עזרה בבקשה.

avinusha

New member
עזרה בבקשה.

שלום רב. פניתי אליכם לפני חודש בערך בכדי לקבל עזרה בעיניין רצוני להיות צלם צבאי. קיבלתי תשובה ומאז שלחתי מכתבים עם קורות חיים וכמה מילים על כמה אני רוצה ומה הידע שלי בנושא, עברתי דרך מדור הצילום של דובר צה"ל ומשם התבקשתי לפנות בנוסף לשלישות, שלחתי גם לשלישות את המכתב והם אמרו (היום) שבעוד כשבוע אקבל מכתב בדואר שבוא אדע איך מתקדמים העיניינים (אם בכלל) את האמת ? לא נראה לי שהם שמים "שיט" על כל הבקשה הזאת .. נראה (נשמע ..) כאילו שאני עוד אחד מ 1000 שמבקש ושם סתם נותנים לי לחיות באשליה של "אולי תיהיה צלם צבאי" אבל הם במקבלים את המכתב בפקס, קוראים ברפרוף, ואז נותנים למכתב שלי להכיר עוד אלפי מכתבים כמוהו בשולחן. אני מתקווה שכן ילך לי .. שאני כן אצליח אחרי כל המאמצים לקבל את מה שאני רוצה, אבל אני גם צריך לחשוב הלאה, על מה אני אעשה במידה .. ו.. מה לעשות, לא קיבלתי את מה שרציתי (לא תמיד מקבלים בחיים כל מה שרוצים, ובמיוחד בצבא, מערכת חסרת הגיון באופן מפחיד) אז .. אני בעצם רוצה שתעזרו לי לחשוב על עוד משהו שיכול להיות מעניין בצבא ושבשבילו לא צריך להפוך עולמות או להפעיל פרוטקציות בחצי מדינה כדי לקבל אותו .. אני רוצה לעשות שרות טוב .. שרות איכותי, אבל לא קרבי.. מסיבות שונות ומשונות. בעיקרון הפרופיל שלי קרבי (82) אבל אני מתכוון להגיע לבקו"מ ולא להתפנות, ואם צריך לשבת בכלא עד שאקבל את מה שאני רוצה, שוב .. יופי אז לא קיבלתי צלם צבאי, אבל אחרי שאשב בכלא .. מה אבקש ? בבקשה עיזרו לי, האירו עיניי ותכניסו לי עוד תחומיי עיניין שיכולים להעביר לי שירות איכותי ושכן אתרום מעצמי ולא אחזור כל יום לבית אחרי שכואב לי היד מלגרת בביצים. בבקשה .. הגיוס שלי מתקרב (21.11.04) בתודה מראש,

Wednesday18

New member
תנסה אולי...

היי נעים מאוד :) לדעתי פשוט תיכנס לאתר של מתגיסים (תעשה חיפוש ותמצא) ושם תעין בכל התפקידים שיש לבנים שלא דורשים קד"צ אתה גם יכול להיכנס לאתרים של חיל האוויר או חייל הים ולהסתכל על תפקידים שם... פשוט תתחיל לחפש, הקטע הוא, שכל אחד רואה תפקיד מענין בעין שלו, יש אחד שיכול לחשוב שלהיות בשלישות זהמ ענין יש אחד שיחשוב שלהיות בגלגלצ זהמ ענין כל אחד משו אחר... מקווה שעזרתי איכשהו :)

avinusha

New member
עזרת מאוד ..

נעים גם לי .. קודם כל תודה על התגובה .. שנית כל עזרת לי מאוד .. אכנס לאתרים שציינת ואתרשם מהתפקידים השונים. יש לי שאלה .. במידה ווואלה מצאתי עוד תפקידים שמעניינים אותי, אחרי שישבתי בכלא, והשמעתי להם כל הזמן הזה שזה מה שאני רוצה ... לצורך העיניין "חיל האויר, מחמש מסוקים" מה הסיכויים שאני אקבל את זה ? עוד משהו .. במידה ונכנסתי לכלא .. זה נכון שקצין לא אוכל להיות לעולם ? בתודה מראש,

avinusha

New member
שאלות נוספות ..

