עזרה בבקשה!

עזרה בבקשה!

יש לי מחר מבחן בהיסטוריה ובעיה קטנה יש לי... אני תמיד הייתי טוב בהיסטוריה רק שהפעם המבחן הוא בין היתר על העלייה ה1וה2 ואני כל הזמן מבלל בין העליות(הרכב עולים,גורמים לעליות,קשיים בעלייה וכו...) למישהו יש עצה?

בנגלה

New member
אני גם לא ממש יודע..

אבל תנסה אולי למצוא קשר בין העלייה לתקופה.. אולי יש סיבות מיוחדות שבגללם הגיעו דווקא העולים האלה, בטח יש גם דברים בתקופה שגרמו להם לעלות דווקא בזמן הזה.. קשיים שקשורים בתקופה וכד'...

Mנטה

New member
דוקא לא נשמע לי מסובך ../images/Emo13.gif

תראה, העליות האלו נורא שונות אחת מהשניה, אם לאחת מהן היו קוראים "נחמה" ולשניה היו קוראים "שולחן כתיבה" לא היית בכלל מבלבל ביניהן. אבל מה, אינמלשות שקוראים להן עליה ראשונה ושניה
. לכן, מה שאתה צריך לעשות זה ככה: להבין . זהו. פשוט להבין. ללמוד טוב טוב כל אחת בנפרד ולהבין מה כתוב שם. זה סיפור נורא מעניין, אתה יודע ? בעליה אחת היו מלא אנשים אמנם חלוצים בטירוף אבל גם כאלו שעשו הרבה רוח וכסף וכאלה וכשבאו האלו מהשניה, האידיאליסטים העניים הם דפקו להם את הצורה וכל זה. זה באמת חומר מעניין, ובאמת שני דברים שונים, אל תשתמש בשמות, רק תלמד ותבין את הסיפור. אחרי זה אם עדיין לא תזכור, תחזור אלינו

דליה.ד

New member
אני ממליצה על טבלה

ולצבוע את הרובריקה של העליה הראשונה בצהוב. כך יוצרים "מפה הכרתית" וזה עוזר במבחן להעזר במעין "טריק" כזה - לי זה עזר.

למעלה