עזרה בבקשה

מיריגוי

New member
עזרה בבקשה

חברה שלי מתחילה היום טיפול (כנראה הקרנות) לסרטן (כנראה השד). איך אפשר לעזור לה? האם יש דברים שאוכל לקנות שיהיו לה בבית ויקלו לה על תופעות הלוואי? האם יש ספר אופטימי בנושא? ספר לילדים שתוכל להסביר לילדיה? האם יש בכלל משהו שאוכל לעשות/לקנות ולהקל עליה? מאחלת בריאות ותקווה לכולם

orlypoli

New member
בוקר טוב

באגודה למלחמה בסרטן יש חוברות שנקראות "מה אספר לילדי על מחלתי". הן מאוד טובות וניתן להזמינן בטלפון : 5721616-03 חוץ מזה, תהיי איתה ותראי במה היא צריכה עזרה - לשמור על הילדים וכדומה. שיהיה לכולן בהצלחה

אביתר27

New member
ספר מומלץ

"אהבה רפואה וניסים" של ד"ר ברני סיגל. אשתי קיבלה את זה ערב הטיפולים, קראה בו בהנאה רבה, וקיבלה תובנות. בהצלחה!

מיריגוי, היי חברה יקרה

אחד הנזקים הכואבים בהקרנות על השד, זו הכויה שמקבלים על העור. למניעתה של הכויה, כמעט לחלוטין, צריך להתקלח וליבש טוב את המקום המוקרן, לא למרוח שום לחות או קרם גוף, מיד אחרי ההקרנה להתקלח שוב, לשטוף טוב טוב ולמרוח שיכבה של מישחה נהדרת בשם ביאפין. ממש שיכבה, זו משחה נהדרת הנספגת בעור, מימית ולא שומנית ורק בזכות טיפול זה היה לי רק אודם במקום המוקרן ןלא כויה עם שלפוחיות כפי שכבר ראיתי. באופן כללי, הקרנות על השד לא גורמות לשום תופעות ויש נשים שבעת ההקרנות על השד, ממשיכות אף לעבוד. (הקרנות באגן ובבטן, זה כבר סיפור אחר). מקוה שתמצאי תועלת במידע זה, לי הוא עזר מאוד. החלמה מהירה לחברתך ואשריה שיש לה חברה כמוך. איילת האביב

לי ההקרנות גרמו לעייפות ,בעיקר

לקראת סוף תקופת ההקרנות. בתקופת ההקרנה אסור לשים דאודורנט שמכיל מתכות , את יכולה בבית מרקחת לקנות לחברתך דאודורנט נטול מתכות. אפשר גם להציע לה עזרה בעבודות הבית וכדומה - אם היא מרגישה עייפות (העייפות בדר"כ מגיעה לקראת סיום , לאחר מספר שבועות לפחות). הכי חשוב - להיות שם בשבילה, להפגש איתה ולהסיח את דעתה , רצוי שתשאר פעילה כמה שאפשר (אני למשל המשכתי כרגיל ללכת למכון כושר שלוש פעמים בשבוע וזה מאד עזר גם נפשית וגם פיזית ). בריאות ואריכות ימים ! ---------------------

פי3ית

New member
אפרופו הקרנות. איילת!

להקרנות באיזור הריאה גם יש תופעות של כוויות? ואם ניתן להשתמש באותה משחה שציינת? בעלי אמור להתחיל בטיפול קרנתי ב-28 לחודש ואינ לנו שמץ של מושג למה זה גורם. והאם גם ההקרנות גורמות לנשירת שיער? אני מאוד חוששת מהאי וודאות אשמח לקבל מעט מידע תודה{}

היי פיצית, ההקרנות בכל מקום

בגוף גורמות לאותה כויה, תלוי כמובן ברגישות העור במקום המסוים ועוצמת ההקרנות. אני קבלתי הקרנות בבטן למשל והטיפול שציינתי, עזר לי נפלאות. כמובן כמובן שגם בעלך צריך לטפל באיזור ההקרנות כפי שפרטתי. אשמח כמובן להסביר לך שוב וביתר פרוט אם תצטרכי, כיתבי לי במסר פרטי. איילת האביב

ornusha

New member
אני לא יכולה

לתת לך עצות לתמיכה פיזית, אבל חשוב שתהיי לידה תמיד ושתמשיכי להתנהג אליה באותה צורה שהתנהגת תמיד.

בהחלט אפשר

כמו שאת רואה, יש הרבה מה לעשות כדי להקל בזמן הטיפולים. אני מצרפת קישור לאתר של האגודה למלחמה בסרטן שנותן מידע לגבי המחלה עצמה, לגבי הטיפולים, לגבי תמיכה ועוד. אבל באמת הכי יעזור שתמשיכי להיות חברה טובה כמו שאת. כי לפעמים רק ההקשבה יכולה להיות בדיוק הדבר שהצד השני צריך. מאחלת לה שיעבור לה מהר ובקלות. ולכולנו רק בריאות.
גלי מצטערת. לא הלך הקישור.... את יכולה להגיע לשם מהלינק לאתר שלהם בראש העמוד. :)

מלמלה

New member
ספר שנקרא

"יש סרטן בבית" הוא מצויין יש לי צילום שלו בבית אם את רוצה אני אוכל לשלוח לך באיזה גיל הילדים? אצלי הילדות היו קטנות מידי ולא סיפרתי להן במדויק מה ומי כי המשכתי לתפקד כמעט רגיל משחת הביאפין היא אכן מצויינת - למרוח מיד אחרי ההקרנות עוד בבי"ח.

למעלה