שלום רב. עשיתי סיבוב באתר "עולים על מדים" (אני חייב לציין שהאתר איכותי ומאוד נוח לשימוש, צה"ל קבלו ח"ח) ומצאתי עיניין רב שני תפקידים שנמצאים תחת קטגוריה: "איתור קדם-צבאי"->"קורסים לבנים"->התפקיד הראשון:"מפענח תצלומי אוויר" התפקיד השני: "מפעיל מערכות מחשב" יש לי ידע רב במחשבים, בנוסף אני אוהב מאור צילום ומן הסתם תמונות, אז אולי בכל זאת .. לפענח תמונות .. הכי קרוב לדבר האמיתי. אשמח לקבל פרטים בעיניין, איך אני עושה את זה ? האם להתחיל ולנסות עכשיו במקביל לבקשתי להיות צלם צבאי או לחכות לבקו"מ ושם לבקש ? בתודה מראש,

אהה אוקיי

לפענח תצ"א זה לא ממש כיף כמו להתעסק עם צילום..! אתה צריך שיהיה לך פרופיל עורפי. ואז, להציק לצבא, והמון.

avinusha

New member
סבבה .. ומה עם השאלה שלי ..?

האם לבקש תפקיד שנראה לי עכשיו במקביל לבקשה לרצוני להיות צלם או להגיע לבקו"מ ולבקש .. אחרי שאני נכנס לכלא או לפני .. בבקשה תסבירו לי קצת על הסדר שבדברים ..

קשה לי להאמין...

שיתחשבו ברצונות שלך אחרי שסירבת להתפנות! זה כתם שנשאר איתך לכל אורך הגיוס..

avinusha

New member
אז מה עושים ?

תראה אני בטוח ב 99% שהגיוס שלי הוא קרבי ז"א יש לי פרופיל 82 ומועד גיוסי הינו 21.11.04 שזה עפ"י כל השמועות גיוס של יחידות חי"ר כמו גולני גבעתי .. אני לא רוצה לשרת בתור חירניק, לא מוצא את עצמי במקומות האלה, זה לא בשבילי. מה שכן אני ממש רוצה לטרום ולא רוצה שהצבא יראה אותי כ"בעייתי" וכאחד שאין לו מוטיבציה לשרת, בדיוק ההפך, אני לא מתפנה בגלל הסיבה שמה שהם רוצים לתת לי לא בשבילי ושאני יודע שיש דברים שאני רוצה לעשות אותם (גם קרביים) עם המון מוטיבציה ורצון ללמוד את התפקדים. ממש חבל לי שהצבא יסתכל עליי בעין לא נכונה. בבקשה עיזרו לי, מה עליי לעשות כדי להסדיר את המצב ? עם מי אני יכול לדבר בכדי "להקדים תרופא למכה ?" אני ממש צריך את העזרה שלכם.. בבקשה. בתודה מראש,

diftong

New member
היי,

רציתי לומר כמה דברים, ולפני זה לציין שאלו הן סתם תהיות שלי. 1. לפי דעתי בתור צלם צבאי, ייצא לך לא מעט להיות בשטח. אם זה אומר לחיות בשטח עם החיילים, או להיות בעין הסערה בכל מקום שלא יהיה. 2. לפי דעתי לסרב פינוי במקרה שלך, לא יהיה הדבר הנכון ביותר לעשות. סה"כ, בדובר צה"ל אתה אמור להיות זה שמייצג את הצבא, ואם מראש אתה בא בגישה של ראש בראש, אני בספק לגבי הרושם שזה מותיר. אבל שוב, העקשנות משתלמת במקרים מסויימים. אבל חשוב שתקח בחשבון, שאם תכריז מלחמה על הצבא, תהיה בטוח שהצבא לוקח, ואז הסיכוי לנהל מו"מ הוא דיי קלוש (ומגוכח ?!) 3. לגבי תפקידים. עם כל הצער בעניין, תנסה לחשוב על תפקיד שיתרום לרזומה שלך. משהו שייתן לך מקצוע. אולי מפעיל מחשב אפילו, שזה תפקיד שאפשר להתקדם ממנו לראש צוות, ולצאת לכל מיני קורסים מקצועיים כאלו ואחרים. תלוי כמובן איפה תשרת. ידיד שלי יצא לקורסים של שפות תכנות וכדומה. אז אם יש לך גישה למחשבים.. אולי זה פתרון. המון בהצלחה, יש לי סמפטיה רבה לאנשים שהולכים באמונה שלמה אחרי החלומות שלהם. יישר כח.

avinusha

New member
שלום לך ..

