה ומעשי). בואו נניח לרגע שיש לי רשיון כבר שנתיים בארץ, והתוקף של הרשיון הבינ"ל חלף- אז האם אפשר לחדשו כאן בארץ לעוד חצי שנה, או שרק בפעם הראשונה של הוצאת הרשיון ניתן להוסיף את הסעיף על הרשיון הבינ"ל ואחרי שהזמן עובר חייבים אך ורק לחדש את הרשיון בארה"ב? בכל מקרה אני חושב להגיע ללוס אנג´לס, קליפורניה. אבל כמו שאתם אומרים, המצב באמת עגום ולצערי אני לא רואה כרגע איך אני אוכל להסתדר שם. לעבודות כגון מלצרות לא מקבלים ויזת עבודה? לאיזה סוגי עבודות כן מקבלים? ואיפה אפשר לעיין בהצעות עבודה של לוס אנג´לס? ממה שהבנתי משכר המינימום אי אפשר לחיות, אפילו אם אגור עם שותפים, לא? כמו כן אשמח אם תמליצו לי על אוניברסיטה בל.א שמתמחה במשחק. תחום המשחק מאוד מעניין אותי והייתי מעוניין לשלב עבודה עם לימודי משחק (למרות שכרגע זה ממש נראה לא מציאותי...
ולסיום אם אפשר לקבל טיפים שיעזרו לי להסתדר שם ו"לשרוד", לפחות בתחילת המסע... שתבינו, לנסות לגור מס´ חודשים בארה"ב זה דבר שאני ממש רוצה ולא מוכן לוותר עליו בקלות, כך שאצטרך להסתדר עם מה שיש... אבל בכל זאת, איך לעזאזל אני אצליח לעשות את זה?

Taliy

New member
רישיון בינ"ל מונפק לשנה

הזמן בו המדינה בה אתה שוהה מכירה ברשיון תלוי במדינה, אין דרך להאריך את זה. בכל מקרה תצטרך לעשות תיאוריה (ובחלק מהמדינות מבחן מעשי). אם אתה שוקל לימודים זו דרך אחת להשיג ויזה חוקית , אך אז תוכל עבוד רק בתחומי הקמפוס בו תלמד. קח בחשבון שהלימודים יעלו לך הרבה יותר משכר לימוד רגיל בארץ ושם! אם שמעת שעבודה לא חוקית לא משתלמת, שמעת נכון, אכן מנצלים עובדים זרים, והמעמד שלך לא יהיה שונה משל מלצר מקסיקני שם, או לחילופין עובד תאילנדי כאן. יש גם את הגרלת הג"ק , אמנם לא בטוח שתזכה (1 מתוך 70 יזכה - בשנה "רגועה" מבחינת השתתפות), אך למה לא ?

נח מ

New member
קודם כל לא לוותר

תשמע, אני כבר 26 שנה בערך ( אני בת 27), חולמת לנסוע לל.א. ללמוד משחק. לאחרונה התחלתי לברר על בתי ספר, קורסים וכד´. קורסים שאינם במסגרת אקדמאית עולים בסביבות ה- 200$ לחודש. שונה בהרבה מלימודי משחק באוניברסיטאות ובמכללות, שהכי זולות מגיעות ל10,000$ לשנה. הכל יכול להראות לך רחוק ולא מציאותי, אבל אתה צעיר, אל תתיאש! אם אנשים עושים את זה אפשרי, קשה, אך אפשרי. אני מציעה לך לרכוש נסיון בעבודה מקצועית מסויימת בארץ, ועם הנסיון הזה, לנסות למצוא עבודה שם. למלצר או לעבוד בסבלות וכאלה, לא יקנו לך רשיון עבודה, ולעבוד ללא רשיון עבודה, אחרי 9.11, זה יותר מידי מסוכן, עלולים לגרש אותך מארה"ב, לעשר שנים , במקרה הטוב. לנסוע ללא עבודה וללא יותר מידי כסף, הוא הימור גדול מידי, כי ייתכן שתמצא את עצמך מהר מאד חזרה בארץ, אז חבל. כך את הזמן אתה עוד צעיר. אשמח לעזור.

New member
שלום לך נח מ../images/Emo70.gif

אני גם כן, כמוך, מתעניין בלימודי משחק בחו"ל (משהו שהוא החלום ילדות שלי גם כן). ראיתי שיש לך קצת מידע בעניין ולכן רציתי לבקש ממך טיפה יותר פרטים על הנושא. תודה מראש!

ליאתA2

New member
ויזת עבודה

לא מקבלים ויזת עבודה למלצרות...:) העבודות שמקבלים להן ויזה הן עבודות שדורשות כישורים ספציפיים והכשרה או השכלה ספציפית. המעסיק צריך להסביר למה רק אתה מתאים ולא מישהו מקומי. אני לא רוצה לדכא אותך אבל אני לא רואה דרך עבורך בגילך ובמצבך לעבוד כאן באופן חוקי. יש עשרות (ואולי מאות) אלפי אמריקאים בשנה שמגיעים ללוס אנג'לס כדי להיות שחקנים רובם עובדים במלצרות וסוג כזה של עבודות ובודדים מאוד מצליחים להתפרנס ממשחק. אם יש לך נסיון בהדרכה אולי תנסה להתקבל לאיזו תוכנית של הסוכנות/יהודה הצעיר/הבונים דרור או משהו מהסוג הזה כמדריך נוער במחנה קיץ. הם מפסמים מודעות "דרושים" כל שנה. לפחות כך תקבל כרטיס טיסה לארה"ב, תדריך במחנה במשך הקיץ (חודשיים בערך) ותוכל גם לטייל אח"כ כמה שבועות. לפחות תגיע לארה"ב, תשפשף את האנגלית ותכיר אמריקאים. זה יותר טוב מכלום (שזה מה שיש לך כרגע) בתור התחלה.

למעלה