עזרה בבקשה...

אלעד 4

New member
עזרה בבקשה...

שלום לכולם. כיום אני הנדסאי תוכנה ובאוקטובר הקרוב אני מתכוון להשלים לתואר אקדמאי. ביררתי לגבי שתי מכללות. אחת בירושלים - מכללת הדסה שמעניקה תואר B.Sc במדעי המחשב. אחת בתל אביב - המכללה האקדמית בתל אביב המעניקה תואר B.Tech בהנדסת תוכנה וניהול תעשייתי. בשתי המכללות זמן ההשלמה הוא 3 שנים. רציתי לדעת מה ההבדל בין שני התארים ( לא מבחינת הקורסים..) , אלא מה נחשב יותר טוב ? האם הנדסה או מדעי המחשב ? ועצם זה שמדעי המחשב זה B.Sc והתואר במכללה בתל אביב זה B.Tech (למרות שהם הגישו בקשה ובקרוב כנראה הן יקבלו B.Sc כמו באוניברסיטאות). אם מישהו יוכל לעזור לי להשוות בין שני התארים הללו אני אודה לו מאוד כי אני כבר די מיואש ולא יודע מה להחליט, אין לי מושג מה יותר טוב. ועוד משהו קטן , נפגשתי עם מנהל החוג במכללה בתל אביב וכשאמרתי לו שמכללת הדסה מחלקת B.Sc הוא אמר שלא יכול להיות , ואז הוא בדק באינטרנט וראה שהם כן מחלקים B.Sc,אז הוא אמר "בסדר, אבל זה למדעי המחשב , הרבה מכללות מחלקות את זה " , למה הוא התכוון ? תודה על העזרה.

אלעד 4

New member
ועוד משהו קטן.....

תוכלו בבקשה להגיד לי מה זה "להירשם בפנקס המהנדסים" ? תודה.

akapulko2020

New member
במדעי המחשב

ישנו גם תואר BA-זה תלת שנתי שאכן נראה לי שרוב המכללות ,עצמאיות ושלוחות של אוני' ,מעניקות.אולי לזה הוא התכוון. מצד שני,אני חושבת שלפחות כמה מכללות שהן שלוחות של בר אילן (מכללת אשקלון ובטח עוד כמה) מעניקות גם BSC-זה פשוט עוד שנה לימודים. לא יכולה להגיד לך אם יש הבדל בהתייחסות לשני הנ"ל בשוק העבודה.

geni1

New member
תמיד

אבל תמיד bsc יותר טוב. להרשם בפנקס המהנדסים זה אומר שתקבל תואר מהנדס (טוב מאוד) - ולדעתי מקבל את זה רק מי שעשה bsc. BSC בדר"כ מקבלים מאוני' או ממכללות שבחסות אוני'. הכי טוב שתשאל את השאלות שלך בפורום סטודנטים.... בהצלחה!

Kiru

New member
תארים

גם בוגרי תואר B.Tech זכאים להירשם בפנקס המהנדסים.

Kiru

New member
הבדלים

בכל הנוגע לתארים במחשבים יש להבדיל בין כמה סוגים: 1. תואר B.Sc מדעי המחשב. 3 שנים באונברסיטאות וגם בכמה מכללות. מקנה רקע נרחב מאוד במתמטיקה ובעל אורינטציה מחקרית אך גם מעשית. 2. תואר B.Sc הנדסת תוכנה. 4 שנים באוניברסיטאות (לא מכיר מכללה שמעניקה את התואר הזה). יש כאן פחות התמקדות על מתמטיקה (למרות שלא חסרים קורסים בנושא) ועל הפן המחקרי ויותר על הפרקטיקה, כולל קורסים בעיצוב מערכות, ניהול פרויקטים גדולים וכו'. 3. תואר B.Tech הנדסת תוכנה. זו המקבילה של המכללות להנדסת תוכנה. פחות "נחשב" מתואר B.Sc.

אלעד 4

New member
ובהנחה ש......

המכללה בתל אביב יקבלו B.Sc להנדסת תוכנה (והם אמורים לקבל...) אז עדיף לי ללכת למכללה בתל אביב ? תודה.

geni1

New member
תברר טוב טוב

אם הם אמורים לקבל או שקבלו את הזכות להעניק BSC. אם הם אמורים אז יכול להיות שהם "מורחים" אותך.

אלעד 4

New member
הם הגישו בקשה לפני שנה....

והם שינו הרבה דברים במסלול.... אז נראה לי שתוך 3 שנים הם יקבלו לא ?

geni1

New member
רבים וטובים כמוך האמינו...

אך בסופו של דבר לא קבלו. שורה תחתונה : אם אין להם אל תלך . (אולי תציג את השאלה גם בפורום סטודנטים - אולי יש סטודנטים משם).

תואר ראשון

תיאור התארים: תואר ראשון B.Sc בוגר במדעים, (מדעי הטבע, החיים, ההנדסה או מדעים מדויקים). תואר ראשון B.Tech בוגר בטכנולוגיה, נלמד רק במכללות. לבעלי תואר זה נדרש, בדרך כלל, ממוצע גבוה יותר או השלמות רבות יותר למבקשים להמשיך ללמוד או לעשות הסבה מקצועית. הלימודים ל B.TECH הם עם אוריינטציה יישומית, בעוד שלימודי מדעי המחשב הם עם דגש עיוני מופשט. מגמת הנדסת תוכנה וניהול נועדה להכשיר מהנדסים בתחום טכנולוגיות המחשוב עם ידע ומיומנות ניהולית. כדי לממש מטרה זו, משלבת המגמה לימודים מתחום מדעי המחשב, ומדעי הניהול. הלימודים של מדעי המחשב מיועדים למי שנמשך לכוון מדעי-עיוני ולא למי שמעוניין רק בטכניקה של השימוש במחשב (טכניקה הנרכשת בקורסי-תכנות שונים). אמנם לא כל הלימודים ישמשו את הבוגר מיד עם צאתו לעבודה, אך כאשר יתקל בבעיות מסוג שטרם ראה יהיה מצוייד בכלים מתאימים על מנת להשתלט עליהן תוך זמן קצר. שני המסלולים מוכרים ובמובן זה אין הבדלים ביניהם. ממשרד העבודה והרווחה, המחלקה לרישום מהנדסים ואדריכלים מוסרים: הרישום בפנקס המהנדסים נותן הכרה ממלכתית כמהנדס או כאדריכל. פרטים נוספים ניתן לברר בטלפון: 03-5634271.

למעלה