עזרה בבקשה

arie5011

New member
עזרה בבקשה

אני מתכוון לקנות אקווריום לא גדול בסביבות ה-40 ס"מ ,אתמול הגעתי לחנות של ייבואן דגים בר'ח חפץ חיים בגבעתיים ואז המוכר במקום הציע לי אקווריום של חברת JEBO שכולל פליטר תת קרקעי חול מיוחד שמתאים לצמחים וכולל פילטר עליון על המכסה ומשאבה וגוף חימום במחיר של 500 ש"ח כולל דגים שאלותיי הם בתור אחד שמתחיל פעם ראשונה 1)האם העיסקה משתלמת 2)האם יש במה שציינתי יתרונות וחסרונות מבחינת טיפול באקווריום )האם חייב לצרף מיכל CO2 לאקווריום ככה המוכר המליץ הוא שניתן לגדל צמחים ללא ה- CO2 . אודה לכם באים תעזרו לי על מנת שאוכל להגיע לעיסקה טובה ואיכותית

duel

New member
משתלם ולא משתלם

500 שח לאקווריום 40 ס"מ זה יקר מאוד. אבל המחיר לאקווריום מסדרה זו הוא הממוצע בשוק. יש לך אפשרות לקנות אקווריום לא ממותג עם הציוד בזול יותר. המוכר, לדעתי, די התבלבל - פילטר תת קרקעי ממש אבל ממש לא מתאים לאקווריום צמחיה, השורשים נתפסים בו ולך תזיז אחר כך את הצמח, ואם הוא נרקב/מת לך תוציא אותו - תצטרך לפרק את המשטח התת קרקעי וזה אומר לפרק את כל האקווריום (כי הפילטר העליון מחובר ע"י צינורות למשטח התת קרקעי). אל תקנה גם "חול מיוחד", כל חצץ דק מתאים רק שתהיה שכבה של כ-5 ס"מ בשביל הצמחים. הציוד שאתה צריך הוא פילטר פינתי קטן+משאבת אוויר+תאורה 9W+תרמוסטט 50W+חצץ+אקווריום. אני הייתי עושה סקר שוק לפני שהייתי מוצא כמה מאות שח. יש לנו קישורים לסוחרים בארץ - תרים אליהם צלצול. ברוך הבא לפורום.

9W לאקווריום צמחיה בגודל כזה

זו תאורה מאד מאד מאד נמוכה,נדמה לי שאקווריום כזה הוא משהו כמו 30-40 ליטר. יש מעט מאד צמחיה שתשרוד כאלה תנאים... בקשר לפילטר התת קרקעי,יש גישות שאומרות כן לשים פילטר תת קרקעי(וגם זה בתנאים מסוימים)ויש גישות שטועונת בתוקף שלא לשים פילטר תת קרקעי. לדעתי באקווריום כזה זה בהחלט מיותר... ו500 ש"ח לאקווריום כזה זה אכן טיפל'ה יקר...אפשר למצוא בהרבה פחות(נדמה לי שב140 ש"ח פחות...) את אותו דגם ללא דגים ולהוסיף דגים כאוות נפשך ומהוסגים שאתה תרצה בעודף(ואפשר לקנות לא מעט דגים אם זה אכן ההפרש במחיר). רק DUEL שים לב שהאקווריומים האלה של ג'בו מגיעים עם הכל קומפלט(פילטר ומחמם)ככה שאין צורך להוסיף עוד משהו(אולי משאבת אוויר קטנה).

duel

New member
עוד קצת

האקווריומים האלו לא מסופקים עם תרמוסטט - אך יש הכנה בחלק העליון למצב ולחווט אותו. לגבי התאורה - הרפלקטורים שמתאימים לאקווריומי 30-40 ס"מ באים עם תאורה 9W. בגלל שהם מגיעים קומפלט (מרכיבים אותם כמו לגו) - אני נרתע מפילטר תת קרקעי - דורש התעסקות רבה מדי ובאספקט של גידול צמחים ההשתרשות במשטח רק מסבכת את הטיפול. לאקווריום זה יש יתרונות וחסרונות. אני וכבוד הרב ציינו בעיקר חסרונות אך יתרונותיו הם הקומפקטיות, כל הציוד מסופק בחבילה אחת, נח לשימוש ותיחזוק (למעט כאקווריום צמחיה) והוא גם נראה טוב. יש בשוק מגוון של אופציות - צריך רק לבדוק וכמובן שנשמח לייעץ בשלבי התהליך.

ofeking

New member
תלמד שיטה...

אם אתה רוצה co2 אז פשוט תכין בקבוק של סודב (בתקווה שיש לך את המכשיר) ושפוך אותו למים. !איזה שיטה!

tzach91

New member
כן ולא

אני עבדתי פעם בחנות חיות בירושלי (מלך החיות 026448066) ולאקווריום כזה אתה לא צריך פילטר קרקעי ואפשר לסדר לך כזה אקווריום ב300 לפחות עם לא פחות (אקווריום כזה עולה בסביבית 150-180 שקל (תעשה חשבון)) בקיצור אתה גם לא חייבCO2 אתה יכול לקנות מנורה שמוכרים כמעת הכל חנות חיות (מנורה סגלה ורודה כזאת) אית תצמיח לך את הצמחים לגובה אל תשכך לשים להם כפסולות (כמו כדורים) וזה מה שיעזור לך האקווריום (אל תישכך אסור לשים דגי מנקה האקווריום ובכלל אסור לשים דגים ממשפחת החתולים (זאת משפחה מאוד מגוונת ויפה ) אתה יכול לשים רק דגי מנקה מיוחדים שקוראים להם שמרלה חוץ מזה אתה יכול לשים כל דג אחר לדעתי אתה בכלל לא צריל צימחיה באקווריום כזה קטן (אסור שזרמים של צים או אוויר ידעו ויוזיזו את הצמחים זה פשוט הורג אותם..)

למעלה