עזרה בבקשה....!

naomiA

New member
עזרה בבקשה....!

משהו בבקשה יכול להמליץ לי על ספרים שמלמדים איך לצייר קריקטורות או קומיקס? ועוד משהו, משהו במקרה מכיר את "מציירים קומיקס, מדריך לקריקטוריסטים" של משה יהלום? האם זה ספר טוב? תודה........

Cartman

New member
יש לי את הספר של משה יהלום

הוא נחמד מאוד אם את\ה רוצה לצייר קומיקסים הומוריסטיים או קריקטורות, אבל אין שם על אנטומיה או איך צריך להראות מבנה גוף או דברים כאלה.

Supermans girl

New member
בלי להעליב,

הספר של משה יהלום די גרוע. בשביל ילדים קטנים שמתעניינים בציור קומיקס הוא חביב (לי קנו אותו בכיתה ב'), אבל לא יותר מזה. אני בכלל לא מחבבת את הציורים של משה יהלום, אבל כל אחד וטעמו הוא.

HackMachine

New member
ספרים שאני ממליץ

המלצות אישיות שלי. כמובן שאחרים כנראה יחשבו אחרת אבל אני לא יכול להיות אחראי למחשבות שלהם
1. Understanding Comics: אין לי אישית את הספר, אבל יצא לי לפתוח ולעיין בו כשהייתי בלונדון. כל הספר מוסבר כחוברת קומיקס אחת גדולה שנותן לך טיפים וטריקים על איך שאמני הקומיקס מעבירים את הסיפור ע"י מאפיינים שונים. זה מאוד שימושי אם אתה רוצה ללמוד על קומיקס, אבל לא על ציור כללי. 2. Drawing Comics The Marvel Way יש לי את הספר, מאוד חביב, יחסית מפורט. רק מה שהוא מדבר על הסגנון - הישן - של הקומיקס. הוא מספיק רלוונטי להיום אבל לא יספק את רוב האמנים. 3. תקנה ספר אנטומיה, אבל אנטומיה - אמיתית, לא אנטומיה לקומיקס. לחבר שלי יש ספר של אנטומיה לקומיקס (לא זוכר את השם) ואישית אני חושב שזה חרא של ספר. הוא מסביר לך על סגנון ציור מסויים ולא נותן לך לפתח סגנון משלך.. גם שהוא לא ממש עוזר. לי בבית יש את הספר Human Anatomy for Artist - Dr. Gyorgy Feher and Andras Szunyoghy. ספר מעולה. הטקסט משעמם וחסר טעם אבל האילוסטרציות עוזרות מאוד כאשר אני הולך לצייר משהו עם אנטומיה מפורטת. 4. יש לי ספר של How To Draw Manga - Illustrating Battles. אישית התאכזבתי מהספר כשקניתי אותו מאמזון. הוא מגניב ומפורט, רק שהוא מלמד דברים שאפשר גם "לגלות" לבד.. בכלל כל הסידרה של How To Draw Manga היא לדעתי לא משהו. דברים שהם יכלו להכניס בספר אחד הכניסו ב 5 או 6 וזה מעיק על הכיס כשכל ספר עולה 20 דולר. 5. יצא לי בזמן האחרון להתקל בסידרה של ספרים מאוד מעניינת של אמן בשם Andrew Loomis. התחלתי לעיין בספר Andrew Loomis - Drawing heads and hands. הספר נראה מאוד מעניין ומאוד מפורט ואני חושב שיש סיבה לחשוב לרכוש אותו. בכלל שמעתי שכל הסדרה של הספרים שלו מאוד פופולרית אז כדאי לחקור קצת. כמובן ששום ספר לא ילמד אותך איך לצייר.. אבל עם עוזרים בכדי להגיע לתוצאות מסויימות.

UNDERSTANDING COMICS

UNDERSTADING COMICS הוא ספר נהדר שהוא ממש חובה לכל חובב קומיקס. סקוט מקלאוד מציג ניתוח מעמיק ומהנה של המדיום בצורה מקורית לחלוטין. קראתי את הספר כמעט בישיבה אחת. ספר ההמשך REINVENTING COMICS קצת פחות מעניין מאחר והוא דן בעיקר בראיית העולם האישית של סקוט לגבי העתיד של הקומיקס, אבל יוצרי קומיקס עדיין ימצאו קצת עניין ברעיונות שלו. נחמד, אבל לא מבריק כמו הספר הראשון. שניהם מצויירים כמו חוברת קומיקס אחת גדולה, אבל למרות סגנון הציור הדומה שני הספרים די שונים אחד מהשני.

moshikgulst

New member
burne hogarth

ישנה את סדרת הספרים של burne hogarth שהיה צייר טרזן בתקופה הקלאסית. בסדרה נמצאים dynamic anatomy, dynamic light and shade וכו'. אם ריאליזם בקומיקס זה העניין שלך אז זה ספר שהרבה מאוד ממליצים עליו...

למעלה