תגובה לעיניין .. אני חייב לעצור אותך איפה שהוא ולציין שמבחינתי העתיד שלי זה תחום הצילום והצבא זאת קפיצת מדרגה משמעותית מאוד .. ונראה כאילו ששללת את זה. אחרי שעזצרתי אותך אני רוצה גם להמשיך .. כל עוד מדובר בצילום, אני מוכן להיות בשטח, למה ? כי בגולני גבעתי וכל החי"ר למינהם אני נמצא בשטח ועושה פעולה שהיא לירות, להגן, לשמור וכד' .. ובזמן שאני צלם בשטח, אני עושה פעולה אחרת .. אני "יורה" תמונות ... מתעד את מה שהחיילים עושים .. מצלם אותם שומרים או כל דבר אחר, פה ההבדל .. על זה בדיוק אני נלחם, אני בא בגישה של לתרום .. ולתרום מכל הלב, בזמן שאני עושה משהו שאני אוהב לעשות .. זה מההתחלה ועד הסוף, בזמן שזה לא זה .. ואין לי משיכה למשהו שאני עושה, שאין לי סיפוק ממנו, אני פשוט לא אעשה אותו .. ואני אצלך ראש בראש, כי זה לא בשבילי .. לא יעזור, לא רואה את עצמי יורד ונלחם נשק .. פה הנקודה, ותודה שנתת לי את ההזדמנות להבהיר את זה. ואני שמח שיש לך סימפטיה לאנשים כמוני, לי יש סימפטיה לאנשים כמוך, שיודעים להעריך אנשים שנלחמים על משהו שהם רוצים. שיהיה לך אחלה של יום !

diftong

New member
שלום,

ראשית, איני שוללת דבר וחצי דבר. אני מבינה לחלוטין את הרצון שלך לשרת בתור צלם צבאי. אני רק מנסה לומר, שבסה"כ אפשר להגיע למטרה של להיות צלם, גם בלי הצבא. זה באמת לא סוף העולם, אע"פ שאני מבינה לגמרי את האכזבה שלך, אם שנתיים לא יהיה לך לגמרי פנאי לתחביב שלך. אני יותר מבינה לליבך משום שאני גם עוסקת בתחום האמנות, ואני מבינה את הצורך ביצירה, שזהו באמת צורך. שנית, אתה חייב להפנים את העניין,שמאוד יכול להיות שתתאכזב בגדול מהמערכת הצבאית, דבר שמשתמע שלא הפנמת (הבנתי זאת מדרך ההתנסחות שלך), ולפי דעתי בכל אופן, אתה צריך להוריד ציפיות ודיי במהרה כיוון שהגיוס שלך קרב, וכמובן לא לגמרי להשלים עם "רע הגזירה". לפעמים החיים מזמנים לך סיטואציות שלא ציפית להן, אבל הן מחשלות, אין ברירה. מה שבאמת חשוב הוא, שתזכור שבמקום שדלת אחת נסגרת דלת אחרת נפתחת. אתה יודע מה אתה שווה, ואל תתן לשום צבא לתת לך להרגיש אחרת. הרבה אנשים נכנסים לדובר צה"ל ע"י קשרים, ועל חשבונם של אנשים כמותך, אז אי שירותך בדובר צה"ל כלל אינו מעיד על איכותך. אין לי עיצות מועילות יותר.. לא זכור לי אם שלחת להם עבודות שלך.. אם לא אולי תנסה.. ואיך שלא יהיה, תמשיך להאמין וליצור, כי את זה אף אחד לא יכול לקחת ממך.

avinusha

New member
אין לי הרבה מה להגיד חוץ מ ..

תודה.

Johni k

New member
קב"ן יכול לעשות הכל

ואם באמת אתה לא מתאים לקרבי הוא יראה את זה. תנסה לראות קב"ן לפני הפינויים. אם אני לא טועה זה דרך הקצין מיון.

למעלה