עזרה! בבקשה.....

Uzumaki Naruto

New member
עזרה! בבקשה.....

שלום. יש לי עץ בונסאי בחדר. אני משקה מדשן ומטפל בו, ולפעמים גם חושף אותו לשמש (לא הרבה כל כך...) עכשיו- צבעו של העץ (ענפים וגזע כאחד) ירוק כהה (צבע מוזר ובהיר יחסית לגזע.) ואין לו עלה אחד, וענפיו וגזעו מאוד יבשים. האם יש עוד טעם לטפל בו? האם יש סיכוי להחיות אותו מחדש, או שהוא חסר תקנה ואין סיכוי שהוא יחזור לעצמו? אם יש סיכוי,בבקשה תגידו לי מה לעשות איתו- איך לדשן, כמה להשקות וכל זה. אני ממש מבקש שתעזרו לי, תודה מראש.

סן תאי

New member
עוד פרטים...

באיזה עץ מדובר? כמה זמן הוא במצב הזה? אם קראתי נכון בין השורות.. העץ רוב הזמן חי בחדר ? איך כמה ובמה דישנת אותו?

אולמוס

New member
עזרה

רצוי לברר איזה צמח זה - האם ידוע לך שמו? עץ בונסאי זקוק להרבה אור בעיקר אור שמש. אחת התופעות בעצי בונסאי(ממינים מסויימים) שלא קבלו תאורה מספקת שהם הופכים כהים ומתנוונים. גם דישון לעיתים קרובות יכול להזיק ולקטול את העץ. מספר שאלות- האם זה עץ בעל עלים או מחטים?, האם יש עליו עלים או מחטים עתה? מתי בפעם אחרונה ראית עלים או מחטים על העץ? לגבי השקייה - צריך לשמור על הקרקע לחה בעציץ - עד שמתייבשת מעט. בחדר בבית זה אומר השקייה בד"כ פעמים בשבוע . אם הצמח בשמש - כמעט כל יום. חשוב שהמים יתנקזו מפתח תחתון של העציץ,אחרת הצמח יירקב.

Uzumaki Naruto

New member
אוקיי

אממ אני באמת לא יודע איזה סוג, העץ במצב הזה בערך חצי שנה, כן, העץ כל הזמן בחדר, ודישנתי אותו בדשן אצות, כמה טיפות בכל השקייה. אין לו הרבה תאורה, אבל האם לא אלה העלים שקולטים את האור? פשוט אין לו עלים... זהו עץ בעל עלים, ואני יודע את זה לא מכיוון שאני רואה שהם צומחים עליו, אלא בגלל שיש עליו מספר מצומצם מאוד של עלים יבשים. אני משקה בערך כמו שאמרת- כל עוד האדמה לחה אני לא משקה. כל הפרטים האלה עוזרים? כי זה לא נראה שיעזור. עכשיו- יש לי חלון בחדר לצד מזרח, אני יכול לשים אותו באדן החלון, וזה ה-מ-ו-ן שמש בשעות הבוקר. האם זה יעזור לו? תודה רבה מראש.

Uzumaki Naruto

New member
ד"א,

יש לו מיכל בדיוק בגודל של הבונסאי (המדהים) שיש בשער הפורום, וגזעו לא עבה כלכך כמו הבונסאי בשער. להעביר אותו?

סן תאי

New member
אז כך...

לעניות דעתי העץ כבר מזמן נמצא בעולם שכולו טוב. העץ זקוק למנה קבועה ומתאימה של אור שלהערכתי הוא לא קיבל. על מנת לאמת את האבחנה, שלוף את העץ מתוך הכלי ומשש את פקעת השורשים, אם השורשים מתפוררים לך בידיים, לא טעיתי. עצתי היא, ראשית ודא שיש לך אפשרות לתת לבונסאי את התנאים הדרושים ואז טפח לך עץ חדש ושמור איתנו על קשר נשתדל לעזור.

למעלה