עזרה, בבקשה

ronlin2

New member
עזרה, בבקשה

שלום, יש לי שאלה תחבירית: משפט - אם תתן דג לאדם הוא יאכל אותו בארוחה אחת, אבל אם תלמד אותו לדוג הוא יוכל לאכול כל ימי חייו. בגדול המשפט מחובר (מאוחה) והפסיק מפריד בין שני המשפטים העיקריים. השאלה שלי היא כדלקמן: האם "אם תתן דג לאגם" הוא תיאור תנאי פשוט או האם הוא איכשהו פסוקית תיאור תנאי והמשפט בעצם מורכב (השאלה חלה גם על המשפט העיקרי השני, כמובן). איך אני מבדילה בין השניים? הרי שניהם מתחילים ב"אם" - מתי זה משועבד ומתי זה משפט פשוט? תודה רבה רבה!

גנגי

New member
זה פשוט (לא המשפט, התשובה):

אחרי ה"אם" בא משפט ולא שם, ולכן זה משפט משועבד. דוגמה: אם תלכי בשדות לא נצרבת בלהט.... לא תיצרבי בלהט.. (שלי, 'סתמי!) זה מבנה של אם + משפט.....+ משפט "אם" הוא משעבד, בעברית תקנית, אפילו כשלא רואים משפט אחריו (למשל - "אם לא אז לא"). מה שמומלץ לעשות כדי לוודא את המשעבד שבו הוא להמיר אותו ב"במקרה ש.." - שזה משעבד ברור ("ש..." תמיד משעבדת), ולראות אם זה תופס. אם כן, זה משעבד. * * * * * * * * * * * * * * * * * אה, וזו ההזדמנות להגיד לכל מי שמת לנקנק אותי על ההסברים הלא-אינטלקטואליים שאני מנפקת: אני מסבירה איך שאני מאמינה שנוח לנשים להבין. לכן אם מישהו חולק על ההסברים שלי מסיבות של תוכן, עניינית, שיגיד. אחרת, שיבליג.

ronlin2

New member
תודה רבה רבה רבה

ההסבר היה בסדר גמור - שוב תודה!

גנגי זה ריבה, לא הפקס!

אני חשבתי תרצי באגם סירונת להשיט. זה הכל. ובעניין הניקנוק, אקח המחאה גשומה. לנשים זה מה שחשבתי שזה, נכון?

גנגי

New member
וואללה,

נשים שיש להן עיניים בגב רואות הכול!
מסתבר שאפשר ליפול גם בלי אפילפסיה..

למעלה