עזרה בבקשה

the band member

New member
עזרה בבקשה

שלום לכולם, אני צריך אתר ללימוד הרמוניה. תודה מראש, יונתן.

shykedmi2

New member
תגדיר הרמוניה -

המונח הדידקטי של הרמוניה זה תורת המהלכים. ידיעת הרמוניה תגרום לך להסתכל על התווים ולדעת את הטבע של כל מהלך ומהלך, איך הוא נקרא, וכו'. הבסיס של הרמוניה הוא תיאוריה. האם לזה אתה מתכוון? או שמא כשאתה אומר הרמוניה אתה מתכוון בעצם לאקורדים?

shykedmi2

New member
הלוואי והייתי יודע על אתר

אני יכול לעזור לך אם תרצה.

orbiti

New member
לא כ"כ הבנתי את ההגדרות שלך

האם לדעתך תיאוריה היא רק תורת המרווחים ובניית האקורדים? לדעתי אין שום היגיון שדווקא הנושא הזה ייקרא "תיאוריה", כיוון שהוא לא תיאורטי בכלל - הוא מאד מעשי, מתמטי והגיוני. דווקא תורת המהלכים וההרמוניה היא הרבה יותר "תיאורטית" במובן המילולי שלה - היא עוזרת להסביר דברים שאתה שומע באמצעות ניתוח של הקשרים וכו', אך היא לא מינוח טכני בלבד כמו תורת המרווחים וכו'.

shykedmi2

New member
שאלה מצויינת -

מעולם לא חשבתי על כך. אך כמו שאמרתי, התייחסתי למונח הדידקטי, כפי שלמדתי אותו בבית הספר. אפשר, ואפילו רצוי להתפלסף על מהי תיאוריה במובן הגשמי בסופו של דבר. אני מסכים איתך באופן מוחלט.

דוייק

New member
מנצל"ש...

הייתי רוצה להפנות מישהו שמבין בfinale לניצלו"ש אחר שעשיתי כמה שירשורים למטה...אז בעצם אני מנצ"לש לניצלו"ש.

merafa

New member
היי אני חדשה פה..

הנקודה שהעלת היא בהחלט מענינת.. למרות שאני לא רואה בתורת המרווחים את הצדדים הלא תאורתיים שלה.. (אלא אם כן לא הבנתי למה בדיוק את מתייחס כשאתה רושם 'תורת המורווחים') בתורת ההרמוניה אני בהחלט רואה הרבה יותר תאוריה.. לפי מה שהבנתי ממורים שלי השאלה הזאת על הכינוי "תאוריה" לכל מגוון הנושאים ש"מאחורי המוסיקה", היא שאלה מוכרת ויש עליה חילוקי דעות..

shykedmi2

New member
אני רואה שאין פה מנהל לפורום, אבל..

יש לי הצעה שהייתי רוצה להעביר. יש כאן המון אנשים שפנו אליי ורוצים לדעת יותר על תיאוריה. ראיתי שבלינקים אין אף לינק בעברית המסביר על תיאוריה. אני מוכן בהחלט לשבת ולרשום את כל מה שאני יודע על תיאוריה, ואני מניח שגם לכם יהיה מה לתרום מן הסתם, לקבל את אישורכם על נכונות החומר, ולהעלות את החומר בתור מאמר או קישור או כל דבר אחר. אני מניח שחומר בעברית ישרת הרבה יותר אנשים, וישמח אותם לראות שיש מקור שכזה. אנא אמרו לי מה אתם חושבים. שי

merafa

New member
אני חושבת...

שזה רעיון נהדר!
אני אשמח לתרום ולרשום לך כמה דברים שאני יודעת.. אני חושבת שזה ממש יעזור לפורום.. ככה, גם יפסקו השאלות החוזרות.. וגם הפורום יוכל להפוך, יותר בקלות, למה שרצו שהוא יהיה במקור (כמו שהזכירו בשירשור אחר..)

שי, לדעתי זהו רעיון מצוין

חשוב מאוד שאל תבהל מהגיל שלך יש בפורומים פה בתפוז מנהלים בני 18 זהו לא דבר יוצא דופן אם תשמח לקחת יוזמה ולעדכן ולענות על שאלות בקביעות כולנו נשמח לראות את שמך ליד התפקיד "מנהל הפורום" ודרך אגב כולנו נשמח אם תכתוב את ההסבר על הרמוניות פה. בהצלחה אחי

shykedmi2

New member
וואו -

תשמע, לא הצעתי לקחת על עצמי את תפקיד מנהל הפורום. אני עוד כמה חודשים אתגייס לצבא ואז זה לא יהיה כל כך טוב אם לא יהיה פה אף אחד שינהל את העניינים. מה עוד שהבנתי שמדובר בהחלטה של הנהלת תפוז. ואני זוכר שכמעט והתמניתי למנהל הזמני של קהילת "ג'אז" בוואלה, ולא אהבתי את הקונספציה שלהם. אני גם מפחד מרשמיות. אם זה היה משהו פשוט, אז מילא, אבל מדובר פה במשהו יחסית רשמי... תודה רבה על הקרדיט, אבל אני גם מאוד מאוד חדש פה. אשמח להשאר בצד ולעזור. בכל אופן, בעיה אחת יש לי, והייתי רוצה לדעת אם אתם יכולים לי איך להגדיר אותה. אף פעם לא הצלחתי למצוא דרך טובה והגיונית להסביר את המונח "קטן" ו"גדול" במרווחים. זה ממש מטריף אותי. יש לכם הצעות? אגב, כבר התחלתי לעבוד. בקרוב יהיו מוכנים רוב הדברים.

דוייק

New member
למה אתה מתכוון?

בקטן גדול אתה מתכוון להבדל בין טרצה גדולה לטרצה מוגדלת? וקטנה למוקטנת?

shykedmi2

New member
לא -

בכלל בין ההבדל בין קטן לגדול. אני לא מוצא דרך נכונה להסביר את זה. ההבדל בין טרצה קטנה לטרצה גדולה לדוגמא. איך אתה גורם לאדם להבין מה זה גדול ומה זה קטן בלי להשתמש בשיטת חצאי הטונים הכל כך אסורה?

דוייק

New member
לפי דעתי

אין ממש אפשרות אחרת חוץ משיטת חצאי הטונים. אבל בד בבד עם הלימוד התיאורטי של חצאי הטונים(שאני לא מבין מה פסול בו) אפשר ואפילו מומלץ לנגן כל מרווח על הפסנתר ושהתלמיד ידע לזהות אותו ישר בשמיעה ראשונה.

shykedmi2

New member
אני מסכים איתך -

נגינת המרווחים על הפסנתר והבנת ההבדלים המוסיקלים ביניהם נראה לי כמו פתרון נכון. אך כאשר מסבירים לא פנים אל פנים וללא פסנתר, יש בעיה. הבעיה בשיטת חצאי הטונים, זה שאם אתה תצטרך לחפש טריטון, אז ייקח לך לפחות 15 שניות למצוא אותו בגלל שיטת חצאי הטונים. חייבת להיות דרך אחרת. למרות שאני ממש שובר את הראש ולא יודע איך. אם אין דרך אחרת, אז אני אשתמש בשיטה הזו.

shykedmi2

New member
אה, ולגבי ההרמוניות -

זה יבוא עם שאר ההסברים שאכתוב. את כולם אעמיד כאן לביקורת ולהסתכלות, ואחרי שאקבל את אישורכם, יהיה אפשר לעשות עם זה משהו.

יישר כח שי

יפה מאוד שי אני וכל חברי הפורום מחכים בציפייה לראות את עבודתך בהצלחה!

למעלה